hirdetés

KULT

Egy utcazenésszel állt le énekelni, ma már a brit Taylor Swiftnek tartják

A 25 éves tanársegéd spontán szállt be az utcai zenélésbe, az erről készült videót egy nap alatt 6,7 millióan nézték meg. Albuma pedig azóta Shania Twain slágereinek népszerűségével vetekszik.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. május 03.

hirdetés

Leesett állal hallgatta végig a közönség egy 25 éves tanársegéd, Jade Helliwell produkcióját. A hölgy éppen bulizott Leedsben, amikor meglátta Dawid Osial utcazenészt, és egy hirtelen ötlettől vezérelve beállt mellé énekelni. A Hallelujah című számot adták elő, az erről készült felvétel pedig bejárta a közösségi médiát.

Az ominózus felvétel a spontán produkcióról:

24 óra leforgása alatt 6,7 millió megtekintést ért el első közös videójuk, és 125 ezren reagáltak rá. Jade így reagált erre: "A barátnőm születésnapját ünnepleve belebotlottunk egy gyönyörű hangba. Egy fiatal srác zenélt az utcán, majd megengedte, hogy beálljak én is. Csak a refrént és egy versszakot ismertem (amit aztán el is rontottam - upsz!), de csodás időtöltés volt együtt zenélni. Összekötött minket, pedig nem is találkoztunk előtte - ekkor is csak egy pár perc erejéig. Nagyon élveztük a performanszot!"

Később pedig már hálálkodva írt Facebookra: "Köszönöm mindenkinek a kommenteket és az üzeneteket! Sajnálom, ha nem tudok mindenkinek időben válaszolni! Már 1 MILLIÓ MEGTEKINTÉSNÉL tart a videó! Hihetetlen! Köszi a megosztást!"

"
Teljességgel hihetetlen, ami Leeds óta történik velem. Még mindig sokkban vagyok. Az órák között szinte csak a telefonálok, vagy válaszolok a megkeresésekre.3a

Fotók: Facebook

hirdetés

Az egyedülálló Jade-et zenésztársai és rajongói elárasztották üzenetekkel, együttműködést és menedzsmentet remélve - de az északi hölgy állítása szerint még nem volt ideje elolvasni őket.

A videó alatti kommentek mind arra ösztönzik Jade-et, hogy Dawiddel együtt induljon el a Britain's Got Talenten, azonban a tanársegéd szerint egyszerűen nem megfelelő számára a tehetségkutató.

"Nem jutnék tovább, ez a műsor nem én vagyok. Jobban szeretek zenét szerezni. Taylor volt az első countryénekes, akit hallgattam és elképzeltem magam a helyében. Nagy bók számomra, hogy hozzá hasonlítanak, szeretnék az Egyesült Királyság válasza lenni Taylor Swiftre!" - ebből adódóan inkább Taylor Swift nyomdokaiba lépne, és Nashville-ben adna elő számokat.4356

Jade a tanítás mellett zenét szerez, és vannak kisebb fellépései is. A fiatal nő a hálószobájában kezdte a komponálást, 11 éves korában, és a helyi rögbiklubban lépett fel először. 19 éves korára megtanult gitározni, majd le is írta kottára a dalait.

A bárokban és fesztiválokon szerzett pénzt stúdiózásra fordítja.

Már három albummal rendelkezik, és nagy álma, hogy otthagyja a tanársegédi állását, hogy egész életében zenéljen. Dawid Osiallal már fel is vették a kapcsolatot a jövőbeni együttműködés reményében.

"Azelőtt nem ismertem Dawidet, aztán megtaláltam Facebookon, és megbeszéltük, hogy együtt is fogunk dolgozni. Nagyon várom már!"789

A siker nem csak az utcai zenélésről készült videó népszerűségével mérhető.

Jade Forget the night című albuma a leedsi fellépésének hatására már Taylor Swift és Shania Twain nézőszámaihoz közeledik a hivatalos iTunes Country-toplistán.

A fő albumletöltések között is a 17-ik helyen áll, Ed Sheraan és Drake mögött.

Jade-et - akit Dolly Parton ihletett az állítása szerint - az UK Country Radio a legjobb country énekesnek választotta, és jelenleg is számtalan helyen lép fel az országban.

Forrás: Daily Mail


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk