/kult/csonakos-boka-es-nemecsek-londonban-a-pal-utcai-fiukat-festette-fel-egy-jatszoter-falara-a-szines-varos-csoport/
hirdetés

KULT
A Rovatból
hirdetés

Csónakos, Boka és Nemecsek Londonban – a Pál utcai fiúkat festette fel egy játszótér falára a Színes Város Csoport

A látványos street art akció Molnár Ferenc születésének 140. évfordulóját ünnepli.
hirdetés

A Londoni Magyar Kulturális Központ felkérésére festett egy tűzfalat a Színes Város Csoport a brit fővárosban, ahol egy belvárosi játszótér falán elevenedtek meg a Pál utcai fiúk.

Két magyar művész, iamsuzie és Cokestd festette meg Molnár Ferenc regényének hőseit, így Csónakos, Boka és Nemecsek jól illeszkednek modern londoni környezetükbe. Az 50 négyzetméteres fal tervezésében a figurális ábrázolás és a klasszikus graffiti találkoztak - írja a csoport a Facebook-oldalán –, így a két művész stílusa egymást kiegészítve érvényesülhetett.

A látványos street art akció Molnár Ferenc születésének 140. évfordulóját ünnepelve a londoniak körében népszerűsíti a magyar irodalom egyik legtöbb nyelvre lefordított regényét. A Londoni Magyar Kulturális Központnak fontos célja volt az is, hogy a művészi alkotással egy helyi közösség által nap mint nap használt forgalmas közterület regenerációját segítse - írják.

A falfestmény az alábbi címen található meg: Alf Barrett Playground, 32 Old Gloucester St, Bloomsbury, London WC1N 3AD, UK


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk