/kult/cirkusz-ka-betlehemes-dalpremier-szlavics-anna-rock-tamas-gyorgy-andi/
hirdetés

KULT
A Rovatból
hirdetés

Premier: Betlehemes dallal köszönti az aranyvasárnapot a Cirkusz-KA

Szlávics Anna énekesnő saját gyerekkori élménye inspirálta az ünnepi hangulatú számot.
hirdetés

A Cirkusz-KA együttes saját muzsikáját „álom-világzeneként” határozza meg. „Fehér, arany” című negyedik nagylemezük dalait hallgatva, valóban egy téli álomban érezheti magát az ember. Az „álom” meditatív belső utazásra hív, a lélek mélységeibe és magasságaiba. Bár az album csak 2021-ben fog megjelenni, három dalt már idén decemberben megmutat róla a zenekar.

Nem véletlenül pont most, hiszen téli tematikus lemezről van szó, a rajta helyet kapott dalok hangulatukban és témájukban kötődnek az évszakhoz, a téli ünnepkörhöz.

Az alább hallható „Betlehemes” is egy klasszikus karácsonyi dal – meséli Szlávics Anna énekesnő.

„A betlehemi történetet éneklem meg egy repetitív, lágyan ringatózó zenében. A Százados Úti Művésztelepen nőttem fel, ami a város szívében található, mégis inkább egy kis falunak tűnt akkor, de most is. A szomszéd gyerekekkel – a nagyobbak vezetésével, karácsony előtt dalokkal és kis előadással végigjártuk a szomszédságot, Betlehemeztünk – természetesen a sütemények és csokoládék reményében. Ebből az élményből írtam ezt a dalt, egyszerű, gyerekdalszerű, nem arról szól, hogy megmutassuk benne magunkat, hanem hogy együtt feloldódjunk a zenében.”

Szlávics Anna és Rock Tamás szerzőpárosa 2006-tól dolgozik együtt, 2009-től már zenekaruk, a Cirkusz-KA zenéjén. Dalaikkal bejárták Európa majd minden szegletét, 2013-tól kvartettként megszilárduló formációhoz azóta is sokszor kapcsolódnak „alkalmi játszótársak”, vendégzenészek itthon és külföldön egyaránt.

hirdetés

A mostani munkáról Anna ezt árulta el:

„Egy lemez születéséhez sok csillagnak kell együtt állnia, így a felvétel nekünk, zenészeknek nem csak mérföldkő, lehetőség egy alkotói korszak lezárására, elindítására, de valódi ünnep is. Az ünnep pedig úgy a legjobb, ha minél többen osztozunk az örömben, zenészbarátaink természetesen kapcsolódtak a Fehér, arany megalkotásához.

A kvartett tagja szerzőtársam, Rock Tamás gitáros és jómagam, Clemente Gábor ütőhangszeren már régóta, 2012-től, Arday Dániel pedig 2019-től zenél velünk. Vendégművészeink Somogyi Márton zongorán, akit talán húsz éve is ismerek, de egy másik formációmban már lassan négy éve szorosan alkotunk együtt.

Szintén közös barátunk, Ruzics Csilla gitáros-festőművész, aki a tanítás mellett határokat átívelő izgalmas zenei projektekben – például a Babel Camp nemzetközi alkotó projekjein - és színházi muzsikákon egyaránt dolgozik. Csilla ezúttal szitáron működik közre.

György Andi a budapesti underground zenei élet hegedűs-énekesnője, a Cabaret Medrano mellett sokszínű de karakteres zeneiségével jól mozog az improvizáció világában, a könnyűzene mellett a jazz felé is szívesen kalandozik, színházi projektekben, de még a flamenco-t hegedülni is hallhatjuk, nem csak mikor éppen Andalúziában jár.”hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk