/kult/christopher-nolan-kiakadt-a-warnerre-amiert-jovore-egyszerre-mutatjak-be-a-filmeket-a-mozikban-es-az-hbo-maxon/
hirdetés

KULT
A Rovatból
hirdetés

Kiakadt a Warnerre Christopher Nolan, amiért jövőre egyszerre mutatják be a filmeket a mozikban és az HBO Maxon

A rendező szerint éveken át dédelgetett filmeket használ a stúdió arra, hogy a bukásnak tűnő streaming szolgáltatását valahogy rendbe szedje.
hirdetés

Kifejezetten rossz döntésnek tartja Christopher Nolan, hogy a WarnerMedia jövőre az új filmjeit egyszerre küldi a mozikba és a közelmúltban indult streaming csatornájára. Az Eredet és a Tenet rendezője a Hollywood Reporternek eljuttatott közleményében azt írja:

"A szakma legnagyobb filmkészítői és legfontosabb filmsztárjai úgy feküdtek le este, hogy a legnagyobb filmstúdiónak dolgoznak, de reggel azzal szembesültek, hogy már a legrosszabb streaming szolgáltatásnak dolgoznak."

A folytatásban sem fogja vissza magát az egyik legfelkapottabb hollywoodi rendező, aki szerint a Warnernek elképesztő méretű gépezete épült ki az évek alatt, melynek segítségével a filmeket akár a mozikba, akár az otthonokba is el tudják juttatni. A mostani döntéssel éppen ezt rombolják porig úgy, hogy az egésznek látszólag semmilyen gazdasági értelme nincs.

"Nem is értik, mit veszítenek"

- írja a csalódott rendező a közleményben.

hirdetés

Nolan éppen azt fájlalja a legjobban, hogy a Warner a filmesek olykor éveken át dédelgetett álmait használja arra, hogy a rosszul induló streaming szolgáltatásának egy lökést adjon.

Nolan 2005 óta dolgozik a Warnerrel, első közös filmjük a Batman: Kezdődik! volt. A legutóbb, éppen idén nyáron bemutatott Tenet nagyjából 100 millió dolláros veszteséget termelt a stúdiónak, ennek oka azonban a koronavírus-járvány miatt elmaradó nézőkben keresendő. Éppen a Tenet hatalmas pénzügyi bukása sarkallt több más filmgyártót, hogy a szuperprodukciókat jövőre vagy 2022-re tolja el.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk