hirdetés

KULT
A Rovatból
hirdetés

Caravaggio Budapesten

Szombaton nyílik az a kiállítás, amihez fogható még nem volt Magyarországon. Az itáliai festészet legnagyobb alkotásait nézhetitek meg februárig.
Forrás: Szépművészeti Múzeum, SZM - szmo.hu
2013. október 24.


Link másolása

hirdetés

A Szépművészeti Múzeum munkatársai néhány évvel ezelőtt azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy két, egymást követő kiállításon bemutatják a 15-18. századi itáliai festészetet. Az első, 2009-2010-ben megrendezett tárlat, a Botticellitől Tizianóig, a múzeum újabb kori történetének egyik legsikeresebb eseménye volt.

VIDEÓ: az RTL Klub kamerája előtt csomagolták ki a világhírű festményt

Az itáliai festészet időben ezt követő korszakának szentelt reprezentatív kiállítást a Caravaggiótól Canalettóig - Az itáliai festészet két évszázadának remekművei címmel rendezik meg. Az itáliai festészet ezen időszakának hasonló átfogó bemutatójára eddig még nem került sor Magyarországon, és Olaszországban is utoljára 1922-ben rendeztek hasonlót.

A kiállításon a Szépművészeti Múzeum gyűjteményében őrzött harminc művet - olyan élvonalbeli mesterek alkotásait mint Annibale Carracci, Artemisia Gentileschi, Guercino, Luca Giordano, Bernardo Strozzi, Giovanni Battista Tiepolo, Canaletto, Bernardo Bellotto - néhány magyar magángyűjtemény-beli képpel, és mintegy száz, különböző európai és amerikai múzeumból és gyűjteményből kölcsönzött festménnyel egészítik ki.

hirdetés
szepmuvkicsomagolas
caravaggio_keresztelo

Megnézhetitek majd Caravaggio talán legismertebb alkotását, a Keresztelő Szent Jánost is. Az értékes festményt Rómából szállították Budapestre. A kép rendőri kísérettel, vonaton érkezett. Jól láthatóak a festmény hátulján, a pecsétek, amelyek eredetiségét igazolják. Caravaggio 400 éve festette a Keresztelő Szent Jánost.

Caravaggio a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb festője, művei ezért olyan nagy értékűek, hogy csak nagyon ritkán hagyják el a múzeumot. Most Budapesten kilenc Caravaggio alkotást mutatnak be a mester 60 festménye közül.baan_laszlo

INFORMÁCIÓK A KIÁLLÍTÁSRÓL

Caravaggiótól Canalettóig - Az itáliai barokk és rokokó festészet remekművei

2013. október 26. - 2014. február 16.

Szépművészeti Múzeum

1146 Budapest, Dózsa György út 41.

Levélcím: 1396 Budapest, 62. Pf. 463.

Telefon: (06 1) 469 7100

A nyitva tartásért, jegyárakért és jegyvásárlási információkért KATTINTSATOK IDE!

A meglehetősen zűrös életvitelt folytató festőnek a modelljei sokszor a római alvilág figurái közül kerültek ki. Nagyon sokszor állt a bíróság előtt és rengeteg irat maradt fenn. A rendőrségi jegyzőkönyvekből és a bírósági aktákból akár az életrajzát is meg lehetne írni.

A több mint 140 alkotást kölcsönző múzeumok között szerepel a londoni National Gallery, a párizsi Musée du Louvre, a madridi Museo Nacional del Prado és Museo Thyssen-Bornemisza, a firenzei Uffizi és Pitti képtár, a római Pinacoteca Capitolina és Galleria Borghese, a berlini és drezdai Gemäldegalerie, valamint a bécsi Kunsthistorisches Museum.

Nyomj egy lájkot, ha szívesen megnéznéd a kiállítást!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: