/kult/byalex-dala-tovabbjutott/
hirdetés

KULT
A Rovatból
hirdetés

ByeAlex a döntőben!

Elsőként jelentették be a továbbjutók közül Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjében, csütörtök este. ByeAlex dalát a vastapssal kísérte a közönség. Magyarország bekerült a szombati döntőbe.

Link másolása

hirdetés

ByeAlex Kedvesem című dalával továbbjutott az Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjéből - ezzel Magyarország bent van a műsor döntőjében. Bár a fészbúkos kommentek szerint Márta Alex nem a legjobb formáját hozta, megbicsaklott a hangja, és a gitáros, Kővári Dani is "nagyon imbolygott", sőt, a vokalista lány, Wéber Helga hangja sem hallatszott - a közönségnek szerencsére nem ez volt a véleménye.

A magyar dalt ugyanis beszavazták a döntőbe, eredményhirdetéskor velünk kezdték a továbbjutók listáját. Az eredmény a korábbi fanyalgó kritikákat is felülírta, amelyek szerint ByeAlex dala túl statikus, monoton, unalmas. Erre alaposan rácáfolt a jelen lévő közönség is, hiszen a számot folyamatosan vastapssal kísérték. Ez más előadóval nem fordult elő az este folyamán (vagy legalábbis nem lehetett hallani a közvetítés során).

ByeAlex a elődöntő után így nyilatkozott:

"Nagyon ideges voltam, de sikerült, és ez fantasztikus. Érzek némi elégtételt, hiszen néhány hónapja egy civil voltam, aki számokat írogatott, aztán megnyertem A Dalt, utána szétszedtek, azt mondták, mennyire rossz, hogy én győztem, majd most Malmőben magyarul énekeltem, és bejutottam a döntőbe"

Íme a magyar dal:

hirdetés
1

Az elődöntő folyamán egyébként műfajilag (és talán színvonalban is) "vegyes felvágottal" szembesülhettek a tévénézők. A lírai balladáktól a pörgős, balkáni folkig minden jelen volt a csütörtök este az Eurovízió színpadán. A magyar szám az elődöntő közepe táján kezdődött, szokás szerint egy kisfilmmel bemutatták a magyar előadót. Márta Alex sokak szerint nagyon izgulhatott a szám közben, talán ezért volt néhol hamis az ének - mások szerint ez volt az egyik legjobb előadása. Az biztos, hogy a jelen lévő közönséget magával ragadta a zene, hiszen különben nem kísérték volna ütemes vastapssal a magyar produkciót.

A végeredményre természetesen egészen a műsor végéig kellett várni - de megérte. A továbbjutás kizárólag a közönség (telefonos) szavazataitól függ. Technikailag úgy van megoldva, hogy az adott országból érkező hívással az onnan delegált versenyzőre nem lehet szavazni. Mindezzel együtt Magyarország bejutott a műsor döntőjébe. Szombaton tehát újra megmérkőzik ByAlex és a Kedvesem a legjobbnak ítélt európai dalokkal. Már az is kiderült - mivel kisorsolták -, hogy a döntő második felében lép majd színpadra a magyar előadó. Szép volt, Alex, és hajrá!32

Továbbjutók a csütörtök esti, 2. elődöntőből

Azerbajdzsán, Finnország, Görögország, Grúzia, Izland, Magyarország, Málta, Norvégia, Örményország, Románia.

Továbbjutók az 1. elődöntőből:

Belgium, Dánia, Észtország, Fehéroroszország, Hollandia, Írország, Litvánia, Moldova, Oroszország, Ukrajna

A fenti országok mellett a tavalyi nyertes Svédország, illetve Olaszország, Németország, Nagy-Britannia, Spanyolország és Franciaország automatikusan szerepelhetnek a döntőben.6

Helga és Dani, a főpróbára készülve

u

Vélemények a Facebookról:

Katalin Csóborné Molnár iszonyat hamis volt...

Marianna Horvath Kicsit izgult és érződött, de nagyon drukkolok nekik!

Mariann Stefkó Jók voltak! Gratula nekik!

Orbók Csaba Együtt az énekessel tapsolt a nézőtábor... ez mond valamit... GRATS!

Petra Lukes Őszintén megvallva, szerintem nagyon jók voltak Alexék... Most sokkal jobb volt, mint amikor itthon énekelte...

Ifj Gadics Ilona Gratuláció Szlovákiából! :)

Petra Lukes Gratulaaaa!!! Csak így tovább, srácok! :) Alex csak nyugodtan, semmi stressz :D

Nagy Zsolt Jobb volt, mint amire számítottam!

Füleki Richárd Szuperek voltatok! Elismerésem mindenkinek! Így tovább!

Ha te is gratulálnál Alexnek a továbbjutáshoz, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk