/kult/budapest-hajlektalanjairol-irt-dalt-hangacsi-marton/
hirdetés

KULT
A Rovatból
hirdetés

Budapest hajléktalanjairól írt dalt Hangácsi Márton

A fiatal énekes szerint ha segíteni nem is tudunk, legalább érezzünk együtt velük. A One Fine Day-t nálunk hallhatjátok először.
hirdetés

Hangácsi Márton önmagát igazi csupaszív, bohém dandyként, reneszánsz trubadúrként jellemzi, ami viszont egy ízig-vérig posztmodern zenész bőrében ölt testet. Egyszálgitáros előadóként olyan lazán és könnyedén képes magával ragadni a közönséget, hogy közben egy kicsit mindannyian kapnak abból az örömből és életigenlésből, ami belőle és dalaiból fakad.

Három éve megnyerte a Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai díját, és ezt követően is rendszeresen zenélt utcákon, illetve budapesti aluljárókban. Eddig két EP-t adott ki, Keep Going című számát az MR2 Petőfi Rádió is sokáig játszotta. Most pedig elkészült legújabb szerzeménye, a One Fine Day.

Íme a dal, és a hozzá tartozó szövegvideó:

Marci így mesélt a One Fine Day-ről:

hirdetés
"
A dal ötlete, harmóniái nagyjából egy éve születtek. Aztán néhány hónapig a fiókba dobva hányódott, amikor is készült rá szöveg, illetve elkészült maga a dal. Tavaly ősszel sétáltam a belvárosban, amikor is kicsit érzékenyebb voltam a külvilágra, mint általában. Egészen más szemmel tudtam látni Budapestet, így a benne élő hajléktalanokat is.

Számtalanszor jutottak eszembe. A nehéz mindennapjaik, a félresiklott sorsuk, illetve az élmények, amiket én is átéltem anno velük kapcsolatban. Összegezve, a nehéz sorsú emberekről szól a dal (elsősorban a hajléktalanokról) és arról, hogy ha ténylegesen segíteni nem is tudunk rajtuk, néha próbáljuk meg legalább együttérzésünket kifejezni irántuk és egy kicsit örülni annak, amink van.

marci2

Marci több zenekarban megfordult már, de az utóbbi időben inkább szólókarrierjére koncentrál. Tavaly év végén a szokásos egygitáros produkcióról egy kicsit izgalmasabb, looper pedállal és más effektekkel felturbózott performance-ra váltott. Így a színpadon egyedül is teljes zenekari hangzást tud produkálni.

December 15-én az MR2 Akusztik című műsorának felvételén koncertezik, bárki számára nyilvános legközelebbi fellépése pedig 22-én lesz a Kuplungban. Utóbbiról bővebb infókat ITT találtok.

Ha tetszik a dal, oszd meg a cikket!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk