/kult/brutalis-tragediak-es-gigasikerek-keanu-reeves-a-legnagyobb-szivu-sztar/
hirdetés

KULT
A Rovatból
hirdetés

Brutális tragédiák és gigasikerek – Keanu Reeves, a legnagyobb szívű sztár

Sandra Bullockkal összejöhetett volna, lemond a saját gázsijáról mások kedvéért és segít, ahol tud.

Link másolása

hirdetés

Keanu Reeves a hollywoodi elit tagja, amit elsősorban szépen felépített akcióhős imidzsének és remek filmes választásainak köszönhet. Sokak szerint színészi tehetsége még mindig nagy kérdés, mi bírjuk. Csalódást nem igazán okozott. Sőt, akciósztárként milliókat keres, miközben a magánéletében adakozó és inkább bujkál a nyilvánosság elől. Itt van pár dolog, amit nem sokan tudnak róla:

1. Igazi önzetlen ember

Az elképesztően sikeres és gyorsan kultikussá vált Mátrix-filmek Reevesnek sok millió dollárt hoztak a konyhára. Ennek ellenére több forrás szerint is a pénz nagy részét továbbadta. Egyrészt úgy érezte, hogy a stáb is megérdemli azt az anyagi elismerést, amit a színészek, hiszen ő úgy gondolta, a kamera mögött állók a filmek igazi hősei.

Mivel nélkülük nem készültek volna el a Mátrixok, Reeves szép summákat ajánlott fel valamennyi speciális effektusokkal foglalkozó stábtagnak és a jelmezes részlegnek.

hirdetés

2. Nemcsak a Mátrix-szal kapcsolatban jótékonykodik

Hanem gyakorlatilag egyfolytában. Nem érdekli, hogy ír-e róla a sajtó, nem ad ki külön sajtóközleményt a jócselekedeteiről, amiből azonban jó számmal van.

Sokszor utólag, véletlenül derül ki, hogy egy adott jó célért Reeves is pénzt adományozott, ráadásul nem is vár dicséretet a nagylelkűségéért.

Aki ismeri, azt mondja róla, igazi, tiszta, belülről jövő jóság jellemzi. Kár, hogy ezt kell leírnunk, de ilyen értelemben igazi régimódi fickó, azaz ha süt egy tortát a nagymamája szülinapjára, nem posztolja egyből az Instára.

3. Bejöttek egymásnak Sandra Bullockkal a Féktelenül forgatásán

Mint ismeretes, főleg Sandra Bullock karrierjének, de Reeves-ének is nagy svungot adott ez az 1994-es akciófilm, mely egy bomba miatt megállíthatatlan busz utasaiért küzdő két ember küzdelmeit meséli el, egészen izgalmasan.

Tavaly Ellen DeGeneres showjában árulta el a színész, hogy tetszett neki Bullock, miután Ellen megmutatott egy beszélgetés-részletet, melyben a színésznő egykori filmbeli partneréről áradozott: elmondta, hogy Keanu milyen kedves és jóképű volt, és biztos valamit nem bírt benne, mert ő maga állandóan zavarban volt a közelében.

Erre Reeves kinyögte, hogy neki is tetszett Bullock - érdekes, hogy erről sosem tudtak korábban, viszont lehet, hogy épp ettől működött köztük a vásznon a kémia. "De hát dolgoztunk" - mondta egyszerűen az interjúban.

4. Egyáltalán nem érdeklik a külsőségek

A színész olyan szerényen él - leszámítva motorbicikli-mániáját -, amire tutira nem számítanánk egy hollywoodi sztártól. Nem vásárolt méregdrága villát évekig, hanem egy hotelben lakott, mielőtt saját házra tett szert. Egy csomó olyan sztori szól arról, mennyire józan és emberi a gondolkodása is: egy alkalommal

egy nőnek adta át a helyét a metrón, aki állni kényszerült, volt, hogy idegenek karácsonyi ajándékait finanszírozta, sőt, az Oscar-díjas Octavia Spencernek van egy saját sztorija róla,

ezt nemrég mesélte el a Graham Norton Showban: nagyjából 25 éve, a Mátrix idején a színésznő épp egy forgatókönyvért sietett, amit egy meghallgatásra akart betanulni, és ő is tök lepukkantan nézett ki, meg az autója is, ami tiszta madárürülék volt. Persze épp Beverly Hills legmenőbb környékén robbant le, amikor a semmiből megjelent egy napszemüveges motoros - Reeves, Spencer azonnal felismerte - és megkérdezte, segíthet-e. Aztán végigtolta a színésznő autóját az úton, az emberek meg összesereglettek bámulni a jelenetet.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk