hirdetés

KULT

Avatar, Star Wars, Mulan, Top Gun, Pókember: több hollywoodi film premierjét is elhalasztották

Néhány óra alatt több szuperprodukció bemutatóját is későbbre tolták a hollywoodi stúdiók.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 24.

hirdetés

Három blockbuster premierjét is elhalasztotta a Disney a koronavírus-járvány miatt, írja a Variety.

A vállalat elsősorban az amerikai mozik zárva tartásával és a bizonytalan járványügyi-helyzettel összefüggő forgatási nehézségekkel indokolta az Avatar és a Star Wars új részének, valamint a Mulan élőszereplős változatának elhalasztását.

A Disney döntése értelmében a 2021-re tervezett Avatar 2 csak 2022-ben, a Star Wars legújabb trilógiájának első része pedig 2023-ban kerülhet mozikba. A Mulan bemutatóját idén augusztusra tervezték, de ezt is törölték. A filmnek egyelőre nincs új premierdátuma.

A Mulan a koronavíruson kívül az Egyesült Államok és Kína egyre feszültebb viszonya miatt is várhatóan rosszul teljesítene most mindkét országban.

Ehhez képest a Halál a Níluson című Agatha Christie-regény feldolgozás csupán két hetet csúszik majd az eredetileg tervezett premierhez képest. Ha minden jól alakul, Kenneth Branagh október 23-tól játssza el újra a különc belga detektív, Hercule Poirot szerepét. Steven Spielberg West Side Story-ja pedig néhány nappal karácsony előtt (december 18.) kerül majd mozikba.

hirdetés

Nemcsak a Disney döntött úgy a napokban, hogy későbbre tolja a szuperprodukciók bemutatását. Néhány napja a Warner jelentette be, hogy bizonytalan időre elhalasztja a nyár és talán az egész év egyik legjobban várt filmjét. Christopher Nolan új alkotása, a Tenet így kétszeri halasztás után már nem is kapott új premierdátumot - egyelőre.

Nem lesz idén új Top Gun-film sem, ezt már a Paramount jelentette be néhány órája. A decemberre tervezett Top Gun: Maverick idén karácsony helyett jövő nyáron kerülhet majd mozikba.

A Sony Pictures a jövőre tervezett új Pókember film bemutatóját csúsztatta el november 5-ről 2021. december 17-re. Mindezt azután jelentették be, hogy biztossá vált: a film nem kerül szembe a pénztáraknál az Avatar folytatásával.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk