/kult/alig-tobb-mint-10-szazalekara-esett-vissza-iden-a-budapest-park-kozonsege-a-tavalyihoz-kepest/
hirdetés

KULT
A Rovatból
hirdetés

Alig tizedére esett vissza idén a Budapest Park közönsége a tavalyihoz képest

A szezon végén a 23 órás zárás még adott nekik egy újabb gyomrost.
hirdetés

A jövő héten zárja idei szezonját a Budapest Park. Rengeteg váratlan, a normális működéstől teljesen eltérő helyzethez kellett idén alkalmazkodniuk: ParkKert néven kinyitottak teraszként, kisszínpadot építettek a klubkoncerthangulatért, ám sokáig hittek abban, hogy augusztus 15-én a korlátozások tovább enyhülnek, és végre teljes pompájában láthatjuk újra a helyet. A nagyszínpad azonban sajnos idén üres maradt.

Amellett, hogy rengeteg újratervezést eredményezett a döntés,

az 500 fős korlát hatalmas anyagi terhet is rótt a helyszínre, amely így kapacitásának kevesebb mint 4%-át tudta kihasználni a koncertek során.

A Budapest Park működésének alapjául a nagykoncertek szolgálnak, erre van berendezkedve, egy esemény nagyjából 5-6000 főnél válik a nagyszínpadon rentábilissá, valamint a szezonban átlagosan 500 ember dolgozik a Park megfelelő színvonalú működéséért - írják a Park közleményében.

A Budapest Park adatai szerint

hirdetés

a tavalyi közel 600.000 látogató helyett idén összesen alig több mint 70.000 koncert, afterbuli vagy az ingyenes ParkKert vendégük volt, jegyárbevételük pedig a tavalyinak kevesebb mint 5 %-a lesz, míg teljes árbevételük az előző évhez képest 92 %-kal csökkent.

De az sem könnyítette a helyzetüket, hogy a legújabb intézkedések szerint 23 óráig lehetnek nyitva a szórakozóhelyek.

"Az elmúlt hónapokban megszámolni sem tudjuk, hányszor kellett szinte a 0-ról újratervezni a programjainkat. Mióta tudjuk, hogy augusztus 15. után sem lehetnek tömegrendezvények, kénytelen voltunk a kislétszámú koncertekre berendezkedni, illetve több helyszínen zajló - erre külön állásfoglalást kértünk az NNK-tól - bulisorozatokkal várjuk a szórakozni vágyókat.

Ebben a helyzetben utóbbi egyértelműen egyik fő bevételi forrásunkká vált, illetve az egész éjszakán át tartó partikon tudunk igazán értelmezhető bevételt biztosítani vendéglátósainknak és a technikai személyzet egy részének. Így több szempontból is beláthatatlan károkkal jár az egyébként is erősen sújtotta szezonunkra a 23 órás zárás"

- írták a Szeretlek Magyarország megkeresésére a 23 órás zárás kapcsán.

Az október 4-i idényzárásig viszont még szinte minden napra akad egy kis élőzenei élmény a Budapest Parkban, a paletta legszélesebb skálájáról válogatva: szeptember 25-én az Esti Kornél egy kis melankóliával, 27-én a Punnany Massif egy tőlük szokatlanul közvetlen házibuli-hangulattal, 29-én a Pál Utcai Fiúk legendás alterslágerekkel, 30-án a Péterfy Bori & Love Band új számokkal, október 1-jén Lovasi András és zenésztársai Lovasi, Kispál és a Borz, valamint Kiscsillag dalokkal várják a közönséget, a szezont pedig igazi zúzással, a hazai rock örök zászlóshajójának számító Tankcsapda tripla koncertjével zárják.

A Budapest Park stábja pedig már gőzerővel dolgozik a jövő évi, jubileumi, tizedik évadon, amelyben már most olyan világsztárok várhatóak, mint a Gogol Bordello, a Deftones, LP, a Nick Mason’s Saucerful Of Secrets, a 5 Seconds of Summer, a Billy Talent, a Morcheeba, Tash Sultana, a Black Veil Brides vagy a Pixies.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk