/kult/a-tv2-szivhatja-a-fogat-rongyosra-neztek-a-fal-elso-reszet/
hirdetés

KULT
A Rovatból
hirdetés

A TV2 szívhatja a fogát: rongyosra nézték A Fal első részét

A TV2 be akarta előzni az RTL Klub Sebestyén Balázs-vezette műsorát egy tök hasonlóval, ezért az RTL-en a tervezettnél sokkal hamarabb leadták az első részt. Bejött a terv.
hirdetés

Szerintünk a konkurens kereskedelmi tévécsatornák nemhogy szenvednének a versenytől - egyenesen élvezik azt. Főleg persze az, aki végül nézettségben lekörözi a másikat - jelen esetben az RTL Klub.

Aki még nem lenne képben: a sztori az, hogy adott egy külföldi licenc után elkészített RTL Klub-os műsor, A Fal, amit a falakkal már régi barátságot ápoló Sebestyén Balázs vezet, és amit szeptemberben harangozott be a tévécsatorna. Ezt megtudva a TV2 villámgyorsan cselekedett, és előkészítette a gyakorlatilag tök ugyanolyan koncepciójú A Piramis című műsorát, hogy elegánsan beelőzze A Falat.

Videó a külföldi, eredeti változatról:

Az ugyanis, hogy a két hasonló műsor közül melyik indul el előbb, rendkívül meghatározó a nézettség tekintetében, mert ami másodikként indul, az sokak szemében már csak utánlövésnek tűnik, még akkor is, ha adott esetben sokkal jobb.

- magyarázta a 24.hu szerint Kolosi Péter, az RTL Klub vezérigazgató-helyettese, miután az RTL Klub a TV2 beelőzős tervét megtudva úgy döntött: brutálgyorsan leforgatja és leadja A Fal első részét. Ehhez egyébként Olaszországba utazott a stáb, ugyanis jelenleg a világban mindössze két helyen áll a műsor díszlete, Sao Paulóban és Milánóban, és utóbbiban sikerült megszervezni a forgatást.

hirdetés

A rapid módon elkészített első epizódot vasárnap este rapid módon le is adták, a nézettsége pedig egészen brutális volt: több mint kétszer akkora közönségarányt hozott, (27,6%) mint a vele szemben vetített Mentőexpedíció című sikerfilm (13,4%). Vagyis bevált a terv, ami persze a TV2-nek nem túl jó hír.

Pedig maga a játék egyébként nem sokban különbözik az eddigi pénznyerő vetélkedőktől: a kvízkérdésekre adott helyes válaszoknak és szerencsének a függvénye a győzelem, tetézve egy ajánlattétellel, amiről a játékos nem tudja, okos-e elfogadnia. Ugyanazok az izgalmi faktorok, ugyanolyan kedvesek és jól nevelt "civilek" a játékosok, egy ugyanolyan humorú és mozgású Sebestyén Balázzsal megspékelve, mint a hasonló műsorokban (az első rész játékosai végül több mint 11 millió forintot nyertek).ghurrer

A következő rész majd csak jövőre jön, szóval hiába keresed a tévéműsorban vasárnap este A Falat, helyette viszont izgalmas kérdés, vajon milyen lesz szegény, hoppon maradt TV2 Piramisa.

Balázs persze kötelező jelleggel megjegyezte a nyitó rész végén, hogy vigyázat, hamisítják őket, de Andy Vajna tévécsatornája sem maradt szótlan.

Közleményükben ezt írják:

“Örülünk, hogy az RTL már valódi versenytársként tekint a TV2-re, ami egyértelmű beismerése az egyre élesedő nézettségi versenynek, amelyben fej-fej mellett halad a két cégcsoport. Az pedig, hogy híresztelésekre alapozva egyik napról a másikra megváltoztatja a műsorstruktúráját és rohamtempóban teszi képernyőre egy 2018-as tavaszi formátum egyetlen epizódját, szintén ennek a bizonyítéka. A Fal azonban messze nem olyan egyedülálló formátum, ahogy erre indulásakor az amerikai sajtó is rámutatott, ugyanis legmeghatározóbb eleme egyes vélemények szerint csak egy high-tech változata az évtizedek óta látható The Price is Right című műsor PLINKO játékának.

Csak emlékeztetőül, az RTL Klub az elmúlt években számos olyan műsort tűzött képernyőre, amelyek nagy hasonlóságot mutattak ismert nemzetközi formátumokkal, ilyen volt például a ValóVilág, a Csillag Születik, a Szombat Esti Láz vagy éppen a most futó Konyhafőnök is.

A TV2 nem piaci pletykákra alapozza programstruktúráját, a tervezett műsorainkról időben tájékoztatjuk majd a nézőket.”

(A 24.hu azért emlékeztet a tényre, hogy a TV2 által felsorolt, nagy hasonlóságot mutató formátumokat jórészt a TV2 mostani legnagyobb beszállítója, vagyis az IKO gyártotta.)

 


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk