hirdetés

KULT

A Prodigy lesz a 10. Campus Fesztivál sztárfellépője

Bejelentették a jubileumi fesztivál első fellépőit. Világsztárok is érkeznek idén nyáron Debrecenbe.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. március 10.

hirdetés

Idén 10 éves a Campus Fesztivál, július 19-től 23-ig a jubileumhoz méltó a program: izgalmas és sokszínű kínálattal és egy rakat világsztárral várnak titeket a szervezők.

Debrecen az ország turisztikai régióinak egyik központja, a Campus Fesztivál pedig az ország egyik legnagyobb nyári könnyűzenei eseménye, ahol tavaly 98 ezren buliztak. A jubileum sztárfellépője idén egy brit zenekar lesz, akiket joggal hívhatnánk a fesztiválok császárának, hiszen Magyarországon is szinte minden évben fellépnek valamelyik zenei fesztiválon. Tudod kik ők?

Igen, jön a The Prodigy.

A legnépszerűbb hazai előadók mellett a Campus vendége lesz a világot igen rövid idő alatt meghódító dán Lukas Graham, a berlini DJ-producer Alle Farben, jön a Nod One’s Head, az egyedi hangzást képviselő énekesnő, illetve a kilencvenes évek legnépszerűbb eurodance párosa a 2 Unlimited is.

A The Prodigy nevét és zenéjét nem kell bemutatni senkinek, olyan slágereket írtak, mint a ’Voodoo People’, Smack My Bitch Up’, ’Firestarter’ és a ’Breathe’. Az elmúlt huszonöt év egyik legsikeresebb, legnépszerűbb és legőrültebb brit elektronikus zenei alakulata, fellépéseiken minden alkalommal több ezer ember tombol, koncertjük vad és elementáris erejű. Több millió rajongójuk van világszerte.

hirdetés
"
Kevés ennél fesztiválkompatibilisebb együttes létezik most a piacon

- fogalmazta meg találóan egy kritikus.

Lukas Graham 2016 felfedezettje volt, debütáló albuma a lehető legtöbb helyen pozitív kritikákat kapott, zenéjéről a New York Times írója is roppant elismerően nyilatkozott.

És, hogy mi várható egy Lukas Graham koncerten?

„Megnevettetlek, megtáncoltatlak és megríkatlak, ha hagyod”- nyilatkozta a dán művész világkörüli turnéja előtt.

A Berlinből származó Alle Farben igazán nem számít újoncnak, már tíz éve töretlen szenvedéllyel turnézik világszerte. A DJ set-ek alkalmával előszeretettel vegyíti az eltérő elemeket: egy kis swing és klasszikus zene élő hangszerekkel, techno, house, minimal.

A Nod One’s Head név mögött Charlott Boss áll, egy egyedülálló hangzással bíró független énekesnő és dalszerző. Az általa képviselt műfajt nehéz meghatározni, olyan, mint egy különös művészeti projekt.

A Campus Fesztivál programkínálata az elmúlt évekhez hasonlóan igen változatos. A rendezvényre a zenei felhozatal sokszínűsége jellemző, a különböző helyszíneken a rock, az elektronikus, a világzenei és jazz koncertek mellett számos más műfaj képviselői is fellépnek.

A jubileumi évben több mint 200 nem zenei program is szerepel a kínálatban:

irodalmi és színházi programok, közönségtalálkozók, pódiumbeszélgetések, felolvasóestek, filmvetítések és Dumaszínház is lesz.

Az eddig is igen változatos kulturális választék egy fontos új színnel bővül: a debreceni Csokonai Színház saját programhelyszínén zenés és nem zenés színházi programok, improvizatív előadások és sztárszínészek lépnek majd egy különleges fa építmény színpadára, éjféltől pedig egyedi jazzprogram várja az ínyenceket ugyanitt.CF2017artwork_letoltheto

A legnagyobb magyar fesztiválok sorába lépve a Campus sem maradhat ki a feljövő zenekarok legfontosabb hazai versenyéből.

A Nagy-Szín-Pad kezdeményezéshez csatlakozva a Nagyerdőn bérelt helyet kap a televíziós műsorba bekerült nyolc zenei produkció (Dope Calypso, Jónás Vera Experiment, Konyha, Lóci Játszik, Mörk, Petruska, The Qualitons és Sena), a május végén az Akvárium Klubban záruló vetélkedés győztese pedig egyenesen a fesztivál nagyszínpadán landol.

Bővülnek a programhelyszínek, nő a fesztiválterület, idén már a Nagyerdei Stadion is körül járható lesz. A Campus Fesztivál az elmúlt évekhez hasonlóan a Nagyerdei Stadionban és környékén egyedülálló infrastruktúrával várja a látogatókat július 19-től 23-ig, immár tizedjére.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk