hirdetés

KULT

A nomádok földje lett az év filmje a londoni és a torontói kritikusoknál

Chloé Zhao filmje vasárnap a Londoni Filmkritikusok Körének és a Torontói Filmkritikusok Szövetségének fődíját is elnyerte.
MTI - szmo.hu
2021. február 08.

hirdetés

A Londoni Filmkritikusok Köre 41. alkalommal hirdette ki díjazottjait. Az év filmje A nomádok földje lett. A film főszerepét alakító Frances McDormand az év színésznője, a produkció forgatókönyvíró-rendezőjének, Chloé Zhaónak pedig az év forgatókönyvírója díjat ítélték oda - számolt be róla a Variety.com alapján az MTI.

A nomádok földje egy 2017-ben megjelent könyv alapján készült. Frances McDormand a történetben egy magányos nőt játszik, aki furgonjával útra kel nyugat felé, és kilépve megszokott kisvárosi életéből, modern nomádként él tovább.

Chadwick Boseman a Ma Rainey: A blues nagyasszonya című filmben nyújtott alakításáért posztumusz kapta meg az év színésze díjat.

A Saint Maud című brit-ír horror szintén több díjat gyűjtött a londoni kritikusoktól: elnyerte az év brit-ír filmje trófeát, a főszerepet játszó Morfydd Clark a legjobb brit-ír színésznő díját kapta, a film forgatókönyvíró-rendezője, Rose Glass pedig a legátütőbb brit-ír filmes elismerését.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk