?> /kult/a-legjobb-szinesz-akinek-meg-nincs-oscarja-ezek-a-kedvenc-filmjeink-mark-ruffalotol/ A legjobb színész, akinek még nincs Oscarja: ezek a kedvenc filmjeink Mark Ruffalótól | szmo.hu
hirdetés

KULT
A Rovatból
hirdetés

A legjobb színész, akinek még nincs Oscarja: ezek a kedvenc filmjeink Mark Ruffalótól

Az HBO Go-n mától megtekinthető Mark Ruffalo kettős főszereplésével készült sorozat, az Ez minden, amit tudok. Ruffalo színészi bravúrt visz véghez: egy ikerpár mindkét tagját ő maga játssza el a megdöbbentő mélységű drámában. Ennek apropóján készítettünk egy válogatást a legjobb filmjeiből.

Link másolása

hirdetés

Ruffalo világsztár, mégis, a filmográfiája főleg olyan filmekből áll, melyekben mellékszereplőként láthattuk.Eddig háromszor jelölték a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjra, de minden filmjében kitűnt hiteles jelenlétével, akárcsak anno Phillip Seymour Hoffman, aki jó ideig Hollywood kedvenc mellékszereplője volt.

8. Bosszúállók: Végjáték (2019)

Ezzel a filmmel talán vannak, akik nem értenének egyet ezen a listán, de a Bosszúállók rengeteg nézőnél nagyon betalált, annyira, hogy az imdb-n 8,4-es kiemelkedő pontszámmal és 712 ezer szavazóval áll, a 71. legjobb filmként. A film, amely a Russo-testvérek alkotása, valóban egy kiemelkedő darab a szuperhős-filmek között. Ruffalo Hulkot játssza immár ötödik alkalommal, négyszer a Bosszúállók sorozatban öltötte magára a karaktert, egyszer pedig a Thor: Ragnarökben. Ez a film amúgy attól egyedi, hogy végre láthatunk szuperhősöket hosszasan depressziózni és drámázni is. 

7. Szerelemre hangszerelve (2013)

Listánkról ebben az egy filmben főszereplő csupán Ruffalo. A Once című, extra kis költségvetésű filmmel berobbant rendező, John Carney második műve ez, melyet immár két világsztárral készíthetett el. Kettősük Keira Knightley-val feledhetetlenül érzelmes filmben bontakozott ki, és hatalmas bevételt hozott. Ruffalo karaktere egy, a sikereiben megakadt ex-zenei producer, aki nincs jó passzban, és találkozik Gretával, aki szintén rosszul érzi magát a bőrében - de a férfi felfedezi benne a világraszóló zenei tehetséget. Ez egy tipikus olyan film, amit újra és újra szívesen megnéz az ember, amikor a tévében véletlenül elkapja. Ruffalo alakítása pedig tökéletes, végig együttérzünk vele. 

hirdetés

 

6. Foxcatcher

Bennett Miller sztárrendező harmadik filmje ez. 2014-ben az előzetesek alapján nagy durranásra számított mindenki, mert ez volt az a film, amiben Steve Carellt és Mark Ruffalót is alig lehetett felismerni. A valós történet alapján készült filmet öt Oscar-díjra jelölték, közte Ruffalót is, mégis a film valahogy nem durrant akkorát, pedig hátborzongató darab. Talán a rendező első filmje, a Capote miatt kicsit még többet várt tőle a közönség. Egy kőgazdag örökös (Carell) és egy birkózó testvérpár közötti furcsa viszonyról szól a film, ami végül tragikus fordulatot vesz.

 

5. Viharsziget (2010)

Martin Scorsese a kisujjából rázta ki ezt a thrillert, mégis, a műfajon belül egy elég emlékezetes és erőteljes film. Ruffalo itt Leonardo DiCaprio társaként jelenik meg a filmben mint rendőrbíró. A két nyomozó a Massachusetts állam partjainál lévő kis szigetre utazik, ahol egy intézményben az ország legveszélyesebb elmebeteg bűnözőit tartják fogva, azonban az egyiknek sikerül megszöknie. A Viharsziget főleg DiCaprio karakterére koncentrál, de Ruffalo gyönyörűen "alájátszik". Ez a fajta színészi alázat minden filmjére jellemző, nem az a célja, hogy bárkit is lejátsszon a vászonról.

4. Számíthatsz rám (2000)

Ezzel a filmmel sikerül először igazán felhívnia magára a figyelmet, ezt pedig legfőbb mentorának köszönhette, akire azóta is Ruffalo felfedezőjeként tekintünk. Az akkor már befutott dráma- és forgatókönyvíró, Kenneth Lonergan első rendezéséről van szó, melyben Laura Linney testvérének szerepét bízta Ruffalóra a rendező. Ekkor figyeltek fel igazán  a színészre, s nem mellesleg remek kritikákat kapott. A film két Oscar-díjat nyert, a legjobb adaptált forgatókönyv és a legjobb mellékszereplő díját. A film alaptörténete egyszerű, mégis az érzékeny alakítások emelik magasra. Sammy egyedülálló anyaként él, látszólag erős nő, de a felszín alatt sokkal törékenyebb. Hozzá költözik egy időre testvére, Terry, aki igyekszik belesimulni a családi életbe. 

3. Spotlight - Egy nyomozás részletei

2015-ben ez a film nyerte a legjobb filmnek és a legjobb eredeti forgatókönyvnek járó Oscar-díjat, emellett Mark Ruffalót is jelölték legjobb mellékszereplő-díjra (ez volt a harmadik jelölése). A film igaz történetet dolgoz fel hihetetlen aprólékosan kidolgozott hitelességgel. Egy bostoni újság oknyomozó újságíróit követjük egy olyan ügyben, amivel felforgatják az egész világot, ugyanis papok gyerekmolesztálási ügyeit sikerül bebizonyítaniuk. A színészi gárda első osztályú: Ruffalo mellett többek között Rachel McAdams, Michael Keaton és John Slattery emelik a film színvonalát.

2. Zodiákus (2007)

David Fincher egyik - ha nem A - legnagyszerűbb filmje a Zodiákus-gyilkosság történetét meséli el a San Francisco Chronicle újságíróinak szemszögéből. Ruffalo egy rendőrnyomozót játszik a máig megoldatlan ügyben, s bár a prímet Robert Downey Jr. és Jake Gyllenhaal viszi el, pár jelenet valódi erejét ismét a jól ismert, intellektuális, őszinte, visszafogott ruffalói jelenlét adja.

1. Egy makulátlan elme örök ragyogása (2004)

Egyik első mellékszerepében a végtelen fantáziájú Michel Gondry rendezte, s Kate Winslet meg Jim Carrey voltak a partnerei. Ruffalo furcsa, se nem ronda, se nem szép, nagyon emberi fizimiskája és őrületesen életszerű alakítása már ekkor is kivilágított a nagyjátékfilmből.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk