?> /kult/a-fesztivalszezonnak-lottek-az-mar-biztos-hogy-elmarad-a-bankito-fesztival/ A fesztiválszezonnak lőttek, az már biztos, hogy elmarad a Bánkitó Fesztivál | szmo.hu
hirdetés

KULT
A Rovatból
hirdetés

A fesztiválszezonnak lőttek, az már biztos, hogy elmarad a Bánkitó Fesztivál

Arra kérik a fesztiválozókat, hogy a már megvásárolt jegyeiket, ha tehetik, ne váltsák vissza. Így tudnak hozzájárulni ahhoz, hogy jövőre ismét lehessen Bánkitó Fesztivál.

Link másolása

hirdetés

Mivel a kormány rendelkezése következtében augusztus 15-ig nem lehet 500 főnél nagyobb rendezvényeket tartani, ezért nagy valószínűséggel sem a Szigetet, sem a VOLT-ot, sem a Balaton Soundot nem lehet az eredeti, tervezett időpontban megtartani. Hogy egyáltalán meg lehet-e később, az is erősen kétséges.

Az már biztos, mert bejelentették, hogy a koronavírus miatt elmarad az idén júliusra tervezett 2020. évi Bánkitó Fesztivál, "és bár bizakodóan tekintünk a jövőbe, elsősorban a jegyek visszaváltásának mértékén fog múlni, hogy 2021-ben is lehet-e újra fesztivál a tó körül" - írják a fesztivál szervezői.

Van, amikor nem érdemes lázadni

"Sok forgatókönyvet jártunk körül az utóbbi másfél hónapban - végigvettük a lehetőségeinket, egyeztettünk hazai szakemberekkel, figyeltük a környező országokban érvényben lévő intézkedéseket, tendenciákat, mindvégig szem előtt tartva, hogy nem fogunk fesztivált szervezni olyan körülmények között, ahol nem garantálható a látogatóink biztonsága. 

hirdetés

A rendelkezésünkre álló információk alapján úgy találjuk, hogy egy nyári fesztiválon kivitelezhetetlen a jelenlegi előírások betartása, ezért azt tartjuk az egyetlen felelősségteljes döntésnek, ha nem rendezzük meg a júliusi Bánkitót"

- írják a közleményben.

Nem csak egy fesztiválról van szó, hanem egy közösségről

A Bánkitó fesztivál számtalan civil szervezet, színházi alkotó és képzőművész munkáját fogja össze évről évre minden júliusban. Sok független alkotó számára ez az egyetlen olyan kulturális rendezvény, ahol a munkáját több ezer fiatal elé tudja tárni.

"Ezért felelősségünknek érezzük és mindent meg akarunk tenni annak érdekében, hogy a járvány elhaladtával is biztosítani tudjuk azt a rendezvényt a tó körül, ahol a jelenleg ellehetetlenített szervezetek és alkotók befogadó közegre találhatnak"

- fogalmaznak.

Mi lesz a jegyvásárlókkal? 

Amint írják, a Bánkitó Fesztivál egy független kulturális rendezvény. A fennmaradása azon fog múlni, hogy azok a Bánkitósok, akik elővételes napijeggyel vagy bérlettel rendelkeznek az idei fesztiválra, miképp döntenek a jegyük sorsáról, a fesztivált megelőző hónapok során befolyó bevételeik (jegybevételek, szponzorációk, vendéglátós bevételek) realizálására ugyanis most nincs lehetőségük.

"Ezért arra szeretnénk kérni mindenkit, aki megteheti, hogy támogasson minket a már megvásárolt jegye árával, hogy jövőre is megtarthassuk a fesztivált. Természetesen minden jegyvásárlónknak lesz lehetősége arra is, hogy a jegyét a jövő évi Bánkitó fesztiválon használja fel. Annak pedig, aki számára a fentiek közül érthető módon egyik lehetőség sem áll most a rendelkezésére, visszatérítjük a jegye árát. 

Minden jegyvásárlónkkal e-mailben fogjuk felvenni a kapcsolatot a különböző lehetőségek érvényesítésének módjával kapcsolatban május 3-a és 7-e között. Kérünk mindenkit, hogy várjon addig türelemmel, és figyelje a postafiókját ebben az időszakban" - írják.

Mi továbbra is előre nyilazunk, nem hátra!

"Köszönjük, hogy velünk vagytok mindebben, és külön köszönjük azoknak a jegyvásárlóinknak, akik az elkövetkezendő időszakban nem váltják vissza az elővételes jegyüket, ezzel hozzájárulva ahhoz, hogy lehessen jövőre is Bánkitó. Mi ezerrel fogunk dolgozni továbbra is a fesztivál fenntartásán, és reméljük, hogy minél hamarabb újraindul az élet, hogy ismét színházzal, múzeummal, mozival, klubkoncertekkel és kiállításokkal tudjuk majd kitölteni a napjainkat - 2021 júliusában pedig újra találkozunk! Hiányozni fogtok. Nyilazzatok előre addig is!" - zárják a közleményt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk