hirdetés

A Facebookon is követheted a versmaratont a magyar költészet napján

Délután 4-től éjfélig - megállás és szünet nélkül - mondanak majd Arany-költeményeket a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói.
szinhaz.hu - szmo.hu
2017. április 06.

hirdetés

Az idei költészet napján, április 11-én délután 4-től éjfélig

megállás és szünet nélkül hangzik föl a kétszáz esztendős Arany Jánosnak csaknem kétszáz költeménye, a Színház- és Filmművészeti Egyetemen.

A verseket a közönség a hallgatók tolmácsolásában élvezheti élőben az egyetem Padlás színpadán, de azok is nyomon követhetik az eseményt, akik nem személyesen részt venni az eseményen.

Az SZFE és az Ódry Színpad Facebook-oldalán többkamerás élő internetes közvetítésen keresztül bárki bekapcsolódhat a nyolc órás versmaratonba.

VIDEÓ: A versmaraton beharangozója

hirdetés

"A műsor egyszerre próbálja folyamatában, azaz időrendben láttatni a lírai életművet,

"
és attól elszakadva szabadon, tematikus kapcsolódások, hangulati párhuzamok vagy éppen ellentétek zegzugain kalandozva rácsodálkozni e lírai életmű végtelen sokszínűségére és gazdagságára.

Ezért az öt nagy fejezet az alkotói pálya öt szakaszát sorjáztatja egymás után, az egyes fejezeteken belül viszont váratlan váltások, asszociációk vezetik verstől versig a néző figyelmét" - olvasható az egyetem honlapján az ismertetőben.

A versek, versrészletek mellett egy-egy pillanatra az elbeszélő költemények is fölvillannak, illetve

Arany János versfordításaiból is ízelítőt kapunk.

A verseket Győrei Zsolt költő, drámaíró, az egyetem oktatója és Bódi Zsófia dramaturg-hallgató válogatta és állította sorrendbe, a maratont Hegedüs D. Géza Kossuth-díjas színművész, az Egyetem rektorhelyettese rendezi.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk