/kult/a-10-legjobb-szilveszteri-szam/
hirdetés

KULT
A Rovatból
hirdetés

A 10 legjobb szilveszteri szám

Egykor tökös ír srácok, Szikora Róbert, Dave Gahan, Jennifer Lopez és a titkos skandináv csodafegyver egy társaságban.

Link másolása

hirdetés

Tíz remek szilveszteri/újévi dal, nem fontossági sorrendben. Igen, biztosan kihagytunk egy csomó számot a tízes listáról, mivel csak tíz szám fér el rajta. Ti majd úgyis megírjátok kommentben, mi maradt ki, mi a ti kedvencetek.

1. U2: New Year's Day

Az egyik legfaszább szám a nyolcvanas évekből, abból az időből, amikor a U2 még karcos volt, fiatal és őszinte. Vagy annak tűnt. Kár, hogy az elmúlt évtizedekben elvesztették a tökeiket. Zárd az óévet ezzel a számmal, és kezdd az újévet ugyanezzel!

2. Ella Fitzgerald - "What Are You Doing New Year's Eve?"

A csodálatos hangú, érzékeny énekesnő egyik legszebb szerelmes dala a Mit csinálsz Szilveszterkor? "Ha énekelek, az érzelmek minden gátlás nélkül törnek elő belőlem, úgy, ahogy abban a pillanatban azzal kapcsolatban érzek, amiről éppen énekelek. Néha a szöveg, néha a zene hoz lázba, és ezt az állapotot igyekszem kifejezni."

hirdetés

3. Cserháti Zsuzsa - Különös Szilveszter

Talán az egyik legkedveltebb magyar szilveszteri dal. Ma is ugyanolyan jó hallgatni ezt több évtizedes számot, mint születésekor. A fiatal, tehetséges Cserháti Zsuzsa ragyogó karrier előtt állhatott volna, ha Erdős Péter, a könnyűzenei élet diktátora nem akadályozza meg az érvényesülésben. A kényszerpályára sodort énekesnő tragikus élete, öngyilkossága éles kontrasztban áll a Különös Szilveszterből áradó derűvel.

4. Abba - Voulez Vous

Igazi klasszikus diszkószám minden idők egyik legsikeresebb könnyűzenei formációjától. Bár csak egy évtizedig volt aktív az együttes, intenzív, máig tartó hatást gyakoroltak a popkultúrára. Sikereiket a profi menedzsernek, könnyen megjegyezhető nevüknek, a köréjük épített világnak és a kitűnően megírt, fiatalok és idősek számára is egyaránt befogadható slágereiknek köszönhetik.

5. Hungária: Micsoda buli

Mennyi, de mennyi buliban hangzott már el ez a szám, mennyiszer lassúztunk erre egymáshoz tapadva a félhomályban. Az ifjú Szikora Róbert hangjával megszólaló nóta alapmű.

6. V'Moto-Rock - Új év

A Bergendy után is hatalmasat alkotott Demjén Ferenc, erre a V'Moto-Rock megjelent albumai a bizonyítékok. Herpai Ferenccel, Lerch Istvánnal és Menyhárt Jánossal csak úgy ontották magukból a jobbnál jobb számokat. Az Új év című újhullámos dal a Gyertyák című lemez B oldalán volt hallható. Érdekessége a vocoder - ezt a Kraftwerk használta előszeretettel elektronikus hangok létrehozására.

7. Neoton Família - Új Év

Jó ez szám, kedves emlékeket ébreszt. Még azt is feledteti, hogy a Születésnapot Stevie Wonder Master Blasterjéről koppintották annak idején. Nem volt olyan rossz zenekar a Neoton Família, kár, hogy szinte mindenkinek csak az jut az eszükbe róluk, hogy ők voltak Erdős Péter első számú kedvencei, az együttesben éneklő szeretője, Csepregi Éva miatt.

8. Jennifer Lopez - Waiting For Tonight

Kit érdekel, hogy nyálas és annyira kilencvenes évek? Imádjuk! Ez volt ezredforduló, az Y2K hiszti és a 2000-be forduló év előtti reményteljes várakozás gigaslágere. Annak örülünk neki, hogy a gyönyörű és csinos JLo-t láthatjuk.

9. Britney Spears - Toxic

Elképzelhető, hogy csak az emlékeink miatt gondoljuk így, de ez szerintünk szilveszteri szám. Annyira borzasztó a klipje, hogy már jó. Bulizáshoz, fenékrázáshoz ez a dal tökéletes választás.

10. Depeche Mode - It's No Good

Ebben a klipben minden benne van a helyi menő zenekaros erőlködésekről kis, jelentéktelen bárokban. Pont olyan kisszerű és kínos, mint amilyenné egy erőltetett szilveszteri buli válhat. A zene pedig 17 éve megunhatatlan. Nálunk nem hiányozhat a listáról.

Tetszett az összeállítás? Oszd meg másokkal is!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk