/kult/a-10-depeche-mode-szam-amit-egyenesen-imadunk/
hirdetés

KULT
A Rovatból
hirdetés

10 Depeche Mode-szám, amit egyenesen imádunk

Erősen szubjektív, és korántsem teljes listát állítottunk össze a kedvenceinkből. Te melyik Depeche Mode számot szereted a legjobban?
hirdetés

Aki írt már hasonló listát kedvenc együttese számaiból, az pontosan tudja, hogy borzasztó nehéz olyan összeállítást készíteni, amelyen csupán X darab dal szerepelhet.

Mi mégis megpróbálkoztunk vele. Azért csak 10 számot választottunk, mert ha nem szorítjuk keretek közé, akkor olvashatatlanul hosszú listát kapunk. Ezért csupán 10 olyan Depeche Mode szám került a válogatásba, amit tényleg imádunk, és amiről úgy érezzük, kihagyhatatlan.

1. Something To Do

Egyszerűen csodálatos dark himnusz a Some Great Reward című 1984-es albumról.

2. Everyting Counts

hirdetés

Fülbemászó dallam, kellemes szintipopos ritmus, könnyen megjegyezhető szöveg, lendület és fiatalság. Mennyit üvöltöttük ezt teli torokból a PeCsában a Depeche Mode klub bulijain!

3. Little 15

Legszívesebben a teljes Music For The Masses albumot ideraktuk volna, annyira jó. Illetve mi annyira szeretjük. Bár a Never Let Me Downra csápoltunk sokat, mégsem azt tettük a listára. Egy kevésbé mainstream, felkavaró és különleges szerzeményt választottunk helyette. Ez a tökéletes darab Alan Wildernek köszönhető.

4. Shake The Disease

Gyermekkorunk óta imádjuk. Pedig akkor még nem értettük a szövegét.

5. Question of Lust

Martin L. Gore csodálatos éneke teszi egyedülállóvá az amúgy is szépen megkomponált dalt. Egy 1986-os videót választottunk a Music For The Masses turnéról.

6. Behind The Wheel

Magával sodró (és szexi) szám, amit bármikor és bármennyiszer képesek vagyunk meghallgatni. Direkt nem a remastered változatot tettük a listára, azt nem szeretjük.

7. Clean

A harmincadik szülinapon ütött nagyot, amikor tényleg fordult velünk egy nagyot az élet. Jó értelemben. A Violator egyik legjobb száma. Imádjuk a Policy of Truth és az Enjoy The Silence című szerzeményeket is, de azok közhelyesek lettek volna ezen a listán. (Ha egyszer lesz 30 vagy 40 számos Depeche Mode-válogatásunk, arra felkerül mindkettő.)

8. I Feel You

Ütős dal Dave Gahan és a zenekar életének talán legdurvább korszakából.

9. It's No Good

Miután Alan Wilder kiválása és Dave önpusztító életmódja, öngyilkossági kísérlete után még az is szóba került, hogy a Depeche Mode-nak annyi, lehet, hogy feloszlik a banda, szinte újra berobbantak a köztudatba az Ultra című albummal 1997-ben.

Ez a nem kicsit önironikus szám az egyik kedvencünk a lemezről.

10. Freelove

Csodaszép, őszinte dal az emberi kapcsolatokról. No hidden catch/No strings attached/Just free love.

+1. az új kedvenc az új albumról, a Spiritről: Scum

Azt a hangulatot idézi fel, mikor dark new wave&gothic bulikon, sötét klubokban súlyos zenékre bólogattunk ütemesen a fejünkkel.

Ez a szám is súlyos és sötét. Tehát imádjuk.

Ugye veled is találkozunk a május 22-i budapesti Depeche Mode koncerten?


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk