hirdetés

KULT

80 éves a legidősebb magyar egyetemista

Dr. Harsányi Ernő visszaül az iskolapadba. Már fel is vették kulturális mediátor mesterképzésre.
Eduline, Kecskemét.hu, Wikipédia - szmo.hu
2015. március 04.

hirdetés

Magyarország legidősebb egyetemistáját köszöntötte Kecskemét városa: A 80 éves Dr. Harsányi Ernő az időseknek szervezett szabadegyetem előadásait látogatta, és elhatározta, hogy újra egyetemi hallgató lesz. A Pécsi Tudományegyetem kecskeméti képzésére fog járni, kulturális mediátor szakra, mesterképzésre.

Mint arról az Eduline beszámolt, Harsányi Ernő eredetileg matematika-fizika szakos tanár volt, majd elvégezte a filozófia-logika szakot is. 26 éven át oktatott filozófiát; ezt követően kezdett az öregedés élet- és kórtanával, vagyis gerontológiával foglalkozni.

harsanyierno2

A kecskeméti sajtótájékoztató; Harsányi Ernő balról a második - Fotó: Kecskemét.hu

hirdetés
Itt fog tanulni Ernő bácsi

2015 márciusában indul új mesterképzés Kecskeméten, és folytatódik a népszerű Harmadik Kor Egyeteme program is a Kecskeméti Regionális Felnőttképzési Központ szervezésében - írta a Kecskemét.hu Az új tanév indítása alkalmából sajtótájékoztatón ismertették a képzésekkel kapcsolatos fontosabb információkat és bemutatták a sajtó képviselőinek Harsányi Ernőt is, hazánk legidősebb egyetemi hallgatóját.

"Három ok miatt döntöttem úgy, hogy megpróbálom" mondta Harsányi Ernő a Baonnak. "Az egyik, hogy hajt a kíváncsiság. Olyan az ember tudástára, mint egy lufi: minél többet fújunk bele, annál nagyobb a felülete, annál több a nyitott kérdés, és ahogy keressük a válaszokat, egyre kíváncsibbá válunk."

pecsiegyetem

Ha érdekes volt a hír, oszd meg másokkal is!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk