hirdetés

1,5 milliárdot kap Nemes Jeles László a második filmjére

A Sunset című filmet 2018-ban mutatják be, és már azt is tudni, hogy miről fog szólni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. január 10.

hirdetés

Az Oscar-díjas Saul fia rendezője, Nemes Jeles László új filmjének nyáron kezdődik a forgatása a Filmalap 1,5 milliárd forintos támogatásával.

Még egy év sem telt el azóta, hogy 35 év után ismét magyar film nyerte el a filmvilág legnagyobb presztízsű elismerését, a legjobb idegennyelvű film Oscar-díját, Nemes Jeles László és csapata újra együtt dolgozik. A rendező Sunset címmel készülő második mozifilmjét itthon és külföldön egyaránt óriási várakozás övezi.

A sztori

A film egy fiatal nő története az 1910-es évek Budapestjén. Egy felnőtté válás története Európa alkonyán, mielőtt a XX. századi civilizáció sötétségbe borult.

„Alkotótársaimmal együtt több éve dolgozunk ezen a filmterven, hónapok óta örömmel és izgalommal készítjük elő a forgatást, amely felidézi, hogy milyen volt az élet Budapest fénykorában. Számomra külön megtiszteltetés újra azokkal az alkotókkal és szakemberekkel együttműködni, akikkel a Saul fia-ban is dolgozhattam. A Sunset teljesen más típusú film lesz, de hasonlóan újszerű és formabontó. Nagy kihívások előtt állunk.” – árulta el Nemes Jeles László.

? Grand prix : Le Fils de Saul de László Nemes ? #Cannes2015 #LeFilsDeSaul #LaszloNemes

hirdetés

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Première (@premierefr) által közzétett fénykép,

A forgatókönyvet Nemes Jeles László, Clara Royer, Matthieu Taponier közösen jegyzik. A készülő film operatőre Erdély Mátyás, a látványtervező Rajk László, a jelmeztervező Szakács Györgyi, a zeneszerző Melis László és a sound designer Zányi Tamás lesz.

Az alkotók a mozibemutatót 2018-ra tervezik.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk