hirdetés

KULT

10 vélemény a Szigetről

Megkérdeztünk magyarokat, külföldieket, fesztiválozókat és ott dolgozókat, hogy milyen volt a Sziget egy hete.
Karácsony Szilvia írása, Mervai Márk képei - szmo.hu
2014. augusztus 18.

hirdetés

Az utolsó napon megkérdeztük, hogy tetszett az idei szitizeneknek a buli.

1. Dóri – Magyarországról

1. Dóri Magyarországról

- Mit csináltál legszívesebben ezalatt az egy hét alatt a Szigeten?

hirdetés

Először vagyok a Szigeten, de mindenképp szeretnék máskor is eljönni. Most éppen a Civil Szigeten írok egy levelet a barátnőmnek, aki pedig nekem ír most. Egy év múlva kapjuk majd meg egymás levelét, nagyon izgalmas feladat. Most ez tetszik a legjobban eddig.

2. Judit – a Zingből

2. Judit a Zingből

- Ki volt a legjobb vendégetek a hosszú műszakok alatt?

Amikor Mici Mackó jön kérni egy Guitar Herot, az elég vicces tud lenni. De volt már olyan fiú is, aki pucéran rendelt, csupán csak egy kis lovacskát biggyesztett oda, elől lógott a kis feje, hátul pedig a farkincája. De az is jó volt, amikor bejött hátulra, ahol sütjük a hamburgereket egy lány, és egy hamburgert kért, mire kitessékeltem a pult másik oldalára, erre adott egy puszit az arcomra, azt mondta „I love you” és elrohant.

3. Nikola – Olaszországból

3. Nikola Olaszországból

- Az olaszok híresek a csajozási technikáikról. Te csajoztál már a Szigeten a héten?

Persze, már az összes lányt felszedtem. :)

- Mi a módszer? Hova vonultok el, hogy kettesben lehessetek?

Csak kedvesnek és viccesnek kell lenni, ennyi. Nagyon sok étel és italpult van, mögöttük tökéletes helyek vannak. A nagy pörgésben úgysem veszi észre senki.

- Visszajössz máskor is a Sziget fesztiválra?

Abszolút! Hatalmas a buli.

4. Julia – Németország

4. Julia Németországból

- Hogy kerültél Magyarországra a Sziget fesztiválra?

Minden évben más és más fesztiválra megyek el. Ha pedig épp semmi nem érdekel, akkor az elmúlt évek tapasztalataiból választok. Azt hittem itt minden a zenéről fog majd szólni, de kellemesen csalódtam! Tök jó a hangulat és szép a díszítés is. Sőt, képzeld, öntöttem már betonfigurát is! A barátnőmmel jöttem, akivel hat nappal az indulás előtt ismertük meg egymást és most egy sátorban lakunk.:)

5. Robi – Magyarországról

5. Robi Magyarország

- Mi tetszett a legjobban a Szigeten?

Eddig a tegnapi Crystal Fighters, vagy tegnapelőtti… ööö tegnapi. Már összefolynak a napok. Egy haverommal vagyok itt, de mindig elveszítjük egymást, aztán néha egymásra találunk.

- Robi, miért van nálad két sör és egy fogkefe?

Egy sör (a sima) a fogmosás előttre, utána mentolos fogkrémmel kell fogat mosni, majd tök jó legurítani egy citromos sört.

6. Vivien - a Dreher pultból

6. Vivien a Dreherből

- Hogy tetszik a fesztivál?

Nagyon tetszik, főleg, hogy hatalmas a pörgés mindig. (Vivien a Nagyszínpaddal szemben dolgozik).

- Esténként el tudtok menni szórakozni?

Kettőtől kettőig vagyunk beosztva, ha nem lennénk nagyon fáradtak, akkor utána mehetnénk. Sajnos én még nem voltam egyik koncerten sem idén.

7. Lika – Hollandiából

7. Lika Hollandiából

- Mi tetszik legjobban a fesztiválról?

Nagyon tetszik a jó idő, éppen napozni és chillezni indultunk a barátnőmmel. Legjobban az Imagine Dragons koncertje tetszett. Most vagyunk itt először, de nagyon szeretnénk máskor is jönni.

8. Richárd – kerekes székkel érkezett

8. Richárd Kerekesszékes

- Hogy tetszett az idei Sziget?

Nagyon jó volt. Mi több éve járunk ide segítőkutyákkal, és most is, mint mindig nagyon jól éreztük magunkat. A nagy sár miatt kicsit nehezebb dolgunk volt egyik nap, de a szervezők gondoltak erre is, és azonnal le is lett szórva az út.

- Mennyire könnyű a dolgotok a Szigeten? Könnyebb, mint más fesztiválon?

Igen, lényegesen könnyebb. Idén talán a mosdókérdés volt problémásabb, mint tavaly. Mivel jóval többen vagyunk itt az Ability Parkban – ami egyébként rendkívül jó és fontos dolog – sajnos nem gondoltak arra, hogy több mosdót is kapjunk, így velünk is előfordult már, hogy várnunk kellett. A tavalyi ilyen szempontból kényelmesebb volt.

9. Zoli – Önkéntes a Kelet-Európa Vurstlinál

9. Zoli a Vurstliból 2

- Mit csináltok a fesztiválon?

Animátorok vagyunk, a játékokat kezeljük, beszélgetünk, játszunk, hülyéskedünk mindenkivel. Minden nap mi választhatjuk ki, hogy aznap ki hol szeretne lenni, én már majdnem mindenhol voltam.

- Voltál szórakozni is?

Nekünk hatig tart ma a munka és utána elmehetünk. Sajnos a kedvenc koncertjeim alatt végig dolgoztam, de az A38 nagyon jó volt. Nekem a Volthoz képest jobban tetszik itt a díszítés, meg jobb a hangulat is szerintem, nem is mentem haza már hét napja. Ha lehet, jövőre is szívesen jövök, akár dolgozni is, ha nem lesz vizsgám épp.

10. Sándor – az Art Zoneból

10. Sándor az Art Zoneból

- Mit csinálsz a Szigeten?

Táskakészítő workshopokat tartunk kettőtől nyolcig itt az Art Zone-ban. Elég kemény itt, nem igazán tudtam még kikapcsolódni, nem sok koncerten tudtam még részt venni, de munka után bármikor bulizhatunk a Szigeten.

Rekordot döntött a Sziget

400 ezer fölöttire becsülik a Sziget Fesztivál látogatói számát. A főszervező szerint túlszárnyalták a nullszaldót. Idén több magyar ment ki, mint az utóbbi években bármikor, de így is kevesebben voltak, mint a külföldiek - írja cikkében az Origo.sar2

Sártenger - fotó: Pozsonyi Roland

Látogatócsúcs

A hírportál szerint bár a zárónapi adatok pontosan nem ismertek, az biztos, hogy az idei Sziget Fesztivál látogatócsúcsot döntött, azaz várhatóan 410 és 420 ezer fő közé esik majd a végső szám. Az Origo Gerendai Károlyt, a rendezvény főszervezőjét idézi, aki elmondta, soha egyetlen Sziget alkalmával sem fordult elő olyan, hogy a fesztivál megkezdése előtt elfogytak volna a bérletek.

Nem csak a heti-, a napi látogatórekord is megdőlt, amikor csütörtök este - ezen a napon lépett fel a Bastille, Lilly Allen, Macklemore és Ryan Lewis továbbá Stromae - 85 ezer ember tombolt a Szigeten. Korábban 80 ezerben maximalizálták a napi befogadóképességet.szin2

Colorparty - fotó: Nagy Szabolcshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk