/kult/10-szerelmes-film-ami-meg-a-pasiknak-is-bejon-ok/
hirdetés

KULT
A Rovatból
hirdetés

10 szerelmes film, amit még a pasik is imádhatnak

Összegyűjtöttük a szerintünk legjobb, legviccesebb romantikus filmeket, amelyekkel nem lehet mellélőni egy közös mozizáskor.
Link másolása

hirdetés

Bizonyítékunk van rá, hogy a férfiak nem csak harcos-b.szós, kardos-kalandos és kóbojos-indiános filmeket néznek, hanem csókos-aktatáskás mozikat is. Szerettük volna, ha a filmajánlónkban olyan darabok szerepelnek, amiket férfiak is vállalnak, amin ők is nevetnek, amin ők is sírnak, és amin nem alszanak el az első 3 percben. Megkérdeztünk a környezetünkben élőket és a saját élményeink, illetve az ő tippjeik alapján állítottuk össze ezt a listát. Természetesen szubjektív, és egy tízes listára nem fér 10-nél több...

1. Casablanca

A második világháború alatt, Marokkóban játszódik a történet, itt üzemeltet bárt Rick, a férfi főszereplő. Gyakorlatilag az emigránsok központja ez a hely, sokan próbálnak meg Marokkón keresztül az Egyesült Államokba jutni. A fő bonyodalom két meggyilkolt német tiszt papírjai körül forog, amelyek Ricknél kötnek ki, és amelyek után nyomozás folyik. Ebbe a helyzetbe toppan be a cseh Viktor László és a felesége, Ilsa. Mint kiderül, ő volt Rick régi párizsi szerelme, aki eltűnt az életéből. A két férfi között ingadozik Ilsa, és bevallja Ricknek, hogy Párizsban azért volt vele együtt, mert halottnak hitte a férjét... Rick őrlődik, ám végül elengedi a nőt és a férjét, ezzel együtt a régi szerelmet is. Ingrid Bergman és Humphrey Bogart feledhetetlen kettőse és a híres betétdal több mint 70 éve inspirálja a filmművészetet, elég, ha csak Woody Allen egyik klasszikusára, a Játszd újra, Sam! című filmre gondolunk.

VIDEÓ: "Játszd, újra, Sam! Ilsa és Rick újra találkozik

hirdetés

2. Dirty Dancing - A piszkos tánc, 1987

Milyen szexi, buja filmnek számított tinédzserként! Szóval a Houseman család két leánygyermekével nyaral egy vidéki szállóban, 1963-ban. Az egyik lány, Baby felfedezi, hogy milyen partikat nyomnak éjjelente a szálloda táncosai. Táncórákat vesz, és közben beleszeret jóképű "tanárába", Johnnyba. Kapcsolatuknak a szülők nem örülnek túlzottan, mivel a lány apja azt hiszi, Johnny ejtette teherbe az egyik táncoslányt - aki helyett Babyt kérik meg beugrónak egy táncversenye. Kellemesen közhelyes bonyodalmak után az end tényleg happy, és nagyon vidám. Igen, férfiak is meg szokták nézni ezt a filmet, és szörnyülködnek azon, hogy Patrick Swayze és Jerry Orbach, a film férfi főszereplői, már nem élnek...

VIDEÓ: Spoilerveszély! A híres zárójelenet

3. Idétlen időkig (1993)

A férfiak által is az egyik legjobb romantikus fimnek kikiáltott darab, a Groundhog Day. Mennyi, de mennyi mondatát tudjuk idézni! "Nincs önnek deja vu-je Mrs Lancaster?" "Nem hiszem, de majd körülnézek a konyhában!" Phil Conor, az öntelt időjárás-bemondó feladata, hogy kis stábjával (Rita és Larry) egy pennsylvaniai kisváros mormota-napjáról tudósítson. A mormota, Punxsutawney Phil árnyékát kell figyelni. Az állat nem bújik elő, Phil bosszús, undok Ritával és Larryvel, de a hóvihar miatt nem tudnak hazatérni, a kisvárosban ragadnak. Phil reggel arra ébred, hogy ugyanazt a műsort hallja a rádióban, mint előző nap. Lassan ráeszmél, hogy valami csoda folytán újra február másodika van. És ez így megy a végtelenségig: február másodika ismétlődik folyamatosan. Philnek ki kell találnia valamit, hogy kibírja ép ésszel: hol jól szórakozik, hol kétségbe esik. Végül elkezd udvarolni Ritának, és közben megismeri a városka lakóit.

VIDEÓ: Phil a bárpultnál fűzi Ritát

4. Lesz ez még így se! (1997)

"Végül is ez egy szép szerelmi történet. Van benne romantikus szál. Meg vicces is" hangzik a férfiak érve. Ha az Idétlen időkben Phil mogorva és öntelt volt, akkor Melvinre már szavaink sincsenek. Végtelenül undok és magának való, kényszeres cselekvő férfi, akit csak az zökkent ki a szokásos kerékvágásból, hogy a szomszédját kirabolják. Közben megismerkedik egy pincérnővel. Itt kezdődnek a bonyodalmak: Melvin egymás után csöppen olyan szituációkba, amelyektől korábban irtózott és kénytelen elhagyni a komfortzónáját, fizikai értelemben is. Egy utazás a szomszéddal és a pincérnővel láncreakciót indít el...

VIDEÓ: Melvin éppen bókolni próbál Carolnak

5. Ha eljön Joe Black (1998)

Nyálasnak nyálas, de nézhető film. William Parrish gazdag üzletember, aki a hatvanötödik születésnapjára készül. A halál megkörnyékezi, és abba egyeznek meg, hogy amíg fenntartja William az érdeklődését, addig nem viszi magával. Kisebbik lánya, Susan megismerkedik a kávézóban egy fiúval, akivel ez alatt a rövid idő alatt is vonzalom alakul ki. A fiú baleset szenved és meghal, ám ezt a lány nem tudja. Nem sokkal ezután megjelenik a házban a kávézóban megismert srác. Illetve maga a halál a fiú testében... Susan felkelti az érdeklődését. Marad egy ideig.

VIDEÓ: A megismerkedés a kávézóban

6. Az 50 első randi (2004)

Blőd, mégis kedves mozi arról, hogy mi történik, ha egy srác egy olyan csajba zúg bele, aki egy baleset miatt elvesztette a rövid távú memóriáját, és másnap már fogalma sincs arról, hogy előző nap megismerkedtek. Ez a helyzet feladja Henrynek a leckét: minden nap meg kell küzdenie Lucy figyelméért és szerelméért. Egy-egy böfögős színvonalú poént leszámítva rendben van a film, a faszik rendszerint remekül szórakoznak rajta.

VIDEÓ: A film előzetese

7. Igazából szerelem (2003)

A karácsonyi csomagolás ellenére szerintünk ez egy echte Valentin-napi film. A boldog és boldogtalan, a beteljesült és beteljesületlen szerelemről szól, az életünkben magunkkal cipelt jó és rossz kapcsolatokról, az előítéletekről, a félreértésekről, a csábításról, a gyászról és az egymásra találásról. Arról, hogy mennyi akadálya lehet a beteljesült szerelemnek, és persze arról, mennyi akadályt le lehet győzni, ha valaki kitartó. Imádjuk, mert több szálon fut a sztori, imádjuk, mert mindenki talál benne olyan karaktert, akit egy csapásra megkedvel - mint a portugál lány, Aurelia, vagy a kissé ügyetlenül csajozó Colin, akinek szent meggyőződése, hogy Amerikában tárt karokkal várják az európai fiúkat a bombanők.

VIDEÓ: Így kezdődik minden idők egyik legjobb szerelmes angol filmje

8. Utóirat, szeretlek (2007)

Fiúk kértek meg bennünket, hogy tegyük a listára. Nem csak a sztori miatt, hanem azért is, mert a Jóbarátokból ismert Lisa Kudrow és az Ál/Arc egyik szereplője, Gina Gershon baromi jó nő a szemükben, és ők is szerepelnek a filmben. Hollyt és Gerry szokványos pár: élik az életüket és néha veszekszenek. Szeretik egymást. De Gerry meghal daganatos betegségben, és Holly szinte összeomlik a fájdalomtól. Kiderül, hogy Gerry előre megírt egy rakás levelet, és elküldi Hollyt Írországba, megismerkedésük színhelyére. Ugrálunk jelen és múlt között, így bontakozik ki a maga teljességében a történet.

VIDEÓ: Egy buli felidézi Holly emlékeit

9. Őrült, dilis szerelem

Nagyon szeretjük ezt a csupa balfék palimadárról, szerencsétlenkedő szerelmesről szóló filmet. Elég erősen indít a történet: Callal közli a neje, hogy válni akar, és hogy lefeküdt valaki mással. Cal végül egy bárban köt ki, ahol a hangos, részeg bénázását figyeli egy srác. Egy alkalommal odalép hozzá a nagymenő csávó, beszélgetni kezd vele. Aztán lehatározza, hogy vonzó, sikeres, csajozós férfit csinál belőle. A terv szépen alakul. Jacob és Cal is az ujja köré csavarja a nőket. És igen, itt kezdődnek a bonyodalmak, és még az a legkisebb gond, amikor Cal és a volt felesége a szülői értekezleten fut bele Cal egyik futó kalandjába...

VIDEÓ: A csajozás egyik trükkje, a Dirty Dancing-jelenet

10. Fogadom (2012)

Legnagyobb meglepetésünkre férfiak is ajánlották ezt a filmet, sőt, miután rábukkantunk egy részletre a neten, a kommentek között férfiak lelkendeznek a filmről. A futottak még kategóriába tettük, hogy ha nem akad jobb,felvesszük a listára. Aztán megnéztük. Ledöbbentünk azon, hogy ez egy igaz történet. Ha az 50 első randit alapszitujára gondoltok, talán mosolyogtok, de ezen nem fogtok. Paige és férje Leo fiatal házasok és nagyon szerelmesek. Ám egy váratlan autóbaleset következtében (ezzel az ütős jelenettel indul a film) Paige kómába esik, és miután eszméletére tér, elveszti az emlékezetét. Leonak kemény munkára és hihetetlen kitartásra van szüksége ahhoz, hogy Paige újra belé szeressen. Ne hagyjátok ki ezt a filmet.

VIDEÓ: A Fogadom magyar nyelvű előzetese

Ti milyen filmeket tennétek még fel a listára?


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk