/kult/10-sorozat-amibe-te-is-beleneztel-szappanopera-lista/
hirdetés

KULT
A Rovatból
hirdetés

10 sorozat, amibe tuti, hogy te is belenéztél

Olyan dél-amerikai sorozatokat idézünk fel, amiket szinte mindenki nézett, bár sokan tagadják.

Link másolása

hirdetés

Juanita rájön, hogy Carlos és Esperanta apja végig hazudott neki, amikor azt állította, hogy Maria kutyájának gazdája Simone. Eközben Fernando bevallja Octaviának, hogy már nem szereti, sőt el is költözik a szomszéd Georgo fiatalabbik lányával, Ana-val, aki össze van zavarodva, mert közben Ricardo, a kertész is csapja neki a szelet. A kettejük között lévő hatalmas társadalmi szakadék miatt Ana úgy dönt, visszautasítja a fiút, ám ekkor még nem tudja, hogy Ricardo valójában Oscar de la Cruz, a város leggazdagabb emberének a fia. Rosita a portás, próbálja leleplezni, de Pablo Redroban hirtelen felbukkanása mindent megváltoztat, ezért továbbra is hallgatnia kell. Lehet, hogy Hugo Lopez Vasquez valójában Victor Augusto Espinosa Jacome rég elvesztett öccse?

Ez akár egy sorozat épp aktuális fejezetét leíró tévéújság-ismertető is lehetne. A 80-as 90-es években hozzánk is begyűrűztek a dél-amerikai telenovellák, amelyek – hiába próbáljuk tagadni –, sokunkat nap mint nap leültettek a tévé elé.

Íme 10 telenovella, amelyekből, - ha csak néhány részt is (na persze… :) ) - tutira te is néztél.

10. A homok titkai

hirdetés

A két főhős Ruth és Raquel, akik a klasszikus jó–gonosz iker felállást adták elő. Annyira hitelesen, hogy Raquel gonoszsága a sorozat képeit nézegetve még most is élénken él az emlékezetemben, pedig kislány voltam még, mikor láttam. Így eshetett meg az is, hogy én

"
sosem értettem, miért mondja mindenki a jó szereplőre, hogy rút, miközben ő volt a kedves. Ez engem annyira összezavart, hogy csak évek múlva jöttem rá, hogy a Ruth az egy női név... :)

homoktitkai

9. Esmeralda

A zöld színű vak lány, aki mégis mindig tökéletes frizurát és sminket varázsolt magának minden reggel. Zöld szem, zöld ruha és zöld ékszer, ami később elvezette szüleihez. Városi legenda szerint gyűjtöttek neki a szemműtétjére (nemcsak neki - erről később), ami aztán, ha jól emlékszem, a filmben meg is történt, és sikeres volt. Persze, hogy az volt, a magyar nyugdíjasok pénzéből… ;)

esmeralda

8. A pampák királya

A brazil Rómeó és Júlia,a kávé és tejkirályság árnyékában. Majdnem egyórás játékidővel az egyik legjobban kidolgozott történet, és színészi játék szempontjából is minőségi sorozat volt. Ráadásul a sorozatnak meg volt a maga Esztergályos Cecíliája is.

7. Rosalinda, Marimar

"
A tengerparton rohangáló Bolhás nevű kutyát kereső Marimar, és a memóriavesztést és elmegyógyintézetet is megélt Rosalinda, alias Thalia több sorozatban is megcsillogtatta színészi tehetségét(?),

ő maga énekelve a főcímdalokat is. Utóbbira később nagyobb hangsúlyt fektetett, és megpróbálta bevenni Amerikát, több-kevesebb sikerrel. Úgy tűnik, az erős túljátszást még az amerikaiak gyomra sem veszi be.

6. Paula és Paulina

Ismét egy ikrekről szóló sorozat, amiben a minden második dél-amerikai szappanoperában szereplő Gabriela Spanic játszotta a két főszerepet. Erre már én, huszonévesen is tisztán emlékszem, imádtam az erősen sminkelt Paula-t, Paulina olyan kis jelentéktelen volt. Ez a sorozat az egyik legékesebb példája a képernyőn napokig, vagy akár hetekig húzódó, az életben egyébként pár perces jelenetek tévé elé szögező erejének. Mi akkor untuk meg, amikor már több hete tartott egy bizonyos esküvő és még mindig nem tudtuk, lelepleződik-e végre-valahára a menyasszony, vagy sem.

5. Sonadoras - Szerelmes álmodozók

Kissé kakukktojás a Sonadoras, már abból a szempontból, hogy nemcsak a nyugdíjas nénikre specializálódott, hanem a tinédzsereket is be akarta hálózni. Drogproblémák, rút kiskacsa, akiből szép lány lesz, szegény lány, aki gazdag akar lenni, a tanárába szerelmes diáklány, haspólók, és maffiózó apuka. Minden, ami egy tizenéves életére jellemző. Mármint Mexikóban. Talán.

sonadora

4. Betty a csúnya lány

Az egyetlen olyan sorozat, amiről bevallom, hogy szerettem. Humoros volt, eredeti (legalábbis, ahogy emlékszem rá, lehet, ma már nem ezt gondolnám :) ), a főszereplő pedig nem volt egy tökéletes bombanő. A mellékszereplőkkel is könnyebben azonosult a néző, és kevesebb volt benne a szerelmi dráma. Persze a végére Betty megszépült, hozzáment Armando Mendozához és elment Amerikába, ahol Golden Globe díjat kapott szerepéért. Ja, nem, az nem ő volt, csak az egyik adaptációja a sok közül.

betty

3. Csacska angyal

Egy újabb generációs telenovella, a 2005-ben hazánkba kerülő Csacska angyal. Ez elsősorban gyerekeknek és tinédzsereknek íródott, és a Hamupipőke modern, argentin változatának szánták. A sorozat annyira sikeres lett, hogy a készítők még színpadi előadást is csináltak belőle. Flor természetesen mindig belőtt séróval és jó sminkkel bébiszitterkedett, és adott spontán koncerteket a házban.

2. Vad Angyal

A balhés és fiús Milagros és az elkényeztetett Ivo közötti szerelmi vívódás volt az egyik legsikeresebb dél–amerikai sorozat Magyarországon. Natalia Oreiro többször meghódította a Dáridót, a furcsán levágott frufruja pedig egy időben divatként terjedt, szerencsére csak rövid ideig.

1. Isaura – Rabszolgasors

A mai napig sokan emlékeznek vissza nevetve a pénzgyűjtésre, amit a bandzsa Isaura kiszabadítására szerveztek Magyarországon. Volt benne társadalomkritika, történelmi szál és persze szerelmi vívódások. A sorozatból a Gálvölgyi Showban paródia is készült, amit akkoriban elég rosszul fogadtak az Isaura rajongók. Luciela Santosnak óriási kultusza lett a film miatt, átlagos színészi képességei ellenére is. A magyar tévétörténelem legszürreálisabb tettéről az interneten kutatva azt találtuk, hogy – úgy, mint Esmeralda szemműtétjéért -, Isaura felszabadításáért indított pénzgyűjtés is csak legenda, vagy minimum csak néhány szórványos eset felnagyítása. Viszont a cikkekhez tartozó kommentekben többen megerősítik, hogy igenis sokan küldtek pénzt a kosztumös sorozat főszereplőjének megsegítésére.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk