hirdetés

KÖZÖSSÉG

Zseniális ötlet: egy tanárnő minden reggel feltérképezi, hogy érzik magukat a diákjai

A pedagógus szerint fontos, hogy a diákok megértsék: nincs semmi szégyellnivaló abban, ha rossz napjuk van, vagy valamilyen trauma érte őket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 05.

hirdetés

Segítséget kérni sokszor legalább annyira nehéz, mint elrejteni az arcunkra kiülő stresszt vagy fájdalmat. Egy texasi tanár, Jessie Cayton azonban azt szeretné, ha diákjai úgy ülnének be a tanóráira, hogy maximálisan megbíznak benne, és ő bármikor segítő kezet nyújthat nekik, ha elakadnak az élet valamely területén. Hiszen a diákok agya akkor a legfogékonyabb a tanulásra is, ha mentálisan és fizikálisan is jól érzik magukat.

Jessica zseniális módszert talált ki, hogy hatékonyabbá és bensőségesebbé tegye a diákokkal közös munkát.

Az angol tanár létrehozott egy "check-in" táblát, amin minden tanuló bejelölheti, hogy érzi magát az adott napon. A táblára ragasztott cetlik hátuljára a diákok felírták neveiket, így egymásét nem láthatják, de a tanárnő meg tudja nézni, ki hova helyezte el a post-itet.

Started class with this check-in today & I'm so glad I did. Students wrote their name on the back of a sticky note and then placed it in the row that most accurately aligns with how they're feeling right now. *** Time away from school is really hard for some of my kids. Coming back to school can be really tough, too. We're sleepy, or cranky, or anxious, or turned all the way up to 1,000. It's easy to misinterpret behavior and it's cause. But I'm grateful (especially as the day goes on) to have a little context for why we might be making the choices we are. Even though there are like 12 minutes till STAAR, it's worth it to take a minute to do a check-in and follow up with kids. I'm glad, too, for them to take a minute to figure out how they're feeling. Happy Monday, y'all! [just found the og creator of the version I'd seen in several places on insta! She has a version in her tpt store! Thanks, @makingastatementinsped!]

155 Likes, 27 Comments - Jessie Cayton (@jsscytn) on Instagram: "Started class with this check-in today & I'm so glad I did. Students wrote their name on the back..."

hirdetés

"Az iskolán kívül töltött idő igencsak nehéz néhány gyerek számára. Mikor visszajönnek az órákra, gyakran rossz passzban vannak, álmosak, betegek, szoronganak vagy minden a feje tetejére állt náluk. Sajnos könnyű félreérteni a viselkedésüket ilyenkor. Éppen ezért hálás vagyok, hogy kontextusba helyezhetjük a döntéseinket, viselkedésünket" - írta posztjában a tanárnő, amit azóta több mint 70 ezren osztottak meg Facebookon.

Ha kíváncsi vagy a folytatásra, lapozz!
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk