/kozosseg/volt-egy-almunk-de-mar-csak-tulelunk-naprol-napra-segitsegre-szorul-a-tollas-barat-madarmentes/
hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

„Volt egy álmunk, de már csak túlélünk, napról napra” – segítségre szorul a Tollas Barát Madármentés

Kovács Klára, a szervezet alapítója több mint 100 állatot gondoz. A forrásaik viszont elfogytak, így most a fennmaradás a tét.
Fotó: Mervai Márk - szmo.hu
2021. április 28.

hirdetés

Több alkalommal írtunk már Kovács Kláráról és a Tollas Barátról. Klári mentett madarakat gondoz otthonában, teljesen önkéntesen, erre tette fel az életét. Másfél éve mi is jártunk nála, riportban mutattuk be a munkásságát.

A Tollas Barát Facebook-oldalán azonban most egy nagyon szomorú hírt közöltek.

"Volt egy álmunk, de már csak túlélünk, napról napra. A Tollas Barát forrásai elfogytak, mára szinte teljes mértékben saját fizetésemből élnek az állatok, kapnak gyógykezelést, vitamint, takarmányt, ebből szervizelem a kocsim, tankolok"

- írja a posztban Klári, aki azt is hozzáteszi, hogy már csak pár támogatójuk maradt.

"Pedig mindig segítünk, és Isten látja a lelkem, nem szoktam nemet mondani senkinek semmire. A telefonom egész nap bekapcsolva, a mentőállomás 0-24 nyitva, ez az otthonom is.

Szeretnék vízimadár kifutót, egy helyet az énekes madarak számára, kis faházat a hattyúinknak, felszerelni az elkülönítőket ajtókkal, melegítőpárnákat, lámpákat.

hirdetés
Nem akarom sorolni, reményt vesztettem, ennyi történt. El kell kezdeni nemet mondani"

- fogalmaz Klári, aki a posztban azt is leírja, hogy nagyon nehéz ez a munka, megvilsei az embert.

"Tudom, részben a vírus teremtette ezt a nihilt amiből most úgy érzem nem tudunk kitörni. Azelőtt segítő barátok, ismerősök vettek minket körül, most annyit dolgozunk hogy a nap 24 órája abszolút nem elég, így a felújításra, új építkezésekre nem marad idő - sem energia - sem pénz".

Klári a posztban azt is leírja, hogy összesen ketten foglalkoznak a madarak mentésével, nála több mint 100 állat van, kolléganőjénél pedig 30-40.

"Lesz itt valami csoda, Isteni közbeavatkozás vagy eltűnik a süllyesztőben, amiért élünk? (...) Ti vagytok a Hitem. Már csak Ti!"

- fogalmaz Klári, aki egy számlaszámot is megosztott, amin segíteni lehet nekik.

Ha segítenél a Tollas Barátnak:

Magnet Bank

16200106-11672355-00000000hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk