hirdetés

VIDEÓ: 9 éves kislány vallott arról, milyen az élete autistaként

Van benne jó is, rossz is - állítja a kislány, akinek nagyon meggyűlt a baja a tanáraival, amíg ki nem derült, mi is pontosan a baja.
Anyám borogass! - szmo.hu
2017. február 21.

hirdetés

Szívszorító videót osztott meg az Anyám borogass! című blog. A felvételt Mici, egy 9 éves autista kislány készítette saját magáról, és azt magyarázza el rajta, milyen az élete autistaként. Mici nagyon egyszerűen írja le, mit jelent számára a betegsége:

"
Okos vagyok, mégis ami egy rendes embernek könnyű, az nekem nehéz.

Nem megy neki olyan könnyen a barátkozás és a kommunikáció, gyakoriak a dührohamai, ugyanakkor játszi könnyedséggel magolja be a verseket, és a matekórákon is mindig a legjobbak között teljesít. Nem érti a vicceket, ezért utálja az április elsejét, ugyanakkor nagyon érzékeny kislány.

Saját bevallása szerint a betegséggel addig volt a legnehezebb, amíg nem tudták biztosan, hogy autista. Könnyeit visszafojtva mesél például az egyik esetről, amikor osztályfényképezéskor elesett, a többiek kinevették, ő pedig dührohamot kapott és nekiesett az egyik osztálytársának.

Az új iskolájában azonban már tudnak a betegségéről,

így sokkal nagyobb odafigyeléssel kezelik. Korábbi tanárai még úgy bántak vele, mint egy rossz gyerekkel, így Mici sajnos szörnyű tapasztalatokat szerzett. Reméljük, nem lesz több hasonlóban része!

hirdetés

Ha érdekes volt a videó, kattints a megosztásra!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk