hirdetés

KÖZÖSSÉG

Üzennek az SZFE hallgatói: Szóljon újra a taps az egészségügyi dolgozóknak!

A diákok arra buzdítanak, hogy ismét legyen szokás este 8-kor megtapsolni az egészségügyi dolgozókat.
Címkép: Facebook/Színház- és Filmművészeti Egyetem HÖK - szmo.hu
2020. november 17.

hirdetés

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzata Facebook oldalán tett közzé egy videót, melyben szolidaritásukat fejezik ki az egészségügyi dolgozók mellett.

„Tavasszal volt egy szokásunk: esténként megálltunk egy pillanatra, és az egészségügyi dolgozókra gondoltunk. Most igazán nagy a baj, ha lehet, még nagyobb szükségük van a szolidaritásunkra. Emlékezzünk erre a gesztusra, kezdjük el újra - legyen ez az első lépés afelé, hogy megmutatjuk, mellettük állunk, szóval és tettel, ahogyan csak tudunk.”

- írták a videóhoz, mellyel arra buzdítanak, hogy a tavaszi hullámhoz hasonlóan ismét tapsoljuk meg este nyolc órakor az egészségügyi dolgozókat.

A felvétel elkészítésében a diákok mellett részt vett számos rendező és színész is, többek között Ónodi Eszter, Halász Judit, Ascher Tamás, Reisz Gábor és Jordán Adél.

hirdetés

A hallgatók az SZFE-s tüntetések szimbólumát, a felmutatott tenyeret használták támogatásuk kifejezésére, amibe ezúttal belekerült egy vöröskereszt is.

A járványügyi korlátozások miatt a hallgatók kénytelenek voltak elhagyni a Színház- és Filmművészeti Egyetem épületeit, de ezzel nem ért véget a küzdelmük az autonómiáért. Ahogy a 71. napon tartott sajtótájékoztatón mondták, „a blokádot nem feladják, hanem magukkal viszik”. A résztvevők már ekkor, november 10-én „a magyar egészségügy fáradhatatlan és bátor dolgozóiért” tapsoltak.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk