hirdetés

KÖZÖSSÉG

Új esélyt kaphat a normális életre a nepáli férfi, akinek daganatok borítják az arcát

Egész életében bámulták és iszonyodtak tőle, most abban reménykedik, hogy a műtétek után új életet kezdhet.
Fotó: mediadrumworld.com/Kristina Allen/Northfoto - szmo.hu
2020. október 09.

hirdetés

Közösségi finanszírozás segítségével kaphat új esélyt a normális életre az a 60 éves nepáli férfi, akinek az egész arcát tumorok borítják, fél szemére pedig már meg is vakult. A férfit kinézete miatt egyszer már ördögnek is nevezték, most viszont bizakodóan tekint a jövőbe - írja a Daily Mail.

A nepáli Katmanduból származó Ashok Shrestha egy nagyon ritka genetikai rendellenességgel, a neurofibromatózissal született, amelynek következtében arca daganatokkal és csomókkal borított az idegrostokat körülvevő kötőszöveti sejtek túlburjánzása miatt.

A férfinál két éves korában kezdtek megjelenni az elváltozások az arcán, akkor ugyan megműtötték, de 30 éves korára fél szemére megvakult, a fél arca felismerhetetlenné vált, és 15 centiméteres bőrképződmény lógott az arcáról. 1989-ben Indiában megműtötték, ám ennek ellenére tovább növekedett a daganat az arcán.

mediadrumworld.com / Kristina Allen / Northfoto

A betegség jóformán ellehetetlenítette Ashok életét:

az emberek megbámulták, sértegették, az engedélye nélkül fotózták, sőt, egyszer egy férfi azzal gyanúsította meg, hogy előző életében biztosan ő volt az ördög.

hirdetés

Ashok szerint Nepálban stigma az, ha valakinek ilyen vagy ehhez hasonló betegsége van. A munkakeresésben sem volt szerencséje: ugyan mesterdiplomát szerzett számvitelből, senki nem akarta alkalmazni kinézete miatt.

Édesapja és édesanyja halála után különösen nehéz helyzetbe került, ám nem adta fel: kikutatta, kik a legragyogóbb orvosok, akikhez betegségével fordulhat. Így jutott el Dr. Mckay McKinnon plasztikai sebészhez, akinek kifejezetten ez a szakterülete: nagyméretű daganatokat távolít el, ehhez azonban pénzre volt szüksége.

Ebben egy 24 éves, Londonban élő énekesnő, Kristina Allen segített, aki Katmanduban nőtt fel, és mindennap látta Ashokot az egyik helyi teázóban.

Közösségi adománygyűjtést indított a férfi műtétjéért, és össze is gyűlt 31 ezer font (12,2 millió forint), amelyből fedezték a műtéteket.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk