hirdetés

KÖZÖSSÉG

Veszélyben a Tükörkép Műhely, ahol ezernél is több rászorulót szépítettek meg teljesen ingyen

A szépségápolás mellett közel 5000 alkalommal adományokkal is segített a zuglói szalont vezető Rózsa Magdolna, aki nemrég egy nézeteltérés miatt felmondott.
Láng Dávid - szmo.hu
2020. november 18.

hirdetés

Szinte napra pontosan négy éve nyitott meg Zuglóban a Tükörkép Műhely, ahol ingyenes fodrászattal, kozmetikával és manikűrrel várták a kerületben élő rászorulókat, hogy így állítsák helyre önbizalmukat.

A szociális szépségszalon mindenese, Rózsa Magdolna kezdetben csak álláskeresőket fogadott, idővel azonban kibővítette a kört más nehéz sorsú családokkal is, akiknek egyébként szinte biztosan nem fért volna bele, hogy ilyesmire költsenek.

Emellett adományszervezéssel is foglalkozni kezdett önkéntesen, a hivatalos munkaidején túl. Az élelmiszer- és ruhafelajánlásokat a szalonban várta, ezeket aztán bárki szabadon elvihette a betérők közül, ha szüksége volt rá.

A tavaszi karantén idején szépségápolás helyett napi 10-12 órában végezte az adományok koordinálását, fogadását, osztását. Március közepétől június közepéig több mint 300 családdal, közel 1000 emberrel volt kapcsolatban.

hirdetés

Júliusban nagy álmát valóra váltva létrehozta a Test- és Lélekszépítő Karitatív Alapítványt, hogy a fentieket szervezett keretek között – de továbbra is teljesen nonprofit alapon – folytathassa.

Még a nyáron 140 gyerek részére tartott gyűjtést, hogy legalább az alap tanszereik meglegyenek az iskolakezdésre, most pedig azért kampányol, hogy minél több család karácsonyi kívánsága teljesülhessen.

Facebook

null

„Nem fér össze, hogy egyszerre közalkalmazott és egy alapítvány kurátora”

Az adományszervezést viszont Magdi elmondása szerint nem nézték jó szemmel a szalont fenntartó Zuglói Család- és Gyermekjóléti Központban (ZCSK), aminek élén a nyár folyamán vezetőváltás történt.

Pedig szerinte szó sincs arról, hogy a fentiek a munkája rovására mentek volna, hiszen az alapítvány ügyeivel csak akkor foglalkozott, amikor épp nem volt nála ügyfél, illetve esténként és hétvégén, tehát a szabadidejében.

Az új igazgató Magdi állítása szerint kijelentette, amikor leültek beszélni, hogy nem fér össze, hogy egyszerre közalkalmazott és egy alapítvány kurátora. Nem tudtak megegyezésre jutni, így Magdi beadta a felmondását.

Abban bízott, hogy a Tükörkép Műhely hamarosan fővárosi fenntartás alá kerül, és így folytathatja majd a munkát. A szociális ügyekért felelős alpolgármesterrel, Szabó Rebekával egyeztetve korábban valóban felmerült ez az opció. Magdi felmondása után azonban kiderült, hogy ha így is lesz, biztosan csak hosszabb átfutási idővel.

Magdi ezek után újra leült az igazgatóval és az alpolgármesterrel. Felajánlotta, hogy visszavonja a felmondását és akár az alapítvány vezetéséről is lemond, ha a korábbi feltételekkel folytathatja a munkát a Tükörkép Műhelyben.

Az intézmény vezetője, Varga Sándor azonban Magdi szerint közölte, hogy inkább hagyományos családsegítői szerepben lenne szükség rá, annyi esetük van a járványhelyzet miatt. Tehát azzal a feltétellel vette volna vissza, ha beintegrálódik a ZCSK szociális munkásai közé, szépségápolással legfeljebb pluszmunkában foglalkozhatott volna.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk