hirdetés

KÖZÖSSÉG

Tízéves kisfiú mentett ki egy tengerbe esett kajakost Angliában

Jay nagyon gyorsan felmérte a vészhelyzetet és rögtön csónakba pattant, hogy segítsen a bajba jutott nőn.
Fotó: Northfoto - Katie Davis/SWNS - szmo.hu
2020. június 25.

hirdetés

Egy bátor tízévesnek köszönheti az életét az a nő, aki kajakozás közben borult bele a vízbe - írja a Devon Live.

A devoni Teignmouthban élő kisfiú szülei elmondása szerint minden szabadidejét a tenger közelében tölti, így volt ez akkor is, amikor Jay fülét kiabálás ütötte meg. Ekkor vette észre, hogy egy nő van bajban: kajakját erős áramlat kapta el, borította fel és megállíthatatlanul sodorta őt a Teign folyó torkolatától a nyílt tenger felé. A kisfiú motorcsónakjával megközelítette a nőt, ám az nem tudott felmászni a kis hajóra, mivel túlságosan fáradt volt hozzá.

Végül hozzákötötte csónakjához a kajakot, és úgy vontatta ki az abba kapaszkodó nővel együtt a part felé. Igaz, nagyon lassan haladtak, de elég időt nyert addig, míg a mentőhajó megérkezett.

Miután a mentőegység átvette a rendkívül kimerült nőt, "kis hősnek" nevezték Jay-t, akire a szülei is rendkívül büszkék.

A kajakos nő azóta felépült, felvette a kapcsolatot a kisfiú családjával, és már meg is látogatta őket. Megköszönte az életmentést, Jay-t pedig ő is hősnek nevezte.

hirdetés

A Teign torkolatánál nem ritkák a balesetek: egy hónapja egy jet-skis lelte itt halálát, miután az erős áramlatok besodorták a nyílt vízre. A szülők szerint az ismeretlenek számára kifejezetten trükkös lehet ez a terület. Jay azonban, aki kiskora óta kijár a tengerre, nagyon jól ismeri, ezért is tudott segíteni a bajba jutott nőn.

Édesanyja egyébként a hírekből értesült kisfia akciójáról, ő ugyanis kitette a tengernél Jayt, és továbbhajtott anyjához. Facebookon jött vele szembe a hír, hogy mi történt, és leesett állal konstatálta, hogy kisfia megmentette egy nő életét.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk