hirdetés

KÖZÖSSÉG

Tinédzser fogadta be a 81 éves hajléktalan nénit

Szívszorító történet járja az internetet a Deák téri Ica néniről, akit a 18 éves Szandra fogadott be lakásába.

Link másolása

hirdetés

A Budapest Bike Maffia Facebook-oldalán olvashatunk egy szívszorító történetet Szandráról és Ica néniről, akikkel az elmúlt napokban nagyot fordult a világ. A bejegyzés arról szól, hogy Ujházi Szandra, aki mindössze 18 éves, befogadta Ica nénit, akit a Deák téren gyakran megfordulók könnyen ismerhetnek. Ő ugyanis az a néni, aki a Király utcai CBA előtt szokott kéregetni. Mostantól pedig Szandrával él a lány egy 34 négyzetméteres lakásában.

A képen Ruzicska Laca (Budapest Bike Maffia), Ujházi Szandra és Ica néni1891360_727056660652064_132945060_o

A megható történet a BMM oldaláról:

2014. Budapest.

Egy 81 éves idős hölgy minden napját és éjszakáját kénytelen az utcán tölteni. Kint, a Király utca Deák sarkán. Télen, nyáron. Kéreget. Mit tehet? Bízhat abban, hogy vannak segítő kezek. Hogy a következő, vagy épp az azt követő napot túlélje, kér a következő zsemlére, talán felvágottra, erre arra. Mindezt 81 évesen, akkor, amikor nyugodtan kellene a nyugdíjas éveit töltenie egy meleg lakásban, békében, nyugalomban.

Egy, a huszonéves kora elején járó lány aki minderről értesült, aki nem elégelte meg azzal, hogy odadobjon egy ötvenest vagy százast a lelke megnyugtatására, olyan tettet hajtott végre, amire igen kevés példát látunk itthon.

hirdetés

Befogadta a saját lakásába, és napok óta segíti az idős hölgy mindennapjait.

Gyógyszert, ételt, nyugalmat, békét kap és ad, majd gyűjtést indított.

Mivel tudjuk, hogy a háztáji egészséges portéka ritka felajánlás, ezért a hétvégi gyűjtésünk - amit megspékeltünk tartós élelmiszerekkel – idekerült. Szerencsére ismét nagy mennyiségét sikerült gyűjtenünk, így a következő kb. 2 hétre nagy segítség lehet. Szandrának gratulálunk, nagy tett ez, nagyobb, mint gondolná, sok embernek lehet ez követendő példa.

Ezen a fényképen jól látszik, hogy Ica néni mindössze pár nap törődés után szembetűnő változáson ment át:1618688_728033133887750_1302007103_n

Szandra a Facebookon köszöni meg a sok felajánlást, aminek segítségével segíteni tudott Ica nénin:

"Kedves, segítőkész, önzetlen emberek! Nagyon kedvesek vagytok, hogy írtok nekem, meglátogattok és segítetek! Nem jutok szóhoz, annyira megható! Nagyon nagyon hálásak vagyunk mindenért, amit értünk tesztek! Köszönjük szépen! Mindenkinek nagyon jó éjszakát kívánok, holnap visszaírok mindenkinek, akinek ma nem tudtam..."szerkesztes

Szinatkaszné Dani Ibolya Facebook-bejegyzésében arról ír, hogy Szandra többször is költözött nevelőszüleivel, mígnem betöltötte 18. életévét. Akkor megkapta örökségét, és vásárolt egy 34 négyzetméteres budapesti lakást, ahol eddig egyedül élt.

Szandra befogadta Ica nénit, akinek férje 5 éve elhunyt, és mivel egyedül nem tudta fizetni háza törlesztőrészleteit, az utcára került. A 81 éves néninek fagyási sérülései vannak, és - ahogy ez egy utcán kéregető asszonytól érthető - lelki sérülésekkel is küzd. Szandra önzetlen tette az embereket is meghatotta, a fényképei már több mint 5000 megosztásnál járnak.

A Budapest Bike Maffia bemutatkozása

“A Budapest Bike Maffiát egy maroknyi tehetséges és tettvággyal teli bringás fiatal kezdte el azért, hogy a környezetünkben létező szociális problémákkal a társadalmat szembesítsék, és azért, hogy a problémákat aktívan megoldják. Ők nem egyszerűen karitatív kerékpárosok. Dolgozó, küzdő emberek, akiknek a segítségnyújtás elhivatottság, a bringázás pedig szerelem. További információt a csapatról itt találtok.”

A BBM csapata gyűjtést szervezett, amiből több, mint két hétre elegendő élelmiszer gyűlt össze. A karitatív bringások büszkék rá, hogy tartós élelmiszerek mellett háztáji, kifejezetten egészséges ételekkel is szolgálhattak Ica néninek.1900411_727055730652157_1135571658_o1781788_727055553985508_593893447_o1921206_727055447318852_1021413390_o

A történet példát mutathat azoknak az embereknek, akik ugyan megtehetnék, hogy segítenek, mégsem teszik - írja egy kommentelő. Íme néhány hozzászólás a Budapest Bike Maffia Szandráról feltöltött fotója alatt:

Fülöp Zsuzsanna: Nagyon jót tettél, Szandra. Ismerem IcaMamit, és ahol én szoktam vele találkozni, ott mindenki szereti, mert hatalmas szíve van. Mindig van hozzánk pár jó szava. Megérdemli a törődést :)

Nagy Szilvia: Ezt a történetet, a hozzászólásokat, az új frizurás, csillogó szemű fotót megkönnyeztem... :,) Az tud adni, aki tudja milyen nehéz helyzetben lenni. A fiatalokat is lehet/kell segíteni, de egy idős embernek, aki mindent megélt már a világháborún át a forradalomig, igenis biztosítani kéne a nyugodt, háborítatlan öregkort. Tőlünk lehet tanulni, ezt nem szabadna elfelejtenünk. Egészséget, boldogságot kívánok nekik!

Orbán József: Amit Szandra tett, mindnyájunk számára követendő példa lenne. De legtöbbünk csak el megy a hajléktalanok mellett. Nagy büszkén. Talán nincs tudatában annak, hogy ő is bármikor odakerülhet. Az emberek többsége érzéketlen. Szandra egy hős. Egy igazi ember.

János István Messzi: Nagyon csodálom a befogadó lányt és fáj szembesülni a ténnyel, hogy országunkban az idősek helyzete ennyire nehéz. Nem ezt érdemlik!

Viktória Mizsik: Egyszerűen csodálatosak vagytok, mindannyian, akik segítettek és a lánynak pedig óriási ölelés! A néninek pedig gyönyörű,boldog életet kívánok és sok egészséget hozzá! :)

Ha te is segítenél vagy adományoznál Szandrának és Ica néninek, kattints a Budapest Bike Maffia oldalára! Ha téged is meghatott Szandra jószívűsége és Ica néni története, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: