/kozosseg/teged-is-var-a-ciposdoboz-var/
hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Téged is vár a Cipősdoboz Vár!

Szebbé teheti a karácsonyt egyetlen cipősdoboz? Több ezren tudják a választ. Tartozz te is közéjük!
Link másolása

hirdetés

A karácsonyhoz számos jótékonysági akció kötődik. Az egyik legnépszerűbb kezdeményezés a Cipősdoboz Akció, amelyet a Baptista Szeretetszolgálat honosított meg Magyarországon, évről-évre több tízezer hátrányos helyzetű gyermeknek varázsolva szebbé a karácsonyát. Az idei akció advent első vasárnapján indult, a budapesti Deák téren található Cipősdoboz Vár megnyitásával, ahol Doboztündér már az első ajándékcsomagokat is fogadta. A járókelők pedig már csak a Madách Színház stúdiósainak táncbemutatója miatt is megálltak pár percre a Vár előtt._XT_8979

Hogyan indult a kezdeményezés?

A legenda szerint egy angol nagymama indította útjára az első ajándékkal megrakott cipősdobozt és teremtett hagyományt a jótékony kezdeményezésből: látva a világégés utáni állapotokat, és megsajnálva a borzalmakról mit sem tehető gyermekeket, összecsomagolta ajándékát egy cipősdobozba, és elküldte egy szegény gyermeknek. Nemes tettét százak, ezrek, milliók követték, a cipősdobozba zárt szeretet áttört határokat, korokat, életszemléleteket, és mozgalommá fejlődött.

Hogyan működik a program Magyarországon?

Magyarországon éppen 10 évvel ezelőtt, 2004-ben indította el az akciót a Baptista Szeretetszolgálat, akkor még egyetlen gyűjtőponttal. A tíz esztendő alatt a fővárosban több tucatnyi átvevőhely jött létre, immár országszerte 200 helyszínen adhatók le a gondosan elkészített cipősdoboz ajándékok legkésőbb december 19-ig.

Budapesten, a Deák téren az advent első vasárnapján megnyílt Cipősdoboz Vár a központi gyűjtőhely, ahol nyomon követhető az ajándékcsomagok beérkezése, szortírozása. A gyerekek itt a Doboztündérrel is találkozhatnak, aki amellett, hogy átveszi a rászoruló gyerekeknek felajánlott ajándékcsomagokat, a karácsonyi időgép kerekét is megpörgeti és megállítja, hogy minden gyermek ugyanabban a pillanatban örülhessen majd az ünnepi meglepetésnek.

hirdetés
_XT_9029

Tavaly több mint 40.000 cipősdoboz-ajándék gyűlt össze, idén 50.000 feletti csomagot várnak, amelyek célba juttatása már komoly kihívást jelent a Szeretetszolgálatnak. Ezért idén először hivatalos logisztikai partner segíti őket: a csomagszállítással foglalkozó futárszolgálat, a trans-o-flex Hungary Kft. vállalta, hogy közreműködik az ajándékok begyűjtésében és szállításában. Ők juttatják el majd például azt a 2500 cipősdoboz-ajándékot az erdélyi Parajdra, amelyet a Böjte Csaba otthonaiban élő gyermekek várnak. De futárszolgálat és munkatársai kivették részüket a cipősdobozok elkészítésében is: az első szállítmányt, 130 ajándékcsomagot ők hozták a Cipősdoboz Várba._XT_9061

Hogyan lehet részt venni az akcióban?

Ha szeretnétek meglepetést szerezni egy olyan kisgyereknek, aki talán nem is remélhet karácsonyi ajándékot, először is el kell döntenetek, fiúnak vagy lánynak szánjátok a csomagot, milyen életkorú gyereknek, és ennek megfelelően megtölteni egy cipősdobozt apró ajándékokkal. Ezt a felcímkézett, személyre szabott ajándékcsomagot kell eljuttatni a Cipősdoboz Akció valamelyik gyűjtőpontjára, ahonnan a Szeretetszolgálat továbbítja a rászoruló családokhoz.

Mi a teendő, ha szeretnél cipősdoboz ajándékot készíteni?

- Végy egy üres cipősdobozt!

- Döntsd el, hogy fiúnak vagy lánynak szánod az ajándékot, és hogy kb. milyen életkorúnak.

- Töltsd meg a dobozt olyan ajándékkal, aminek az általad elképzelt gyermek biztosan örülne.

Néhány tipp: plüssállatok, kisautók, babák, írószerek, jegyzettömbök, édesség, póló, könyv.

Amit inkább kerülj: agresszivitásra ösztönző játékok, éles tárgyak, folyékony vagy törékeny dolgok, romlandó élelmiszerek.

- Még személyesebbé teheted az ajándékodat néhány kedves sorral, karácsonyi üdvözlettel.

- Csomagold be a dobozt és írd rá, hány éves és milyen nemű gyereknek juttassák el.

- Keresd meg a Hozzád legközelebb eső gyűjtőpontot és add le ott az elkészített ajándékcsomagodat.

- További tippek itt!hirdetés
Link másolása

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk