KÖZÖSSÉG
A Rovatból

Szívszorító üzenetekkel teli könyvet írt kislányainak egy rákos édesanya, hogy mindig emlékezzenek rá

A kétgyermekes édesanya gyógyíthatatlan beteg, meg vannak számlálva a napjai, de gondoskodott arról, hogy lányai ne felejtsék el.

Link másolása

Az Angliában élő Lisa Wellsnél tavaly diagnosztizáltak gyógyíthatatlan rákbetegséget, csak pár héttel azután, hogy életet adott második gyermekének. Akkor azt mondták neki az orvosok, hogy kevesebb, mint egy éve van hátra. A nő elfogadta a sorsát, és a maradék idejében azon dolgozott, hogy méltó emléket hagyjon maga mögött a hatéves Ava-Lily és az egyéves Saffia számára.

Nagyobbik gyermeke előtt nem is tagadta a betegségét, de azt nem mondta el, hogy hamarosan meg fog halni. Arra azonban a férjével együtt felkészítették, hogy egy nap már nem lesz ott az anyja.

"A legnehezebb dolog ezt elmondani a gyermekednek, ezért is akartam könyvet írni. Ez egy szívből jövő levél minden érzelmemmel, amit hátra szeretnék hagyni a gyerekeimnek, hogy könnyebben viseljék el a halálomat. Minden egyes alkalommal sírok, amikor elolvasom, de annyira büszke vagyok rá, hogy megírtam."

Lisa's Army UK

I might have been super sick but my god I miss my skinny face ?? all these current videos I have such a steroid chemo face and it upsets me so much! Any other of my fellow C's know how to help this?...

Az Only one of Me - A love letter from Mum (Csak egy van belőlem - Egy szerelmes levél Anyától) című könyvet egy gyermekkönyv-íróval együtt írta meg, és nem csak a saját lányainak, hanem más, hasonló sorsú anyák, apák gyerekeinek is.

"Légy egy kicsit olyan, mint Anyu! Légy kedves! Légy bátor! Légy szabad! Emlékezz minden örömünkre és boldogságunkra, amikor rám gondolsz!"

- írta a lányainak szóló szívszorító levelében.

A nő eladásra is kínálja a szerzeményét, hogy pénzt gyűjtsön egy rákos betegeket támogató alapítványnak és egy olyan szervezetnek, amely a terhesség alatt rákkal küzdő nőknek és családjaiknak segít.

Lisa's Army UK

When My cancer journey began I never imagined I would be where I am. The trouble is, with me, I'm too sensitive. I'm too worried still by what others see me. Instead of doing my own thing i always...

Az anya mindent megtesz, hogy a gyerekei emlékezzenek rá a halála után is. Egy képekkel teli könyvet is készített a lányainak, amiben kis üzenetek és családi fotók szerepelnek. Lisa egy videónaplót is vezet a Lisa's Army Facebook-oldalán, ahol már több mint 86 ezer fontot (30 millió forintot) adományoztak a gyerekeinek.

A 32 éves nő szerint ez az év volt számára a legrosszabb, de egyben a legjobb is. Azt hitte, a 2017-es lesz az utolsó karácsonya, de még most is él, amiért nagyon hálás, és reméli, hogy a következőt is megéri. Amikor nincs túl rossz állapotban a kemoterápia miatt, akkor minden időt kihasznál arra, hogy a családjával lehessen. A betegsége megtanította arra, hogy minden napját élveznie kell, és ne tépelődjön azon, hogy mi lesz a halála után.

Lisa's Army UK

Well it wouldn't be right without a hospital selfie ? bye bye horrible tumour you messed with the wrong girl....your messages of support are incredible! ?????

"Minden nap, amikor felébredek, hálát adok, hogy még itt lehetek. Sosem gondoltam, hogy még láthatom, ahogy az öthetes babám 14 hónapos, csodálatos kis emberré cseperedik. Láttam az első lépéseit, halhattam az első szavait. Ezek mind olyan dolgok, amikről azt hittem, hogy már nem érem meg."

Lisa elmondta, hogy a rák tette azzá az emberré, amilyennek mindig is kellett volna lennie. Most igyekszik ennek és a hátralévő életének minden percét kihasználni.

Forrás: Mirror

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Eljegyezték a Jókai utcai házomlásban súlyosan megsérült táncművészt
Az eseményhez az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet biztosított meghitt helyszínt.

Link másolása

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az Országos Baleseti Intézetből az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetbe helyezték át azt a táncművészt, aki nyár elején szenvedett súlyos koponya- és gerincsérülést, amikor leomlott és az utcára zuhant az átalakítás alatt álló Jókai utca 1. szám alatti ház párkányfala. Az ügyben 45 tanút hallgatott meg a rendőrség, de gyanúsítás vagy őrizetbe vétel a mai napig nem történt.

A Budapesti Operettszínház a közösségi oldalán tudatta mindenkivel, hogy szeptember 17-én táncművésze, Babácsi Beni a szülők- és a szűk baráti kör társaságában megkérte Tóth Nikolett kezét.

Az eseményhez az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet biztosított meghitt, szakrális helyszínt. Az eljegyzésre a fiatalok meghívták a Budapesti Operettszínház főigazgatóját, Kiss-B. Atillát, aki örömmel tett eleget a meghívásnak.

Az ifjú párnak sok boldogságot kívánunk!


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÖZÖSSÉG
100 méter magasságból zuhant le a pécsi vadászpilóta, túlélte és most újratanul mindent
Az orvosok mindössze pár százalék esélyt adtak arra, hogy túléli a balesetet a vadászpilóta.

Link másolása

Adrián Tibor Zsigmond álma gyerekkora óta az volt, hogy vadászpilóta legyen, és 29 éves korára ezt sikerült el is érnie. Tanulmányai során bejárta a világot, Budapesten elvégezte a katonai főiskolát, majd Kanadában és Kecskeméten is tanult.

Sugárhajtású vadászrepülőgépből átült a siklóernyőbe, amivel főként a Mecsek fölé repült legszívesebben. Két hónappal ezelőttig.

Idén nyáron borzalmas balesetben 100 méter magasságból egy sziklafalnak csapódott, de csodával határos módon túlélte a zuhanást.

Szerencsére felépült és most azon dolgozik, hogy újra teljes életet élhessen – számolt be róla a PécsAktuál.

A 40 éves Adrián Tibor Zsigmond a Balaton-felvidéken repült és úgy tervezte, hogy több óra hosszat a lesz a levegőben siklóernyőjével. Mint mondta, „megtanult együtt élni a természettel és az időjárási körülményekkel”.

A tragikus napon viszont nem várt levegőáramlat kapta fel, majd egy szempillantás alatt megtörtént a baj.

Összecsuklott az ernyő szárnya, amit már nem tudott korrigálni a gyakorlott pilóta.

„70-80 km/h órás sebességgel csapódtam a Csobánc-hegy oldalának, ami nem kímélte a csontjaimat. Nem tudtam rá felkészülni, se korrigálni”

– mondta a Tizsi becenevű pilóta a PécsAktuálnak. Hozzátette, hogy miután földet ért, sokan siettek a segítségére.

Onnan mentőhelikopterrel Győrbe szállították, ahol 5 órán keresztül műtötték. Az orvosok mindössze pár százalék esélyt adtak arra, hogy túléli a balesetet. Az ütközés során felrobbant a csigolyája, azaz egy olyan speciális törés történt, ami “csupán” az idegrostokat roncsolta. Az orvosok azon dolgoztak, hogy a szilánkokat eltávolítsák.

„Ha eltört volna a csigolyám, esélyt sem kaptam volna arra, hogy mozgatni tudjam a lábaimat. Az orvosok mindent megtettek, hogy stabilizálni tudják a lábamat és esélyt kapjak a felépülésre”

– nyilatkozta a pécsi lapnak a vadászpilóta.

Az eset után felértékelődtek benne az emberi kapcsolatok és úgy érzi, szerencsés. Bár nem él teljes életet egyelőre, de azon dolgozik, hogy a baleset, ami egy belső útra is terelte, örömkönnyekké varázsolja a könnyeket.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Több mint 50 milliót gyűjtöttek a kiszabadított ukrán hadifogolynak, akinek a karjából 4 centiméter csont hiányzik
Mikhajlo Dianov testvére indított gyűjtést, hogy fizetni tudják az orvosi számlákat, rengetegen szeretnének segíteni a katonán.

Link másolása

Az ukrán hadifogoly, Mikhajlo Dianov megdöbbentette az internetet, amikor kiderült, milyen szörnyű kínokat kellett átélnie és milyen kínzásokat végeztek a testén az orosz fogságban. Az Ukrán Védelmi Erők által közzétett bejegyzésben Dianov az első képen erőtől duzzad egyenruhájában, a második képen viszont rá sem lehet ismerni a csontsovány, eltorzult karú katonára, akinek úgy tűnt, hogy a jobb karja is eltört.

A Pravda ukrán hírügynökségnek azt nyilatkozva Aljona Lavrusko, hogy testvére karsérülése annak a következménye, hogy

„rozsdás fogóval” húztak ki egy idegen tárgyat Dianov karjából, mindezt úgy, hogy nem használtak érzéstelenítőt.

Lavrushko úgy nyilatkozott a lapnak a Ladbible beszámolója szerint:

„Mikhajlo lelkileg nagyon erős és rendkívül boldog, hogy visszatért."

Azt is elmondta, hogy Dianovnak meg kell műteni a karját, amelyből állítólag 4 cm csont hiányzik.

Lavrusko kifejtette:

"Problémák vannak a karjával: valószínű tályog lehet. Meg kell műteni, a műtét során pedig egy lemezt kell elhelyezni a csontra, mert 4 cm csont hiányzik a karjából, amit mindenképpen korrigálni kell."

A testvér PayPal-adománygyűjtést indított, hogy Dianov orvosi számláit kifizethesse. Illia Ponomarenko, a Kyiv Independent újságírója szerint

eddig több mint ötmillió ukrán hrivnyát (kb. 54 millió forint) gyűjtöttek össze neki.

Az ukrán védelmi minisztérium először szeptember 24-én osztott meg Dianovról készült képeket (az egyik a fogság előtt, a másik pedig a fogság után).

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök múlt hét csütörtökön megerősítette, hogy több mint 200 ukrán katonát szabadítottak ki orosz fogságból. Túlnyomó többségük az Azovstal és Mariupol védője volt, de akad köztük határőr, rendőr és tengerészgyalogos is. Az Azov-ezred öt kiszabadított parancsnoka pedig Törökországban maradhat a háború végéig.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Él és virul a Közút munkatársai által megmentett kiskutya, akinek nevét szavazással döntötték el
A Magyar Közút munkatársai nemrég egy csepp, alig 4 hetes kölyökkutyát mentettek meg munka közben. Azóta teljes értékű tagja lett a mérnökségnek.
Címlapkép: Magyar Közút Facebook oldala/Pesti József - szmo.hu
2022. szeptember 16.


Link másolása

A Magyar Közút jászberényi mérnökség dolgozói nemrég egy mindössze négyhetes, kevesebb mint egy kilós kiskutyát találtak, amikor a Pusztamonostort Jászárokszállással összekötő útszakaszon dolgoztak. A 930 grammnyi állatot azonnal szárnyai alá vették a brigád tagjai.

Mint kiderült, a kutyust testvérével hagytak az út melletti árokban, aki viszont már nem élt, amikor rátaláltak. Magukkal vitték, és annyira szívükhöz nőtt a kedves kis eb, hogy megtartották mint a mérnökség új házikedvencét.

A nevéről online szavazással döntöttek és nagy többséggel az Emká nevet kapta, ami tulajdonképpen a Magyar Közút, azaz MK rövidítése kiejtve.

A Közút folyamatosan videós beszámolót tett közzé arról, mi történik Emkával.

Emká szépen gyarapszik, a legutóbbi mérésen már 5,5 kilót nyomott, és továbbra is kiváló egészségnek örvend. Az első fürdetésén is túl van a négylábú.

Emkának minden szempontból nagy szerencséje van, ugyanis a statisztikák szerint a fekete keverék kutyák a legkevésbé népszerűek, emiatt ők azok, akik a legkisebb eséllyel kerülnek ki a menhelyekről.

Emká rengeteg szeretetet ad és kap, teljes értékű tagja lett a mérnökségnek.

Íme egy videó arról ahol a Közút munkatársai elmesélik, hogyan találták meg Emkát:


Link másolása
KÖVESS MINKET: