KÖZÖSSÉG
A Rovatból

Meggyógyult karácsonyra a rákos kislány

A lehető legszebb karácsonyi ajándékot kapta egy hétéves daganatos kislány, akinek a szempillái is kihullottak a kemoterápiától.
Forrás: Daily Mail - szmo.hu
2016. december 22.


Link másolása

Egy 7 éves ausztrál kislány, Hayley Brown megkapta élete leghihetetlenebb karácsonyi ajándékát: kigyógyult a súlyos rákból. Orvosai 5 centiméteres tumort találtak az orrában, ezért nyár óta kemoterápiát kapott. Ennek következtében csak egyetlen szempillája maradt novemberre, de azóta már az összes testszőrzete kihullott.

Karácsony előtt négy nappal mégis megtörtént a csoda: teljesen eltűnt a daganat.hayley2

A Melbourne-ben élő Hayley szüleivel júniusban közölték az orvosai, hogy nagyra nőtt ráksejteket találtak az orrában. Hat hónapnyi folyamatos kemo- és sugárterápiában részesült, ami végül sikerrel zárult: a szerdai röntgenfelvételek szerint a daganat teljesen eltűnt a kislány orrából. Az eset már csak azért is különös, mert az onkológusok minimum nyolc hónapot jósoltak ahhoz, hogy a kezelés sikerrel járjon.

A megkönnyebbült apuka Facebookon tette közzé a jó hírt; megmutatott két röntgenfotót, a júniusi mellett a szerdait. „A piros X a júniusi képen egy nagy, szürke részen van. Az a tumor. A mai felvételen látható piros X egy fekete területen van - így kell kinéznie egy egészséges orrüregnek” – írta a képekhez magyarázatként, majd azzal folytatta, hogy „Ügyes vagy, Hayley, kis harcos királylány, menő vagy! Mostantól 12 hónapos utógondozáson mész keresztül, hogy folytasd a rák tökön rúgását”.hayley3

Az örömtől meghitt édesapa, Andrew Brown azt nyilatkozta a Daily Mailnek, hogy még mindig nem tudja elhinni a tegnap kapott híreket. „Tudom, hogy a kezelés, amelyen végigment, most befejeződött, és a kis teste elkezdheti meggyógyítani magát. Remélhetőleg hamarosan újra tud enni, amint a szájában lévő kelések eltűnnek” – mondta a lapnak beszámolván Hayley állapotáról.

A rengeteg szenvedést túlélt kislány utókezelése még idén, december 30-án kezdődik. Többek között egy enyhébb fajta kemoterápát kap majd, ami nem követeli meg, hogy bent kelljen maradnia a kórházban.

„Hiszek abban, hogy leszámítva [a terápia] napjait képes lesz iskolába járni, visszanő a haja, beleértve világhírű szempilláit” – tette hozzá a reménykedő apa, aki egyébként komikusként dolgozik. November elején közzétett egy fotót a mára Ausztráliában széles körben ismertté vált maradék egy szál szempilláról, ami Hayle több hónapos kezelése után maradt. Az egyetlen szempilla kitartott hetekig, de 3 hét múlva az is kihullott.hayley5

Azóta az apuka kabarésok által szervezett adománygyűjtésben vesz részt lánya történetét felhasználva, de Hayley betegségét megelőzően is aktívan foglalkozott a dologgal – pénzadományt gyűjtött daganatos betegségekben szenvedő gyermekek családjainak. Jelenleg nekik azért van szükségük segítségre, hogy fedezni tudják a kórházba való utazás útiköltségeit, Hayley gyógyszereit és az albérletüket.

Hogy minél nagyobb segítséget kaphassanak, a Brown-család egyik közeli barátja, Andrea Huggings készített egy adománygyűjtő honlapot, aki azt nyilatkozta, most van a legnagyobb szükség a pénzre, mert az utókezeléssel jelentősen megnövekednek a család kiadásai – jobban, mint a gyógyterápia alatt. Hayley szülei ugyanis nem tudnak majd mellette dolgozni.hayley4

Ezen a honlapon ti is segíthettek!

Képek: Facebook

Oszd meg másokkal is a cikket!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Eljegyezték a Jókai utcai házomlásban súlyosan megsérült táncművészt
Az eseményhez az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet biztosított meghitt helyszínt.

Link másolása

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az Országos Baleseti Intézetből az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetbe helyezték át azt a táncművészt, aki nyár elején szenvedett súlyos koponya- és gerincsérülést, amikor leomlott és az utcára zuhant az átalakítás alatt álló Jókai utca 1. szám alatti ház párkányfala. Az ügyben 45 tanút hallgatott meg a rendőrség, de gyanúsítás vagy őrizetbe vétel a mai napig nem történt.

A Budapesti Operettszínház a közösségi oldalán tudatta mindenkivel, hogy szeptember 17-én táncművésze, Babácsi Beni a szülők- és a szűk baráti kör társaságában megkérte Tóth Nikolett kezét.

Az eseményhez az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet biztosított meghitt, szakrális helyszínt. Az eljegyzésre a fiatalok meghívták a Budapesti Operettszínház főigazgatóját, Kiss-B. Atillát, aki örömmel tett eleget a meghívásnak.

Az ifjú párnak sok boldogságot kívánunk!


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KÖZÖSSÉG
100 méter magasságból zuhant le a pécsi vadászpilóta, túlélte és most újratanul mindent
Az orvosok mindössze pár százalék esélyt adtak arra, hogy túléli a balesetet a vadászpilóta.

Link másolása

Adrián Tibor Zsigmond álma gyerekkora óta az volt, hogy vadászpilóta legyen, és 29 éves korára ezt sikerült el is érnie. Tanulmányai során bejárta a világot, Budapesten elvégezte a katonai főiskolát, majd Kanadában és Kecskeméten is tanult.

Sugárhajtású vadászrepülőgépből átült a siklóernyőbe, amivel főként a Mecsek fölé repült legszívesebben. Két hónappal ezelőttig.

Idén nyáron borzalmas balesetben 100 méter magasságból egy sziklafalnak csapódott, de csodával határos módon túlélte a zuhanást.

Szerencsére felépült és most azon dolgozik, hogy újra teljes életet élhessen – számolt be róla a PécsAktuál.

A 40 éves Adrián Tibor Zsigmond a Balaton-felvidéken repült és úgy tervezte, hogy több óra hosszat a lesz a levegőben siklóernyőjével. Mint mondta, „megtanult együtt élni a természettel és az időjárási körülményekkel”.

A tragikus napon viszont nem várt levegőáramlat kapta fel, majd egy szempillantás alatt megtörtént a baj.

Összecsuklott az ernyő szárnya, amit már nem tudott korrigálni a gyakorlott pilóta.

„70-80 km/h órás sebességgel csapódtam a Csobánc-hegy oldalának, ami nem kímélte a csontjaimat. Nem tudtam rá felkészülni, se korrigálni”

– mondta a Tizsi becenevű pilóta a PécsAktuálnak. Hozzátette, hogy miután földet ért, sokan siettek a segítségére.

Onnan mentőhelikopterrel Győrbe szállították, ahol 5 órán keresztül műtötték. Az orvosok mindössze pár százalék esélyt adtak arra, hogy túléli a balesetet. Az ütközés során felrobbant a csigolyája, azaz egy olyan speciális törés történt, ami “csupán” az idegrostokat roncsolta. Az orvosok azon dolgoztak, hogy a szilánkokat eltávolítsák.

„Ha eltört volna a csigolyám, esélyt sem kaptam volna arra, hogy mozgatni tudjam a lábaimat. Az orvosok mindent megtettek, hogy stabilizálni tudják a lábamat és esélyt kapjak a felépülésre”

– nyilatkozta a pécsi lapnak a vadászpilóta.

Az eset után felértékelődtek benne az emberi kapcsolatok és úgy érzi, szerencsés. Bár nem él teljes életet egyelőre, de azon dolgozik, hogy a baleset, ami egy belső útra is terelte, örömkönnyekké varázsolja a könnyeket.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Több mint 50 milliót gyűjtöttek a kiszabadított ukrán hadifogolynak, akinek a karjából 4 centiméter csont hiányzik
Mikhajlo Dianov testvére indított gyűjtést, hogy fizetni tudják az orvosi számlákat, rengetegen szeretnének segíteni a katonán.

Link másolása

Az ukrán hadifogoly, Mikhajlo Dianov megdöbbentette az internetet, amikor kiderült, milyen szörnyű kínokat kellett átélnie és milyen kínzásokat végeztek a testén az orosz fogságban. Az Ukrán Védelmi Erők által közzétett bejegyzésben Dianov az első képen erőtől duzzad egyenruhájában, a második képen viszont rá sem lehet ismerni a csontsovány, eltorzult karú katonára, akinek úgy tűnt, hogy a jobb karja is eltört.

A Pravda ukrán hírügynökségnek azt nyilatkozva Aljona Lavrusko, hogy testvére karsérülése annak a következménye, hogy

„rozsdás fogóval” húztak ki egy idegen tárgyat Dianov karjából, mindezt úgy, hogy nem használtak érzéstelenítőt.

Lavrushko úgy nyilatkozott a lapnak a Ladbible beszámolója szerint:

„Mikhajlo lelkileg nagyon erős és rendkívül boldog, hogy visszatért."

Azt is elmondta, hogy Dianovnak meg kell műteni a karját, amelyből állítólag 4 cm csont hiányzik.

Lavrusko kifejtette:

"Problémák vannak a karjával: valószínű tályog lehet. Meg kell műteni, a műtét során pedig egy lemezt kell elhelyezni a csontra, mert 4 cm csont hiányzik a karjából, amit mindenképpen korrigálni kell."

A testvér PayPal-adománygyűjtést indított, hogy Dianov orvosi számláit kifizethesse. Illia Ponomarenko, a Kyiv Independent újságírója szerint

eddig több mint ötmillió ukrán hrivnyát (kb. 54 millió forint) gyűjtöttek össze neki.

Az ukrán védelmi minisztérium először szeptember 24-én osztott meg Dianovról készült képeket (az egyik a fogság előtt, a másik pedig a fogság után).

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök múlt hét csütörtökön megerősítette, hogy több mint 200 ukrán katonát szabadítottak ki orosz fogságból. Túlnyomó többségük az Azovstal és Mariupol védője volt, de akad köztük határőr, rendőr és tengerészgyalogos is. Az Azov-ezred öt kiszabadított parancsnoka pedig Törökországban maradhat a háború végéig.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Él és virul a Közút munkatársai által megmentett kiskutya, akinek nevét szavazással döntötték el
A Magyar Közút munkatársai nemrég egy csepp, alig 4 hetes kölyökkutyát mentettek meg munka közben. Azóta teljes értékű tagja lett a mérnökségnek.
Címlapkép: Magyar Közút Facebook oldala/Pesti József - szmo.hu
2022. szeptember 16.


Link másolása

A Magyar Közút jászberényi mérnökség dolgozói nemrég egy mindössze négyhetes, kevesebb mint egy kilós kiskutyát találtak, amikor a Pusztamonostort Jászárokszállással összekötő útszakaszon dolgoztak. A 930 grammnyi állatot azonnal szárnyai alá vették a brigád tagjai.

Mint kiderült, a kutyust testvérével hagytak az út melletti árokban, aki viszont már nem élt, amikor rátaláltak. Magukkal vitték, és annyira szívükhöz nőtt a kedves kis eb, hogy megtartották mint a mérnökség új házikedvencét.

A nevéről online szavazással döntöttek és nagy többséggel az Emká nevet kapta, ami tulajdonképpen a Magyar Közút, azaz MK rövidítése kiejtve.

A Közút folyamatosan videós beszámolót tett közzé arról, mi történik Emkával.

Emká szépen gyarapszik, a legutóbbi mérésen már 5,5 kilót nyomott, és továbbra is kiváló egészségnek örvend. Az első fürdetésén is túl van a négylábú.

Emkának minden szempontból nagy szerencséje van, ugyanis a statisztikák szerint a fekete keverék kutyák a legkevésbé népszerűek, emiatt ők azok, akik a legkisebb eséllyel kerülnek ki a menhelyekről.

Emká rengeteg szeretetet ad és kap, teljes értékű tagja lett a mérnökségnek.

Íme egy videó arról ahol a Közút munkatársai elmesélik, hogyan találták meg Emkát:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk