KÖZÖSSÉG
A Rovatból

Szavazatoddal támogathatod a #Hegmesék projektet, amely a császármetszéssel szült édesanyákat segíti

A Császárvonal nevű ingyenes applikáció és a közösségi oldalak sikere után a szakemberekből álló csapat újabb programjához jól jönne az elnyerhető Richter Anna Díj és vele járó pénzjutalom.

Link másolása

Mint arról mi is beszámoltunk, egyre több a császármetszéses szülés Magyarországon. Ennek anyai és magzati okai is vannak, tavaly a szülések 42 százaléka végződött hasi műtéttel. Dr. Szőnyi György szerint sok tényező miatt döntenek így az orvosok.

Fontos azonban az is, hogy minden érintett hiteles, gyors és könnyen elérhető információt kaphasson a hasi műtétről, az vele kapcsolatos érzésekről és a hozzá fűződő tabukról is beszélni lehessen. Hogy senki ne érezze magát egyedül,

ebben segít a Császárvonal és csapata. A szülésre való felkészülést, a műtét utáni regenerálódást, a császármetszés(ek) utáni hüvelyi szülés lehetőségeit, valamint a szoptatást és babagondozást is részletesen tárgyaló

Császárvonal névre keresztelt ingyenesen letölthető mobilapplikáció és közösségi oldalak sikerén

felbuzdulva döntött úgy a szakemberekből álló csapat, hogy kilépve a virtuális világból, élőbbé teszi kapcsolatát az érdeklődőkkel.

Létrehozták a #Hegmesék projektjüket, melyben többek között előadásokat tartanak, fotókiállításokat rendeznek, segítenek a téma megértésében.

A téma iránt elkötelezett csapat tagjai maguk is mindannyian érintettek, ám történeteik egészen különbözőek, összhangban a társadalom sokféleségével. Hitvallásuk, hogy a gyógyító folyamatok szerves része a szakmai segítség mellett a „girls support girls” típusú támogatás.

Ahhoz, hogy továbbra is működni tudjanak, összefogásra van szükségük. Most te is támogathatod őket, hiszen programjuk a Richter Anna Díj döntőjébe jutott.

A pedagógus, orvos, egészségügyi dolgozó, gyógyszerész kategória zsűridíjasain kívül az online szavazás nyertese is Richter Anna Díjban és a projekt megvalósítására fordítható négy millió forint támogatásban részesül. A közönségdíjra március 8-ig lehet szavazni.

Ha szeretnéd, hogy a Hegmesék kapja a közönségdíjat, akkor ITT szavazhatsz.

A császármetszéssel szült Tóth Gabi is kiállt a kezdeményezés mellett.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljukLink másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk