hirdetés

KÖZÖSSÉG

Száműzzük a műanyagokat legalább egy hónapra – indul a műanyagmentes július

Szabaduljunk meg az egyszer használatos műanyagtól júliusban, már ezzel is sokat tehetünk a környezetünkért.
Címkép: Pixabay/stux - szmo.hu
2020. július 01.

hirdetés

"Ma indul a műanyagmentes július! Egy egész hónapotok van rá, hogy kipróbáljátok, milyen az élet műanyagmentesen" - írja a Greenpeace Magyarország a Facebook-oldalán.

Július elsején több környezetvédelemmel foglalkozó szervezet, egyesület és Facebook-oldal is felhívta a figyelmet arra a közösségi médiában született, mára sokmilliós nemzetközi követőtábort megmozgató kampányra, amelyet a lassan lebomló műanyagok pusztító környezetkárosítása miatt hoztak létre a fenntarthatóságért küzdő civilek. A „Plastic Free July” Ausztráliából indult 2011-ben, azóta pedig az egész világon elterjedt.

Az egyszerhasználatos műanyagok száműzése egy egész hónapra – vagy életre – fontos ügy, hiszen évente világszinten mintegy 300 millió tonna műanyagot termelünk.

A műanyagmentes július fenntarthatósági megmozdulás résztvevői egy teljes hónapon át nemet mondanak az egyszerhasználatos műanyagokra, hogy felhívják a figyelmet a mértéktelen műanyagfelhasználás veszélyeire, és irányt mutassanak arra vonatkozóan, hogyan találhatjuk meg és építhetjük be az egyszerhasználatos műanyag termékek alternatíváit, vagy ami még jobb, hogyan hagyhatjuk el őket teljesen.

hirdetés# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk