KÖZÖSSÉG

Soha nem gondolnád, miket árul el rólad a Facebook-profilképed

A bulizós, a vicces, a cicás, az ölelgetős... Ismerősek? Most kiderül, mit is jelentenek valójában.

Link másolása

A Vice egyik szerzője, Joel Golby saját régi Facebook profilképeit böngészve merengett el rajta, melyik mit közvetít valójában.

Érdemes szemezgetnünk belőle, mert a legtöbbel bárki tud azonosulni. Vagy ismerünk ilyeneket, vagy, lássuk be, mi magunk vagyunk ilyenek.kep1

Nem, ez nem a nénikéd a szürkehályogműtétje után. A 20 éves Joel Golby, saját szavait idézve: „A bulin a szobában is napszemüveget és kardigánt viselő pöcs.”

Te, kifestett arccal, amit egy fesztiválon vagy falunapon csináltattál még két éve

Nem bírsz elszakadni az egyetlen alkalomtól, amikor jól érezted magad.

A fotó, amin sörözöl, koktélozol, esetleg mindkettő

Te vagy az a típus, aki öt perccel délután öt előtt megkérdezi: „Egy sör?” Az emberek elfoglaltak, terveik vannak, amikben nem szerepel, hogy félrészegen elverjék a pénzüket valakivel, akit felületesen ismernek a munkahelyről.

Egy távoli tengerparton állsz háttal a kamerának, fél lábon, a másik láb tökéletes fokban behajlítva, bronzbarna vagy, béke van, zen van, tökéletesen ura vagy a testednek, erős vagy, csodálatos vagy, önmagad vagy

A telefonodon egy alkalmazás megmondja, hány nap van karácsonyig, és egyszer indítottál egy blogot az egészséges étkezésről, amin mind a három nagyobb poszt arról szólt, milyen fontos a wellness, milyen jó érzés volt felhagyni a kenyérevéssel, a végén pedig az elmaradhatatlan pestorecept.kep2

„Ahogy végignéztem a profilképeimet, rájöttem, hogy én vagyok a földkerekség legnagyobb gonosztevője.”

Egy esküvőn viccesen pózolsz a kamerának

Mindig csak vendég vagy az esküvőkön, igaz? Nem vagy vőfély, nem vagy része a menyasszony kíséretének, csak egy egyszerű vendég. Statiszta. Talán azért is van ez, mert olyan sűrűn váltogatod a „plusz egy fő”-ket. Az ismerőseid sem tudják, kit hoznál magadra az esküvőjükre, ezért van a meghívódban mindig ott a neved mellett, hogy „+1 fő”. Úgyhogy végül csak ülsz ott egyedül, eszel, végighallgatod számodra vadidegen emberek beszédeit. Magadban táncolsz, és amikor körbe megy a fényképész, hogy mindenkit megörökítsen, vágsz valami vicces pofát neki, hogy ne kelljen szembenézni a rideg valósággal: soha nem találod meg az igaz szerelmet.kep3

„Most komolyan, mi ütött belém?”

Szelfi a házi kedvenccel, akinek nyilvánvalóan semmi kedve az egészhez

Az állattartás lényege megmutatni, hogy érző, felelősségteljes személy vagy, aki képes minimális gondoskodást illető lényeket életben tartani. Az állat cserébe elvakult, hűséges, feltétel nélküli szeretettel halmoz el. Te pedig fogod ezt a szeretetet, és mocskos, sötét célra használod: Instagram like-okat gyűjtesz.

Csak a házi kedvenced van a képen

55 éves vagy. A gyerekek kirepültek, magadra maradtál a macskákkal abban a hatalmas házban. A lányod csinált neked Facebook profit, de nem igazán tudod, hogy kell használni. Felvetted az összes barátját ismerősnek, és minden státuszukra kommentelsz, de a hozzászólásaidat senki sem lájkolja. Észre sem vesznek. De a macskáid figyelnek rád. Bizarr módon elkezdesz a macskád helyett posztolni. „Nem akartam kimenni, mert esik, de Apu kirakott, mert összekarmoltam a díványt.” „Büszkén bemutatom a harmadik egeremet idén nyáron. Miáú!”

Fekete-fehér fotó rólad, amin fényképezőgépet tartasz

Két hónapja kezdtél fotózni, és bár még mindig nem érted teljesen, mit az az expozíció, „Tom Sharp Fotó”-ra változtattad a felhasználó neved, miután a bowling pályán egy haver megkért, hogy jövőre fényképezz az esküvőjén.

A fotó, amin kalapot viselsz

Hasznos ökölszabály: azonnal törölj mindenkit az ismerőseid közül, aki kalapot visel a profilképén. Sok kellemetlenségtől kíméled meg magadat.

Ölelget a párod, de mintha te nem lennél olyan lelkes, mint ő

„Minden pár ezt csinálja” mondja a szerelmed. Nyolc hónapja járunk. Azt akarom, hogy az emberek tudjanak rólam! Nem akarom, hogy az a ribi az irodából még egyszer meghívjon ebédelni!

Forrás: vice

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÖZÖSSÉG
Gyász: elhunyt Farkas Ricsi
A súlyos betegséggel küzdő jászberényi fiú 19 éves volt.

Link másolása

Elhunyt Farkas Ricsi - közölték a 19 éves fiú szülei szerda délelőtt az Összefogás Farkas Ricsikéért és a beteg gyermekekért Facebook-oldalon.

"Egyetlen drága kisfiunk, Ricsike ma reggel az angyalok közé költözött"

- írták.

A súlyos betegséggel küzdő jászberényi fiúról többször is írtunk már korábban. Másfél éves koráig egészséges, eleven baba volt, majd máj, tüdő, csontvelő problémák állították komoly feladatok elé az orvosokat és nagy kihívások elé a családot. Ricsi több műtéten is átesett, nehéz harcot folytatott a betegségével. 19 évesen hunyt el.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KÖZÖSSÉG
„A pokolból jöttek” – Újra lát a bombázás miatt megvakult ukrán család egy lengyel orvosnak köszönhetően
Éppen belépett a konyhába az anyuka, amikor észrevette, hogy egyenesen az ablak felé repül egy rakéta.

Link másolása

Még március 11-én reggel csapódott bomba a kelet-ukrajnai Szeverodonyeck városának egyik lakóházába. Az egyik lakásban egy fiatal nő és két gyereke tartózkodott, a becsapódás után mindhárman megvakultak. A családot kiemelték a romok alól, majd egy közeli kórházba szállították őket, de sérüléseik olyan súlyosak voltak, hogy továbbküldték őket Lvivbe.

A kórház szemspecialistája segítséget kért korábbi lengyel tanárától, akinek átküldte az Olenáról és két fiáról készült fotókat. Tisztában volt azzal, hogy a nőnek és gyerekeinek azonnali segítség kell, de a háború miatt csak egy hét múlva érhettek volna Lengyelországba, írja a család kálváriájáról riportot is forgató BBC.

Olena, Nazar és Timur végül sikeresen megérkeztek Lublinba. Robert Rejdak professzort az első találkozásról azt mondta: az ukrán család úgy nézett ki, mint akik egyenesen „a pokolból jöttek”. A nő semmit sem látott, a gyerekek eközben egyfolytában ettek, aludtak és sírtak.

A professzor Olenán kétoldali szürkehályogműtétet hajtott végre, de a szeme belsejében lévő üvegdarab nehezítette a dolgát. A nő két nappal később már újra látott. Az ikrek is súlyos szemsérüléseket szenvedtek, de a műtétek és a kezelés után van esély a felgyógyulásukra. Ha csak néhány nappal később értek volna a klinikára, már nem tudtak volna segíteni rajtuk. Szemsérüléseknél ugyanis döntő tényező az idő.

A fiúk közül Nazar egyik szemét már így sem tudták megmenteni. Ennek ellenére Timur jóval félénkebb bátyjánál. A fiúkat pszichológus kezeli az átélt traumák miatt, ami nem is csoda: néhány nappal korábban végignézték, ahogy becsapódik otthonukba egy bomba.

Az Ukrajnában szakácsként dolgozó Olena aznap éppen belépett a konyhába, amikor látta, hogy pont az ablakuk felé repül egy rakéta. Az egész jelent annyira gyors volt, hogy szinte fel sem fogta, mi történik, csak nézte, ahogy hihetetlen tempóban közeledik a rakéta.

A nőnek esze ágában sincs a történtek után hazamenni. Azt mondja, hogy semmije sem maradt Ukrajnában, a lakását porig rombolták. Ráadásul Lengyelországban mindenki nagyon kedves vele, így inkább ott telepedne le az ikrekkel.

Az ukrán család megrázó történetről készült riport egy részletét itt lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Ugyanolyan a babát kapott egy menekült kislány, mint amilyet Ukrajnában kellett hagynia
Veronika és édesanyja egy jótékonysági szervezettől kapott ételeket, ruhákat és játékokat. Amikor ezeket adták át nekik a raktárnál, akkor vették észre a babát.
Fotó: StripeyStork/Twitter - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Pontosan ugyanolyan babát kapott egy ukrán kislány, mint amilyet Ukrajnában kellett hagynia, miután megérkezett az Egyesült Királyságba - írja az Indy100.

Veronika és édesanyja, Tatyana csütörtökön érkeztek, és a Homes for Ukraine programon keresztül szálltak meg egy támogató családnál a Surrey állambeli Epsomban és Ewellben.

Mindössze egy bőrönddel és egy babakocsival érkeztek, így a család felvette a kapcsolatot a Stripey Stork bababank jótékonysági szervezettel, hogy segítséget kérjen néhány praktikus cikk beszerzésében.

Pénteken anya és lánya a jótékonysági szervezet raktárához utaztak, hogy átvegyék a számukra előkészített készleteket, köztük ruhákat, cipőket, játékokat, etetőszéket, ágyvédőt, bili oktatókészletet, szalvétákat és piperecikkeket.

Veronika és édesanyja nagyon izgatottak lettek, amikor észrevették a babát, ami éppen olyan volt, mint amilyet a kislánynak otthon kellett hagynia. Nicola Dawes, a Stripey Stork alapítója és vezérigazgatója így nyilatkozott:

„Különleges élmény volt felfedezni, hogy ez a baba ugyanolyan, mint amilyet Veronika nem tudott otthonról elhozni. Ez a pillanatnyi öröm és kapcsolódás feldobta a napunkat, amikor Veronika távozóban puszit adott nekünk."

A Stripey Stork 2013-as megalakulása óta az élelmiszerbankokhoz hasonló modellel segíti a kisgyermekes családok ellátását, jelenleg pedig a térségbe érkező ukrán menekülteket. Egy tweetben a jótékonysági szervezet azt írta:

"Tudjuk, hogy Surrey-ben több mint 700 család jött össze, és igyekszünk minden hozzánk érkező kérésnek eleget tenni."

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Elaltathatják egy harkivi állatpark ragadozóit, nehogy kiszökjenek a városba az orosz bombázás miatt
Az állatkert több lakója is elpusztult vagy elmenekült a rakétatámadások miatt. A tulajdonos szeretne minden állatot megmenteni, ehhez kér anyagi támogatást.

Link másolása

Szívszorító döntésre kényszerülhetnek egy harkivi állatkert dolgozói: meg kell ölniük az ott élő tigriseket, oroszlánokat és medvéket, hogy ha az orosz bombázás miatt lehetőségük nyílik kiszökni a parkból, ne veszélyeztessék a lakosságot - írja a Daily Mail.

Már így is csoda, hogy még nem sérültek meg annyira az állatkert kenneljei, hogy a ragadozók kijuthassanak onnan. Ukrajna második legnépesebb városát ugyanis a háború kezdete óta folyamatosan ostromolják az orosz erők.

"Még egy rakétatámadás, és lehet, hogy az oroszlánok, a tigrisek és a medvék kiszabadulnak, és bemennek a városba és a környéken lévő településekre. Ezt nem engedhetjük. Sajnos most nincs megoldás erre a problémára"

- mondta az állatkert tulajdonosa, Alexander Feldman.

A Feldman Ökopark dolgozói már számos állatot átszállítottak máshová a bombafenyegetés miatt, és szeretnék, ha a ragadozókat is átköltöztethetnék egy régi lovaskomplexumba Poltava régióban, de a tulajdonos attól tart, hogy nem lesz rá lehetőségük. Így csak az marad az egyetlen opció, hogy elaltatják az állatokat.

"Elképzelhetetlen fájdalom még csak beszélni is róla. De a fő prioritás most az emberek élete"

- fogalmazott.

Egy videóüzenetben elmondta, hogy az állatpark már részben megsemmisült az újabb rakétatámadások miatt. A madárházak tönkrementek, és a ketrecek és a kennelek is nagyon megrongálódtak.

"A Feldman Ökopark már nem létezik - ezt már határozottan kijelenthetjük. Tegnap és ma ismét hatalmas ágyúzásnak voltunk kitéve. Az infrastruktúrának vége, a burkolatok is megsemmisültek"

- közölte Feldman.

Az állatparkban több mint 300 állatfaj élt. A március 17-én történt bombázásban két orángután és több csimpánz is elpusztult, két nappal később kilenc szarvas vesztette életét, 20 pedig elmenekült az erdőbe.

A tulajdonos abban reménykedik, hogy legalább a jaguárkölyköket és a párduckölyköket meg tudják menteni, de úgy látja, hogy a többi állat el fog pusztulni, ha ez így megy tovább.

Feldman most anyagi támogatást kér, hogy minden állatot kimenekíthessenek az állatkertből, mielőtt az oroszok rakétái végeznek velük, csak ők lesznek kénytelenek elaltatni a lakosság védelme érdekében. Ide kattintva lehet adakozni nekik.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk