hirdetés

KÖZÖSSÉG

Segíts: kiből legyen Főállású Angyal?

Weisz Fanni egy éve népszerűsíti Főállású Angyalként a jelnyelvet. Szavazz, kik segíthessenek a következő egy évben!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2014. június 02.

hirdetés

Van, aki anya- és feleségképzést indítana. Más egy olyan weboldalt népszerűsítene, ahol látó önkéntesek olvasnak fel látássérülteknek. És van olyan is, aki roma asszonyok ételeit kóstoltatná, receptcserékkel hozva közelebb egymáshoz az embereket.

Csak 3 példa abból a 159 ötletből, amikkel a Vodafone Főállású Angyalaként másokon segítenének a pályázók. A nyertesek ősztől egy éven át dolgozhatnak együtt az általuk megálmodott célért egy civil szervezettel, úgy, hogy a fizetésüket az alapítványtól kapják.

Június 6-ig te is szavazhatsz a számodra legszimpatikusabb jelöltre IDE KATTINTVA

Mik az idei sztártémák?

1. Oktatás, nevelés

hirdetés

2. Hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése

3. Szociális tevékenység, családsegítés, időskorúak gondozása

4. Gyermek- és ifjúságvédelem

Az elmúlt egy évben is szuper programokat valósíthattak meg a Főállású Angyalok. Nézzük, miket!

Ismerjék meg a gyerekek a falusi ízeket!

3

Lipcseiné Takács Nóra Pannonhalmától 3 km-re, Écsen gazdálkodik. Itt hozta létre a Falusi Porta Tanodát, amivel szeretné mindenkinek megmutatni, hogyan is állították elő az élelmiszereket nagypapáink. Úgy gondolja, ha látjuk, micsoda munka van mögötte, megbecsüljük az ételt, és nem dobáljuk ki a felét. Amellett szeretné, ha a gyerekek különbséget tudnának tenni a házi és a bolti ízek között. A tanodában megnézhetik, hogyan kelnek ki a kiscsibék, mit esznek a malacok, a juhok vagy épp a kecskék, és megkóstolhatják, összehasonlíthatják a házi és a bolti élelmiszereket.

Nóra a Magyar Műhely Alapítvány segítségével azon dolgozott, hogy országossá tegyék a programot. A céljuk az volt, hogy minél több iskolában ismerhessék meg a gyerekek a tartósítószerektől és adalékanyagoktól mentes ételeket, valamint a falusi életmódot.

VIDEÓ: Így ismerhetik meg a gyerekek a falusi ízeket

Minden siket gyerek családja megtanulhassa a jelnyelvet!

4

Weisz Fanni kicsi kora óta használja a jelnyelvet. A bátyjával könnyen megértette magát, de anyukájával sokkal nehezebb dolga volt. Fanni Főállású Angyalként elsősorban azt szerette volna elérni, hogy a halló családokba született siket gyerekek, valamint szüleik is megtanulják a jelnyelvet, és így könnyen kommunikálhassanak egymással.

Az elmúlt hónapokban Fanni sok iskolában tartott előadásokat, ahol arról mesélt a diákoknak, hogyan élnek a siketek. Az artikuláció mellett milyen fontos a mimika, a testbeszéd, a jelnyelv.

VIDEÓ: Mit csinált Fanni Főállású Angyalként?

Skype-on kapjanak tanulásukhoz segítséget a szegény gyerekek!

2

Lencse Máté évek óta Toldon segíti a hátrányos helyzetű gyerekek tanulását. Azt mondja, fontos, hogy van kitől megkérdezniük, ezt a feladatot hogy kell megoldani, vagy erre a dolgozatra hogyan készüljenek fel.

Máté egy online tanulástámogató programot álmodott meg, amivel a gyerekek Skype-on kaphatják meg ugyanezt a segítséget. Az Igazgyöngy Alapítványnál sok-sok önkéntes egyetemista segíthet így a távoli gyerekek boldogulásában.

VIDEÓ: Így segít Lencse Máté a toldi gyerekeken

Segíts, hogy idén is hasonlóan fontos, értékes programok valósulhassanak meg. Böngészd az indulókat, nézd meg, van-e esetleg induló a környékedről, vagy van-e hozzád közel álló téma, hogy a szavazatoddal te is segíthess egy álom valóra válásában!

Az új pályázókat ITT TALÁLOD

Mi lesz a szavazatoddal?

A három legtöbb szavazatot összegyűjtő pályázó, illetve a bizottság által kiválasztott hét jelölt lehetőséget kap arra, hogy programját részletesen bemutathassa. A Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriuma, illetve a külső szakértőkből álló szakmai bizottság állásinterjúk során választja ki közülük a 2014/2015-ös év három Főállású Angyalát.

A nyertesek kihirdetésére várhatóan július 2-án kerül sor.

Ha fontosnak tartod ezt a kezdeményezést, oszd meg a cikket másokkal is!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk