KÖZÖSSÉG

Segíts: kiből legyen Főállású Angyal?

Weisz Fanni egy éve népszerűsíti Főállású Angyalként a jelnyelvet. Szavazz, kik segíthessenek a következő egy évben!

Link másolása

Van, aki anya- és feleségképzést indítana. Más egy olyan weboldalt népszerűsítene, ahol látó önkéntesek olvasnak fel látássérülteknek. És van olyan is, aki roma asszonyok ételeit kóstoltatná, receptcserékkel hozva közelebb egymáshoz az embereket.

Csak 3 példa abból a 159 ötletből, amikkel a Vodafone Főállású Angyalaként másokon segítenének a pályázók. A nyertesek ősztől egy éven át dolgozhatnak együtt az általuk megálmodott célért egy civil szervezettel, úgy, hogy a fizetésüket az alapítványtól kapják.

Június 6-ig te is szavazhatsz a számodra legszimpatikusabb jelöltre IDE KATTINTVA

Mik az idei sztártémák?

1. Oktatás, nevelés

2. Hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése

3. Szociális tevékenység, családsegítés, időskorúak gondozása

4. Gyermek- és ifjúságvédelem

Az elmúlt egy évben is szuper programokat valósíthattak meg a Főállású Angyalok. Nézzük, miket!

Ismerjék meg a gyerekek a falusi ízeket!

3

Lipcseiné Takács Nóra Pannonhalmától 3 km-re, Écsen gazdálkodik. Itt hozta létre a Falusi Porta Tanodát, amivel szeretné mindenkinek megmutatni, hogyan is állították elő az élelmiszereket nagypapáink. Úgy gondolja, ha látjuk, micsoda munka van mögötte, megbecsüljük az ételt, és nem dobáljuk ki a felét. Amellett szeretné, ha a gyerekek különbséget tudnának tenni a házi és a bolti ízek között. A tanodában megnézhetik, hogyan kelnek ki a kiscsibék, mit esznek a malacok, a juhok vagy épp a kecskék, és megkóstolhatják, összehasonlíthatják a házi és a bolti élelmiszereket.

Nóra a Magyar Műhely Alapítvány segítségével azon dolgozott, hogy országossá tegyék a programot. A céljuk az volt, hogy minél több iskolában ismerhessék meg a gyerekek a tartósítószerektől és adalékanyagoktól mentes ételeket, valamint a falusi életmódot.

VIDEÓ: Így ismerhetik meg a gyerekek a falusi ízeket

Minden siket gyerek családja megtanulhassa a jelnyelvet!

4

Weisz Fanni kicsi kora óta használja a jelnyelvet. A bátyjával könnyen megértette magát, de anyukájával sokkal nehezebb dolga volt. Fanni Főállású Angyalként elsősorban azt szerette volna elérni, hogy a halló családokba született siket gyerekek, valamint szüleik is megtanulják a jelnyelvet, és így könnyen kommunikálhassanak egymással.

Az elmúlt hónapokban Fanni sok iskolában tartott előadásokat, ahol arról mesélt a diákoknak, hogyan élnek a siketek. Az artikuláció mellett milyen fontos a mimika, a testbeszéd, a jelnyelv.

VIDEÓ: Mit csinált Fanni Főállású Angyalként?

Skype-on kapjanak tanulásukhoz segítséget a szegény gyerekek!

2

Lencse Máté évek óta Toldon segíti a hátrányos helyzetű gyerekek tanulását. Azt mondja, fontos, hogy van kitől megkérdezniük, ezt a feladatot hogy kell megoldani, vagy erre a dolgozatra hogyan készüljenek fel.

Máté egy online tanulástámogató programot álmodott meg, amivel a gyerekek Skype-on kaphatják meg ugyanezt a segítséget. Az Igazgyöngy Alapítványnál sok-sok önkéntes egyetemista segíthet így a távoli gyerekek boldogulásában.

VIDEÓ: Így segít Lencse Máté a toldi gyerekeken

Segíts, hogy idén is hasonlóan fontos, értékes programok valósulhassanak meg. Böngészd az indulókat, nézd meg, van-e esetleg induló a környékedről, vagy van-e hozzád közel álló téma, hogy a szavazatoddal te is segíthess egy álom valóra válásában!

Az új pályázókat ITT TALÁLOD

Mi lesz a szavazatoddal?

A három legtöbb szavazatot összegyűjtő pályázó, illetve a bizottság által kiválasztott hét jelölt lehetőséget kap arra, hogy programját részletesen bemutathassa. A Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriuma, illetve a külső szakértőkből álló szakmai bizottság állásinterjúk során választja ki közülük a 2014/2015-ös év három Főállású Angyalát.

A nyertesek kihirdetésére várhatóan július 2-án kerül sor.

Ha fontosnak tartod ezt a kezdeményezést, oszd meg a cikket másokkal is!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÖZÖSSÉG
Eljegyezték a Jókai utcai házomlásban súlyosan megsérült táncművészt
Az eseményhez az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet biztosított meghitt helyszínt.

Link másolása

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az Országos Baleseti Intézetből az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetbe helyezték át azt a táncművészt, aki nyár elején szenvedett súlyos koponya- és gerincsérülést, amikor leomlott és az utcára zuhant az átalakítás alatt álló Jókai utca 1. szám alatti ház párkányfala. Az ügyben 45 tanút hallgatott meg a rendőrség, de gyanúsítás vagy őrizetbe vétel a mai napig nem történt.

A Budapesti Operettszínház a közösségi oldalán tudatta mindenkivel, hogy szeptember 17-én táncművésze, Babácsi Beni a szülők- és a szűk baráti kör társaságában megkérte Tóth Nikolett kezét.

Az eseményhez az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet biztosított meghitt, szakrális helyszínt. Az eljegyzésre a fiatalok meghívták a Budapesti Operettszínház főigazgatóját, Kiss-B. Atillát, aki örömmel tett eleget a meghívásnak.

Az ifjú párnak sok boldogságot kívánunk!


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KÖZÖSSÉG
100 méter magasságból zuhant le a pécsi vadászpilóta, túlélte és most újratanul mindent
Az orvosok mindössze pár százalék esélyt adtak arra, hogy túléli a balesetet a vadászpilóta.

Link másolása

Adrián Tibor Zsigmond álma gyerekkora óta az volt, hogy vadászpilóta legyen, és 29 éves korára ezt sikerült el is érnie. Tanulmányai során bejárta a világot, Budapesten elvégezte a katonai főiskolát, majd Kanadában és Kecskeméten is tanult.

Sugárhajtású vadászrepülőgépből átült a siklóernyőbe, amivel főként a Mecsek fölé repült legszívesebben. Két hónappal ezelőttig.

Idén nyáron borzalmas balesetben 100 méter magasságból egy sziklafalnak csapódott, de csodával határos módon túlélte a zuhanást.

Szerencsére felépült és most azon dolgozik, hogy újra teljes életet élhessen – számolt be róla a PécsAktuál.

A 40 éves Adrián Tibor Zsigmond a Balaton-felvidéken repült és úgy tervezte, hogy több óra hosszat a lesz a levegőben siklóernyőjével. Mint mondta, „megtanult együtt élni a természettel és az időjárási körülményekkel”.

A tragikus napon viszont nem várt levegőáramlat kapta fel, majd egy szempillantás alatt megtörtént a baj.

Összecsuklott az ernyő szárnya, amit már nem tudott korrigálni a gyakorlott pilóta.

„70-80 km/h órás sebességgel csapódtam a Csobánc-hegy oldalának, ami nem kímélte a csontjaimat. Nem tudtam rá felkészülni, se korrigálni”

– mondta a Tizsi becenevű pilóta a PécsAktuálnak. Hozzátette, hogy miután földet ért, sokan siettek a segítségére.

Onnan mentőhelikopterrel Győrbe szállították, ahol 5 órán keresztül műtötték. Az orvosok mindössze pár százalék esélyt adtak arra, hogy túléli a balesetet. Az ütközés során felrobbant a csigolyája, azaz egy olyan speciális törés történt, ami “csupán” az idegrostokat roncsolta. Az orvosok azon dolgoztak, hogy a szilánkokat eltávolítsák.

„Ha eltört volna a csigolyám, esélyt sem kaptam volna arra, hogy mozgatni tudjam a lábaimat. Az orvosok mindent megtettek, hogy stabilizálni tudják a lábamat és esélyt kapjak a felépülésre”

– nyilatkozta a pécsi lapnak a vadászpilóta.

Az eset után felértékelődtek benne az emberi kapcsolatok és úgy érzi, szerencsés. Bár nem él teljes életet egyelőre, de azon dolgozik, hogy a baleset, ami egy belső útra is terelte, örömkönnyekké varázsolja a könnyeket.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Videón, ahogy rohant a defibrillátorért a kapus, amikor meccs közben szívrohamot kapott egy szurkoló a lelátón
Időközben az egyik operatőr is elájult. A hazai csapat, a Cádiz elnöke szerint szerencsére mindkét ember életben van, stabil állapotban hagyták el a stadiont.

Link másolása

A 82. percben leállította a játékot a bíró a Cádiz-FC Barcelona meccsen, mert összeesett egy szurkoló a lelátón, írja a Metro. A hazai csapat kapusa azonnal egy defibrillátorért rohant a kispadhoz, amit az óriási sprint végén feldobott a lelátóra.

Jeremías Ledesma a saját orvosi csapatától kérte el az életmentő készüléket. Időközben az idős szurkolóhoz már megérkeztek az egészségügyi szakemberek, akik megkezdték a küzdelmet a szívrohamot szenvedett férfi életéért.

A vendégcsapat 2:0-ás vezetésénél félbeszakított mérkőzés közel egy órán keresztül állt. A játékvezető egy idő után az öltözőbe küldte a megdöbbent játékosokat, akik közül többen is a szurkoló életéért imádkoztak.

Időközben kiderült, hogy egy másik ember is rosszul lett a stadionban. A férfi állítólag operatőrként dolgozott a meccsen. A Cádiz elnöke megerősítette, hogy szerencsére mindkét ember jól van, stabil állapotban hagyták el a stadiont.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Él és virul a Közút munkatársai által megmentett kiskutya, akinek nevét szavazással döntötték el
A Magyar Közút munkatársai nemrég egy csepp, alig 4 hetes kölyökkutyát mentettek meg munka közben. Azóta teljes értékű tagja lett a mérnökségnek.
Címlapkép: Magyar Közút Facebook oldala/Pesti József - szmo.hu
2022. szeptember 16.


Link másolása

A Magyar Közút jászberényi mérnökség dolgozói nemrég egy mindössze négyhetes, kevesebb mint egy kilós kiskutyát találtak, amikor a Pusztamonostort Jászárokszállással összekötő útszakaszon dolgoztak. A 930 grammnyi állatot azonnal szárnyai alá vették a brigád tagjai.

Mint kiderült, a kutyust testvérével hagytak az út melletti árokban, aki viszont már nem élt, amikor rátaláltak. Magukkal vitték, és annyira szívükhöz nőtt a kedves kis eb, hogy megtartották mint a mérnökség új házikedvencét.

A nevéről online szavazással döntöttek és nagy többséggel az Emká nevet kapta, ami tulajdonképpen a Magyar Közút, azaz MK rövidítése kiejtve.

A Közút folyamatosan videós beszámolót tett közzé arról, mi történik Emkával.

Emká szépen gyarapszik, a legutóbbi mérésen már 5,5 kilót nyomott, és továbbra is kiváló egészségnek örvend. Az első fürdetésén is túl van a négylábú.

Emkának minden szempontból nagy szerencséje van, ugyanis a statisztikák szerint a fekete keverék kutyák a legkevésbé népszerűek, emiatt ők azok, akik a legkisebb eséllyel kerülnek ki a menhelyekről.

Emká rengeteg szeretetet ad és kap, teljes értékű tagja lett a mérnökségnek.

Íme egy videó arról ahol a Közút munkatársai elmesélik, hogyan találták meg Emkát:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk