hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Ráunt a hivatalokra, kikátyúzta a 260 méteres utcát

Egy szegedi szobafestő a saját erejéből megtette, amire az illetékesek 3 év alatt nem voltak képesek.
delmagyar.hu - szmo.hu
2015. november 24.

hirdetés

Fébert István az újszegedi Füvészkerti úton jár munkába és onnan haza is, ezért nap mint nap szembesült a rajta tátongó hatalmas kátyúval. A legsúlyosabb helyzet egy, az úton lévő csatornafedél körül alakult ki, de másutt is óriási lyukak szabdalták az aszfaltot. A szomszédok is panaszkodtak a lassan már közveszélyessé váló utcára, de a 3 éve húzódó problémát az illetékeseknek nem sikerült megoldani, a lyukak egyre mélyültek. A Délmagyarország újságírójának az egyik helyi lakos megmutatta, hogyan tűnik el egy kátyúban egy 4,5 literes mosószeres flakon jó kétharmada.

Bár a hibát jelezték a helyi vízműnél is, csak annyi történt hogy korlátokkal kerítették el a kátyúkat. Miután Fébert István feleségének autója többször is fennakadt egy-egy hatalmas kátyúban, a férfi úgy döntött, saját kezébe veszi a dolgot. Egy másik utcánál látta, hogy javítják az útburkolatot. Megkérdezte a munkásokat, kaphatna-e az anyagból, amivel feltöltik az útburkolaton lévő lyukakat. Miután erre igennel feleltek, Fébert István 15-20 fordulóval elszállította a felmart aszfaltból a szükséges Füvészkerti útra, majd a fiaival hozzáfogott a munkához. De előbb még alaposan kikérdezte a technológiáról a szakembereket.

"
Közel 3-4 köbméternyi felmart és ledarált aszfaltot hordtam át az utcába, ahol először kitisztítottam a lyukakat, majd belegereblyéztem az anyagot.

L3065549

Fotó: Segesvári Csaba / "http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/raunt_a_hivatalokra_kikatyuzta_a_260_meteres_utcat/2453747/" target="_blank">delmagyar.hu

hirdetés

L3065547

Lapvibróval tömörítettem, majd a legvégén gázolajjal locsoltam be a felületet" – mesélte a Délmagyarországnak az önkéntes útjavító, aki egyébként szobafestőként dolgozik.

Először nem akarta az egész utcát felújítani, de végül mégis megtette az utca teljes, 260 méteres hosszában. Egy hétig tartott a munka, a hétvégén is dolgoztak a fiaival. A szomszédok is örültek az eredménynek.

További infókért és képekért KATT A DELMAGYAR.HU-RA!

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot, vagy oszd meg a faladon!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk