hirdetés

KÖZÖSSÉG

Rántott húst kért karácsonyra a nélkülöző család gyermeke, egy kisteherautónyi adományt kaptak

Karácsonykor a zsíros kenyér helyett végre meleg étel került a héttagú család asztalára.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 06.

hirdetés

Karácsonyfa, ajándékok és meleg étel jelentette a boldogságot annak a héttagú családnak karácsonykor, akik havi százezer forintból élnek együtt egy szobában.

A Mocsár családról még márciusban készített riportot a Fókusz, azóta rengetegen fogtak össze, hogy segítsenek a nélkülöző családon. Most az RTL Klub stábja visszatért, hogy elkísérjék Lengyel Evelint és párját, akik adománygyűjtést szerveztek nekik.

A fiatal pár minden évben jótékonykodik apróbb csomagokkal, ám a család története annyira megrendítette őket, hogy nagyobb volumenű gyűjtésbe kezdtek. Végül egy kisteherautónyi adomány gyűlt össze, amit egy helyi kereskedő segített eljuttatni Görögszállásra a családnak.

Kaptak ágyat, mosógépet, gáztűzhelyet, szekrényt, tűzifát, rengeteg élelmet, és még egy karácsonyfát is.

Andrásnak, az édesapának hiába van három szakmája is, nem tud munkát vállalni daganatos betegsége miatt. Műtétre lenne szüksége, ám nemhogy arra, még a gyógyszerekre sincsen elég pénzük. Egy ismerősén keresztül tudja csak beszerezni olcsóbban a tablettákat. Jelenleg a legidősebb lány fizetéséből élnek, akit azonban nem vettek fel az áhított munkára, mivel rosszul lát, szemüvegre pedig nincs pénze. Emiatt egyelőre csak idénymunkákat tud vállalni, amellyel havi 80 ezer forintot keres - ebből él jelenleg a család.

A család legkisebb lánya arra a kérdésre, hogy mit szeretne karácsonyra, csak annyit válaszolt: rántott húst.

Az édesapa karácsony előtt azt mondta: hogy idén végre nem csak zsíros kenyér, hanem rántott hús és leves is kerül az asztalra. A meleg ételen és a nélkülözhetetlen eszközökön, tűzifán kívül a gyerekek természetesen játékokat is kaptak a fa alá.

hirdetés

VIDEÓ: Az RTL Klub teljes riportjahirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk