hirdetés

KÖZÖSSÉG

Pingponglabda nagyságú daganatot távolítottak el egy angol kisfiú agyából

Migrénes fejfájásokkal kezdődött a sheffieldi fiú szenvedése, és mire kiderült, hogy agytumora van, már csak napjai lettek volna hátra a műtét nélkül.
Fotó: Northfoto - Emily Brook/SWNS - szmo.hu
2021. január 08.

hirdetés

Életmentő agyműtéten esett át Riley Quinn, akinek óriási daganatot távolítottak el az agyából - írja a Yorkshire Evening Post.

A nyolcéves sheffieldi kisfiú soha nem betegeskedett tavaly novemberig, amikor erőteljes, migrénes fejfájásai támadtak. Háziorvosa agyi CT-vizsgálatot rendelt el, amire januárban került volna sor.

A következő héten a szülők már komolyan aggódtak, mivel Riley látványosan fogyni kezdett, és minden étkezés során émelygett, így “egy csontvázra kezdett hasonlítani”. A kisfiú egyre rosszabbul lett, ám ezt sokáig nem akarta bevallani szülei előtt, hogy ne ejtse őket kétségbe.

Riley-t végül december 23-án kórházba szállították, ahol a CT-lelet megmutatta, hogy pingponglabda-méretű agydaganattal küzd. A műtétre karácsony este került sor.

hirdetés
"Ha nem fedezik fel néhány napon belül a tumort, a fiú feltehetően belehalt volna a koponyájára kifejtett nyomásba"

- közölték az orvosok a szülőkkel.

A lesokkolt édesanya, Emily szerint az életük azóta a feje tetejére állt, és még mindig kísérti a gondolat, hogy elveszíthette volna a fiát.

“Az ember látja, hogy más szülők ilyen dolgokon mennek keresztül, de valahogy soha nem gondolná, hogy ez az ő családjával is megtörténhet. Kísért engem az egész”

- mondta.

Riley a műtétet követően elveszítette a beszédkészségét, ahogyan a kognitív képességei egy részét is - az orvosok ugyanakkor bizakodnak, hogy a gyógyulási folyamat során helyreállnak az agyfunkciói.

“Nagyon beszédes gyerek, és most a hüvelykujjával kell kommunikálnia. Mégis óriási türelemmel kezeli a helyzetet, és bátran viselkedik” - mondta az édesanya.

A fiú jelenleg is a kórházban lábadozik, a szülei egyelőre nem tudják, mikor vihetik haza. Egyelőre az sem derült ki, jó- vagy rosszindulatú volt-e a daganat.

A szülők a helyzet miatt munkaképtelenné váltak, az édesanya egyébként is otthon volt kilenc hónapos kisbabájával. Most adományokat gyűjtenek, hogy átvészelhessék ezt az időszakot.

Emily szeretné felhívni a többi szülő figyelmét is, hogy mindenképpen kapják fel a fejüket a gyanús tünetekre:

“Nagyon fontos már az első jelnél cselekedni, ha valami nincs rendben a gyermekünkkel. Ha ezt elmulasztjuk, Riley ma nem lenne velünk” - mondta.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk