KÖZÖSSÉG
A Rovatból

Parázs kommentháború indult a kép alatt, amelyet Dombi posztolt ki

A kép címe 'Életünk', és nagyon elkeserítő. Több száz komment érkezett a poszt alá.

Link másolása

A képen egy átlagos ingázós életkép látható. De egy kicsivel jobban megnézve mit is látunk? Mik a fiatalok a telefonjaikba zuhanva utaznak, addig mellettük öreg nénik állnak, és senkinek nem jut eszébe hellyel kínálni őket.

A kép alá rengetegen kommentelnek. Sokan volt, akik inkább a néniknek szóltak be, de voltak, aki szerint egyértelműen a fiatalok itt hibásak. A kommentáradatban több helyen is parázs vita alakult ki.

Néhány komment:

"Nos én nem azt mondom hogy ez így helyes, mert nem az de még nem jöttem rá hogy a nyugdíjasoknak miért kell a reggeli csúcsban menni? És most nem azt mondom aki épp megy az orvoshoz hanem aki nap mint nap ezt csinálja és aztán fennhangon panaszolják egymásnak hogy mennyien vannak..."

"Egyetértek. Bár én reggel is át szoktam adni a helyem, tényleg nem értem, miért nem tudnak 1-2 órával később menni bevásárolni, ha úgyis csak panaszkodnak, hogy mennyien vannak a buszon."

"Szerintem mindenkinek szíve joga kortól függetlenül eldönteni, hogy mikor, hová és mivel utazik. Senki nem lát bele más életébe, beleszólni pedig végképp nem kellene."

"

Közel vagyok a 70.hez ,de teljesen igazat adok ! Ez egy rossz szokása az időseknek , különösen a nőknek !

"Teljesen mindegy, hogy az idős embere hová megy és miért, aki ezt firtaja szégyellje magát! Aki normális nevelést kapott az felpattan egy idős személynek vagy terhes nőnek! Ennek zsigerből kellene jönni..."

"Amikor szakmai gyakorlaton voltam egy wellness szállodában mint felszolgáló,és letelt a gyakorlatom több km-rel a lábamban és a wellnessből kijövő öregek fel akartak állítani a hazafelé tartó buszon,na akkor én se adtam a helyem.Egy fiatal lehet hogy kimerültebb mint egy idős,aki csak az orvosi rendelőben ült,vagy a piacon pletyizett..."

"Amíg 65 éven felül nem kell fizetni semmit addig szerintem a tema lezárva :) örüljön h ingyen utazhat, jo hogy nem mar ingyen utazás helyfoglalással"

"

Erre csak egy szavam van ez szomorú, egyre lejjebb csúszik a társadalmi értékrend, de tényleg illenne minimum ennyivel megtisztelni az időseket, hisz ez nem is kerül semmibe ...

"Amikor megkérdezi az ember h "Elnézést letetszik ülni?" Es mondja h nem mert mindjárt leszáll köszöni szépen, erre aki arrébb állt csak annyit lat h én bunkó nem adom át a helyet ? Ez a jobbik eset, mert vannak nagyon bunkó idős emberek is :/"

"Szerintem nem kell elítélni senkit, mert nem pattan fel szó nélkül. Ha az idős ember le szeretne ülni, szóljon nyugodtan. Szerintem abban sincsen semmi gond. Nem kell kitalálni egymás gondolatait, az idősebbek is kifejezhetnek a sajátjukat, ha már sokuk szerint a fiatal generáció erre képtelen:D"

"Lehet hogy az egyiknek pont most van meg s annyira görcsöl,hogy majd beszarik... a màsik meg lehet hogy èppen èjszakai mûszakot tolt le a gyarban minimál bèrèrt s màr elege van ... akàr..."

"Engem arra tanítottak hogy adjam át a helyem az időseknek. De miután fel kerültem a fővárosba teljesen átértékelődött. Ha a buszhoz futni tud akkor tudjon állni is. Főleg ha csak kb 2 megállót megy"

"Amikor 40 hetes terhesen minden nap kellett vizsgálatra mennem, ugyanez volt a villamoson, és az volt a szomorú, hogy egy öreg néni akarta átadni a helyét, mert a fesztiválozásban/gólyatáborban megfáradt egyetemisták üveges szemmel bámultak ki az ablakon."

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Eljegyezték a Jókai utcai házomlásban súlyosan megsérült táncművészt
Az eseményhez az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet biztosított meghitt helyszínt.

Link másolása

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az Országos Baleseti Intézetből az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetbe helyezték át azt a táncművészt, aki nyár elején szenvedett súlyos koponya- és gerincsérülést, amikor leomlott és az utcára zuhant az átalakítás alatt álló Jókai utca 1. szám alatti ház párkányfala. Az ügyben 45 tanút hallgatott meg a rendőrség, de gyanúsítás vagy őrizetbe vétel a mai napig nem történt.

A Budapesti Operettszínház a közösségi oldalán tudatta mindenkivel, hogy szeptember 17-én táncművésze, Babácsi Beni a szülők- és a szűk baráti kör társaságában megkérte Tóth Nikolett kezét.

Az eseményhez az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet biztosított meghitt, szakrális helyszínt. Az eljegyzésre a fiatalok meghívták a Budapesti Operettszínház főigazgatóját, Kiss-B. Atillát, aki örömmel tett eleget a meghívásnak.

Az ifjú párnak sok boldogságot kívánunk!


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÖZÖSSÉG
100 méter magasságból zuhant le a pécsi vadászpilóta, túlélte és most újratanul mindent
Az orvosok mindössze pár százalék esélyt adtak arra, hogy túléli a balesetet a vadászpilóta.

Link másolása

Adrián Tibor Zsigmond álma gyerekkora óta az volt, hogy vadászpilóta legyen, és 29 éves korára ezt sikerült el is érnie. Tanulmányai során bejárta a világot, Budapesten elvégezte a katonai főiskolát, majd Kanadában és Kecskeméten is tanult.

Sugárhajtású vadászrepülőgépből átült a siklóernyőbe, amivel főként a Mecsek fölé repült legszívesebben. Két hónappal ezelőttig.

Idén nyáron borzalmas balesetben 100 méter magasságból egy sziklafalnak csapódott, de csodával határos módon túlélte a zuhanást.

Szerencsére felépült és most azon dolgozik, hogy újra teljes életet élhessen – számolt be róla a PécsAktuál.

A 40 éves Adrián Tibor Zsigmond a Balaton-felvidéken repült és úgy tervezte, hogy több óra hosszat a lesz a levegőben siklóernyőjével. Mint mondta, „megtanult együtt élni a természettel és az időjárási körülményekkel”.

A tragikus napon viszont nem várt levegőáramlat kapta fel, majd egy szempillantás alatt megtörtént a baj.

Összecsuklott az ernyő szárnya, amit már nem tudott korrigálni a gyakorlott pilóta.

„70-80 km/h órás sebességgel csapódtam a Csobánc-hegy oldalának, ami nem kímélte a csontjaimat. Nem tudtam rá felkészülni, se korrigálni”

– mondta a Tizsi becenevű pilóta a PécsAktuálnak. Hozzátette, hogy miután földet ért, sokan siettek a segítségére.

Onnan mentőhelikopterrel Győrbe szállították, ahol 5 órán keresztül műtötték. Az orvosok mindössze pár százalék esélyt adtak arra, hogy túléli a balesetet. Az ütközés során felrobbant a csigolyája, azaz egy olyan speciális törés történt, ami “csupán” az idegrostokat roncsolta. Az orvosok azon dolgoztak, hogy a szilánkokat eltávolítsák.

„Ha eltört volna a csigolyám, esélyt sem kaptam volna arra, hogy mozgatni tudjam a lábaimat. Az orvosok mindent megtettek, hogy stabilizálni tudják a lábamat és esélyt kapjak a felépülésre”

– nyilatkozta a pécsi lapnak a vadászpilóta.

Az eset után felértékelődtek benne az emberi kapcsolatok és úgy érzi, szerencsés. Bár nem él teljes életet egyelőre, de azon dolgozik, hogy a baleset, ami egy belső útra is terelte, örömkönnyekké varázsolja a könnyeket.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Több mint 50 milliót gyűjtöttek a kiszabadított ukrán hadifogolynak, akinek a karjából 4 centiméter csont hiányzik
Mikhajlo Dianov testvére indított gyűjtést, hogy fizetni tudják az orvosi számlákat, rengetegen szeretnének segíteni a katonán.

Link másolása

Az ukrán hadifogoly, Mikhajlo Dianov megdöbbentette az internetet, amikor kiderült, milyen szörnyű kínokat kellett átélnie és milyen kínzásokat végeztek a testén az orosz fogságban. Az Ukrán Védelmi Erők által közzétett bejegyzésben Dianov az első képen erőtől duzzad egyenruhájában, a második képen viszont rá sem lehet ismerni a csontsovány, eltorzult karú katonára, akinek úgy tűnt, hogy a jobb karja is eltört.

A Pravda ukrán hírügynökségnek azt nyilatkozva Aljona Lavrusko, hogy testvére karsérülése annak a következménye, hogy

„rozsdás fogóval” húztak ki egy idegen tárgyat Dianov karjából, mindezt úgy, hogy nem használtak érzéstelenítőt.

Lavrushko úgy nyilatkozott a lapnak a Ladbible beszámolója szerint:

„Mikhajlo lelkileg nagyon erős és rendkívül boldog, hogy visszatért."

Azt is elmondta, hogy Dianovnak meg kell műteni a karját, amelyből állítólag 4 cm csont hiányzik.

Lavrusko kifejtette:

"Problémák vannak a karjával: valószínű tályog lehet. Meg kell műteni, a műtét során pedig egy lemezt kell elhelyezni a csontra, mert 4 cm csont hiányzik a karjából, amit mindenképpen korrigálni kell."

A testvér PayPal-adománygyűjtést indított, hogy Dianov orvosi számláit kifizethesse. Illia Ponomarenko, a Kyiv Independent újságírója szerint

eddig több mint ötmillió ukrán hrivnyát (kb. 54 millió forint) gyűjtöttek össze neki.

Az ukrán védelmi minisztérium először szeptember 24-én osztott meg Dianovról készült képeket (az egyik a fogság előtt, a másik pedig a fogság után).

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök múlt hét csütörtökön megerősítette, hogy több mint 200 ukrán katonát szabadítottak ki orosz fogságból. Túlnyomó többségük az Azovstal és Mariupol védője volt, de akad köztük határőr, rendőr és tengerészgyalogos is. Az Azov-ezred öt kiszabadított parancsnoka pedig Törökországban maradhat a háború végéig.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Él és virul a Közút munkatársai által megmentett kiskutya, akinek nevét szavazással döntötték el
A Magyar Közút munkatársai nemrég egy csepp, alig 4 hetes kölyökkutyát mentettek meg munka közben. Azóta teljes értékű tagja lett a mérnökségnek.
Címlapkép: Magyar Közút Facebook oldala/Pesti József - szmo.hu
2022. szeptember 16.


Link másolása

A Magyar Közút jászberényi mérnökség dolgozói nemrég egy mindössze négyhetes, kevesebb mint egy kilós kiskutyát találtak, amikor a Pusztamonostort Jászárokszállással összekötő útszakaszon dolgoztak. A 930 grammnyi állatot azonnal szárnyai alá vették a brigád tagjai.

Mint kiderült, a kutyust testvérével hagytak az út melletti árokban, aki viszont már nem élt, amikor rátaláltak. Magukkal vitték, és annyira szívükhöz nőtt a kedves kis eb, hogy megtartották mint a mérnökség új házikedvencét.

A nevéről online szavazással döntöttek és nagy többséggel az Emká nevet kapta, ami tulajdonképpen a Magyar Közút, azaz MK rövidítése kiejtve.

A Közút folyamatosan videós beszámolót tett közzé arról, mi történik Emkával.

Emká szépen gyarapszik, a legutóbbi mérésen már 5,5 kilót nyomott, és továbbra is kiváló egészségnek örvend. Az első fürdetésén is túl van a négylábú.

Emkának minden szempontból nagy szerencséje van, ugyanis a statisztikák szerint a fekete keverék kutyák a legkevésbé népszerűek, emiatt ők azok, akik a legkisebb eséllyel kerülnek ki a menhelyekről.

Emká rengeteg szeretetet ad és kap, teljes értékű tagja lett a mérnökségnek.

Íme egy videó arról ahol a Közút munkatársai elmesélik, hogyan találták meg Emkát:


Link másolása
KÖVESS MINKET: