hirdetés

KÖZÖSSÉG

Öt kontinens országaiban élő magyarok énekelték a NOX slágerét, hogy megmutassák: összetartoznak

Taso Róbert operatőr ötletét sokan támogatták, így jöhetett létre ez a különleges klip.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 14.

hirdetés

Taso Róbert operatőr ötlete volt, hogy szeretné összefogni a világban elő magyarokat egy klip keretében. A Nox Százszor ölelj még számát választották hozzá és a zenekar is támogatta az ötletet.

Azt szerették volna, ha nem egy újabb karanténdal születik, hanem megmutathatják a helyi jellegzetességekkel, hogy mennyi helyen élnek magyarok a világban. Az afrikai konzulátus is támogatta a kezdeményezést, sőt B. Nagy Péter, a New York-i magyar főkonzulátus magyar közösségi diplomatája is felvette a kapcsolatot az ismerőseivel. József Balázs pedig a Dél-amerikai régióban végzett hatalmas munkát a siker érdekében - mesélte el a szervezés nehézségeit Bobak Eva Gabriella.

"Szerettük volna megmutatni, hogy az 5 kontinensen egy nemzetként mekkora összetartásra vagyunk képesek."

A rengeteg felvételből Robi feladata volt, hogy összerakjon egy művészileg is megfelelő verziót. Így a hatalmas munka épp a Trianoni megemlékezés 100. évfordulójára készült el.

"Azt gondoljuk azonban, hogy ez nem egy napról szól. Tökéletesen megmutatja bármikor azt, hogy a magyarság - éljünk vagy szülessünk (többen akik énekeltek nem is Magyarországon születtek) bárhol - a világban, ha van magyar kötődése, akkor az meg is marad.

hirdetés

Így a klip a legjobb példája lett annak, hogy a magyar nemzetnek nincs határa. És hogy mennyire fontos ennek a továbbadása a következő generációnak. Ez csakis rajtunk múlik" - írták.

VIDEÓ: NOX - Százszor ölelj még

A videó elkészítése után az alábbi levelet írták:

"Van egy álmom!

Álmomban, ha egy magyarral találkozom - éljen is az bárhol a nagyvilágban - az jut mindkettőnk eszébe, hogy számíthatunk egymásra. Én az életemet mindig így éltem, és hogy ezt másoknak is megmutassam – született ez a videoklip. Nagyon hálás vagyok minden résztvevőnek!

Elsősorban köszönettel tartozom a dal készítőinek, különösen Péter Szabó Szilviának, hogy azonnal a kezdeményezés mellé állt és Völgyesi Györgynek, aki mindent megtett az összetartás érdekében!

Külön köszönöm B. Nagy Péter konzulnak, a New Yorki Magyar Főkonzulátus magyar közösségi diplomatájának és József Balázsnak a rengeteg segítséget.

Megkülönböztetett szeretettel köszönöm a videoklip elkészítésében részt vett valamennyi magyar külképviseletnek, kulturális intézetnek és diaszpórában élő magyarnak, illetve az Australia Dance Cup, Fred Astaire Texas, Gold Coast Salsa tánciskolák támogatását. Köszönöm, hogy mindent elkövettek azért, hogy a nemzet összetartozása nagyobb hangsúlyt kapjon idén, mint talán bármikor azelőtt.

A magyarság tudat megőrzése számomra rendkívüli jelentőségű. Úgy gondolom, hogy akik ebben a videóban részt vettek, valamennyien fontosnak tartják, hogy magyarok vagyunk és összetartozunk.

5 kontinens, 1 nemzete ölelte át egymást – több százszor!

#5kontinens1nemzet"


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk