hirdetés

KÖZÖSSÉG

Öt évig növesztette a haját két kisfiú, hogy daganatos gyerekek parókája készülhessen belőle

A két fiút kigúnyolták az iskolában a hajuk miatt, de nem adták fel a céljukat.
Fotó: Senafikish Tekabework / SWNS - Northfoto - szmo.hu
2021. február 10.

hirdetés

Egy philadelphiai testvérpár elmesélte, miért növesztették 5 évig a hajukat, és hogyan ajánlották fel azt egy jótékonysági szervezet számára, ami daganatos gyerekeknek készít parókákat. 

A 11 éves Kaleb Tekabework és öccse, a 9 éves Aaron 2016 áprilisában kezdte növeszteni a haját, miután megnéztek egy dokumentumfilmet egy rákbeteg kislányról, akinek egy másik lány ajánlotta fel a haját - írja a Daily Mail.

Az akkor még csak 5 és 7 éves fiúk ekkor úgy döntöttek, megnövesztik göndör hajukat - annak ellenére, hogy az iskolában sokan cukkolták őket lányos megjenésük miatt.

A közel 50 centis fonatokat végül ebben a hónapban vágatták le és küldték el a Wigs for Kids elnevezésű szervezetnek, ami a hajukat elvesztett gyerekeknek kínál parókákat. A hajvesztés oka lehet kemoterápia, sugárkezelés, de kopaszodási hajlam, égési sérülések és egyéb egészségügyi problémák is.

A két fiú emellett 3415 dolláros, azaz körülbelül 1 millió forintos adományt gyűjtött össze rákkutatási célokra.

hirdetés
“Stresszes dolog volt a hajunkat megnöveszteni, mert úszás közben mindig összegubancolódott, és órákig tartott kifésülni. Ráadásul sokan csúfolódtak az iskolában, de ilyenkor legalább volt alkalom elmagyarázni, miért csináljuk. Folyton emlékeztettem magamat, miért is növesztem a hajam, és mindenáron el akartam érni a célomat” - árulta el Kaleb.

Aaron hozzátette: “Most már végre fiúknak nézünk ki. Szeretnék találkozni azokkal, akikhez a hajam kerül, mert négy és fél éve várom, hogy mosolyogni láthassam őket!”

Édesanyjukat, Senafikish-t boldogsággal töltötte el a gyerekek kitartása: 

“Lenyűgözött minket, mennyire elszántak, még ha sokan megjegyzéseket is tesznek a hajukra, és még ha fárasztó is a mindennapos hajápolás" - mondta.

A két fiú később szeretné újra megnöveszteni a haját, de előbb egy-két év szünetet tart, hogy más frizurákat is kipróbálhassanak.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk