hirdetés

KÖZÖSSÉG

„Óriási veszteség” – megható sorokkal búcsúznak Pécsi Ildikótól ismert emberek

Karácsony Gergely, Vujity Tvrtko és Hajdú Péter, Bodrogi Gyula, Ábel Anita is megemlékezett a színésznőről.
Fotó: MTI/MTVA Fotóarchívum/Zih Zsolt - szmo.hu
2020. december 05.

hirdetés

Mint arról mi is hírt adtunk, december 5-én meghalt Pécsi Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő.

A színésznőtől sorra búcsúznak barátai, ismerősei:

Karácsony Gergely főpolgármester a közösségi oldalán emlékezett meg:

"Az Aranyember Noémije, megannyi legendás magyar film és tévéjáték felejthetetlen hőse, naiva, komika és drámai színésznő volt Pécsi Ildikó. A 90-es években Zuglót képviselte a Parlamentben, a társadalmi igazságért küzdve. Isten nyugosztalja!"

hirdetés

Az Aranyember Noémije, megannyi legendás magyar film és tévéjáték felejthetetlen hőse, naiva, komika és drámai színésznő...Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. december 5., szombat

Vujity Tvrtko is megható sorokkal emlékezik Pécsi Ildikóra:

"ŐRIZEM A SZEMEDET Pécsi Ildikó 1940-2020

Különös kapcsolat fűzött Pécsi Ildikóhoz. Kisgyerekként életem egyik első autogramját Tőle kaptam... a lábgipszemre. Sok évtizeddel később, amikor már régen nem nyilatkozott, meghívtam magamhoz; egy különösen erős, tabuk nélküli, fajsúlyos és nehéz beszélgetés kerekedett abból az estéből.

Filmkészítő vagyok. Riporter. Nagyinterjúkat ritkán készítek, ám akkor annyira meghatott Pécsi Ildikó, hogy most, a gyász óráiban azonnal bevillant akkori kérése. Azt mondta, hogy hozzám bármikor eljön, mert szeret, de kéri, hogy a legvégén adjak Neki egy percet, ami csak az övé. Az övé volt az a perc, ám aztán egy perccel később már mindenkié lett! Csak azért az egyetlen percért (is) érdemes volt!

Őrizem a szemedet! Isten nyugosztalja, Drága Művésznő"

Hajdú Péter is a Facebookon búcsúzott a színésznőtől:

"Nagyon szerettem. Nem bírta tovább szeretett férje nélkül! Óriási veszteség! Nyugodj békében Drága Ildikó.

Bodrogi Gyula az Origónak elmondta:

"Imádtam vele dolgozni, isteni jó hangulata volt a forgatásoknak... Nem találkoztunk sokszor a munkán kívül, de úgy érzem, ez nem történhetett meg... Nem is tudok mit mondani. Vidám, életrevaló, erős nő volt... a halálnak semmi köze Pécsi Ildikó nevéhez". Szűcs Lajos haláláról "mi nem beszéltünk... ez neki akkora fájdalom volt".

Ábel Anita is a közösségi oldalán írt:

"Nehéz bármit is írni, a mentorom voltál, hittél bennem, szerettél, köszönöm a bizalmad... nehéz most bármit írni... Isten veled színésznők királynője..."


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk