/kozosseg/ok-kaptak-a-3-jo-cselekedet-dijat/
hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Ők kapták a 3 Jó Cselekedet díjat

Az elismerést idén adták át először. Daganatos beteg gyerekek táboroztatását és egy nehéz sorsú család megsegítését is díjazták.
Zsebedits Patrik - szmo.hu
2015. január 24.


Link másolása

hirdetés

365 nap alatt 3 jó cselekedet. Ugye nem is tűnik soknak? Magyarországon azonban még nincs kultúrája az önkénteskedésnek. Ezért a Gap Média, az 1000 lámpás éjszakája és a Fogadj Örökbe egy Macit ötletgazdája idén először kiosztotta a 3 Jó Cselekedet díját. Az ügynökség ezt írja a honlapján a díjról: “Köztudott tény, hogy a jó cselekedetek gyakorlása boldogabbá teszi az embereket. Célunk, hogy minden cég, vagy intézmény 1 évben 3 jó cselekedetet hajtson végre a versenyprogramunk keretein belül.”

A díjra nevezni lehetett. A pályázatban részletesen le kellett írni, hogy a jelentkező cég milyen jó cselekedeteket hajtott végre, miért ezeket választották, és hogyan hatott a munkavállalókra a jótékonykodás. Összesen 50 pályázat érkezett be. Ezek közül öt kategóriában hirdették ki a zsűri által három legjobbnak ítélt jó cselekedetet, illetve három különdíjat is kiosztottak.jocselekedet1

Legemberibb jó cselekedet

Beteg gyerekek, elvesztett lakás és odalett munkahelyek. A Nyírségi Hospice Alapítvány egy nehéz sorsú család megsegítésével érdemelte ki a legemberibb jó cselekedet díját. A most 15 éves fiú másfél évesen egy oltástól lett autista, tavaly pedig a 10 éves húgánál leukémiát diagnosztizáltak. A kemoterápiás kezeléseket elkezdték, ennek következtében azonban a család fizikailag kettészakadt: az édesapa a fiúval Nyíregyházán, az édesanya a kislánnyal a debreceni kórházban él.

Közben a lakásukat és a munkahelyüket is elveszítették a szülők. De lélekben összetart a család, a Nyírségi Hospice Alapítvány pedig ahogy tud, segít rajtuk. A K&H Bank Gyógyvarázs Mesedoktor programja, amelynek keretében kórházakban beteg gyerekeknek olvasnak mesét a bank munkatársai, és a Gyógyuló Holnapocska Tábor - daganatos beteg gyerekek és testvéreik táboroztatását végzik ingyen - is kiérdemelte a legemberibb jó cselekedet díját.

hirdetés

Legmeghatóbb jó cselekedet

Lehet annál szívbemarkolóbb, mint amikor a karácsonyt is a kórházban kell töltenie egy kisgyereknek? A Nyírségi Hospice Alapítvány harmadik éve látogat el ajándékokkal a gyerekosztályra, hogy egy kis örömöt, vidámságot csaljon a betegek arcára. Nem csoda, hogy a legmeghatóbb jó cselekedet első díját ők kapták. Ebben a kategóriában is díjazták, hogy az alapítvány segített a nehéz sorsú családon, valamint a K&H Bank Gyógyvarázs Mesedoktor programja is újabb elismerést kapott.jocselekedet2

A képek véletlenszerűen, nem sorrendben szerepelnek a cikkbenjocselekedet4

Legzöldebb jó cselekedet

Fogvatartottak számolnak fel illegális szemétlerakókat, gondoznak parkokat és segítenek a téli hó eltakarításában. A legmeghatóbb pedig az volt, amikor a berva-völgyi idősek otthonának parkját szépítették meg. A legzöldebb jó cselekedet első díját a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet, Börtön a Városért programja nyerte. Második helyen a Vodafone Belső Főállású Angyal kezdeményezése végzett. A cég munkatársai Afrikában önkénteskedhetnek, a hosszú távú cél a burai St. Joseph Árvaházban élő gyerekek és gondozók életminőségének javítása. Harmadiknak a Budapest Bank által szervezett Törődés Napját választotta a zsűri. A bank alkalmazottjai iskolák, egészségügyi intézetek felújítási és javításai munkálataiban segédkeznek.

Legkreatívabb jó cselekedet

A Magyar Telekom Szépmű projektjét találta a legkreatívabbnak a zsűri. Ennek a világviszonylatban is egyedülálló kezdeményezésnek kettős célja volt: egyrészt a résztvevők a Szépművészeti Múzeum számára a látogató élményt fejlesztő innovatív ötleteket találtak ki, másrészt azzal, hogy a résztvevők hónapokig együtt dolgoztak egy jó célért, kommunikációjuk, munkakapcsolataik fejlődése a középpontba került. Második helyen a Vodafone idén továbbfejlesztett Hordozható Mobilhálózata végzett. Ez a 40 perc alatt beüzemelhető, átmeneti mobilszolgáltatást biztosító eszköz katasztrófák idején jöhet igazán jól. Díjazták még a K&H Bank láttásérülteknek rendezett triatlonversenyét. A bank alkalmazottai egy-egy látássérülttel párban futottak, úsztak és kerékpároztak a győzelemért.jocselekedet5jocselkedet6

Legnagyvonalúbb jó cselekedet

A kategória első két helyezettjét más-más kategóriában is elismerték, de itt mindegyik előbbre lépett egy helyet a képzeletbeli dobogón. A legnagyvonalúbb a zsűri szerint Vodafone idén továbbfejlesztett Hordozható Mobilhálózata lett. A második a Gyógyuló Holnapocska Tábor, amelyet daganatos betegeknek és testvéreiknek szerveztek. A táborban a gyerekek egy védett, elfogadó közegben dolgozhatták fel az élményeiket, és egy picit elfeledkezhettek a problémáikról.Harmadik helyen szintén egy tábor végzett. A Cseppkő Gyermekotthon lakói a Miniring jóvoltából egy hétre bepillantást nyertek a Hungaroring kulisszái mögé, bringázhattak és elektromos autót vezethettek.

Hétköznapi hős

Szerintem senki nem vitatkozik velem, ha azt mondom minden édesanya hétköznapi hős. De Bariné Adorján Szidónia talán közülük is kiemelkedik. 1994-ben született meg első gyermeke, Sziszi, aki négyéves koráig egészségesen fejlődött. Aztán szellemi és fizikai fejlődése lelassult, majd visszaesett. Kiderült, hogy Sziszi állapota visszafordíthatatlan, egy genetikai betegségben szenved. Kilenc éves korára megvakult, és csak szondán keresztül lehetett táplálni egy speciális tápszerrel. 2002-ben megszülettek Sziszi ikertestvérei, Antónia és Beatrix.jocelekedet7jocselekedet8jocselekedet9

Nem sokkal később, 2003-ban azonban elhunyt Sziszi, bármennyire odaadóan gondoskodtak róla szülei. A gyászban az ikrek jelentették a vigaszt az édesanyának. Bízott benne, hogy ők egészségesek. Négyéves korukig így is tűnt. Aztán az ő állapotuk is romlani kezdett. Kiderült, szintén súlyos genetikai betegségben szenvednek. A lányokat azóta csak szondán keresztül tudják táplálni, látásuk egyre romlik, de Szidónia nem adja fel. Továbbra is odaadóan gondozza őket, szeretete a gyerekeknek is mindennap új erőt ad a küzdésre. Szidóniára a családgondozó, Sirkó Andrásné Tímea ajánlása révén figyelt fel a zsűri.

Közönségdíj

A hála és az optimizmus gyakorlása, boldogító jócselekedetek és az apró örömök élvezete. Csak néhány a Jobb Veled a Világ Alapítány Boldogságprogramjából. Ez egy ingyenes, 10 hónapos program, ahol boldogsággyakorlatokkal segítenek az embereken. Bármikor becsatlakozhatsz te is a programba, és a Jobb Veled a Világ Klubokban akár személyesen is találkozhatsz a boldogságprogram többi résztvevőjével.

Az év legsegítőkészebb médiuma

szombathely.imami.hu - A szombathelyi anyukák és kismamák weboldala. Folyamatosan szerveznek gyűjtéseket rászorulóknak és kórházaknak.

Ha szerinted is fontosak a jó cselekedetek, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk