hirdetés

A Rovatból
hirdetés

Gyakorlatilag felgyújtottak egy házat a forgatáshoz – Nemes Jeles László Facebookon köszönte meg a lakók türelmét

Meghívták őket a közönségtalálkozóra is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. szeptember 24.

hirdetés

"Nagyon köszönjük a Múzeum utca 15. "B" lépcsőház lakóinak, hogy még a tegnapi közönségtalálkozón is részt vettek azok után, hogy a forgatáson felgyújtottunk mellettük egy házat..." - ezzel a posztszöveggel jelent meg egy fotós bejegyzés a Napszállta című film Facebook-oldalán.

A posztból hamar kiderül, hogy a hónapokon át tartó forgatás megviselhette a lakók idegrendszerét, így a gesztus kedves a rendezőtől és a stábtól.

"A Múzeum utca 15. "B" lépcsőházának köszönjük a türelmet, és elnézést a por miatt. És a lövöldözés miatt. Nem is beszélve a tűzről. A gyújtogató, a rendező."

A bejegyzésre több hozzászólás is érkezett. Az egyikben ez áll: "Mi az ablakból néztük végig a ház felgyújtását... És bár a por valóban nem volt a legjobb része, de lónyihogásra kelni reggel a belvárosban igazi időutazásos élmény volt. Legalábbis nekünk... Egy lakó a Múzeum u 15/b-ből."

Egy másik hozzászóló megerősítette, hogy nem mindennapi élmény volt: "Kis túlzással talán, de elmondhatom, hogy végigforgattam veletek a filmet, hiszen a záróvizsga időszakom épp egybe esett a forgatással, és ez idő alatt tulajdonképpen a szobám rabja voltam. Minden nehézség ellenére köszönöm az élményt, mert a legrosszabb napjaimon pont ez segített kiszakadni, olyankor csak ültem az ablakomban és gondolatban én is a szalonban próbálgattam a gyönyörű kalapokat. És hát végül is manapság nem sokan mondhatják el magukról, hogy majd fél évig a múlt század eleji Budapesten éltek..."

hirdetés

Egy harmadik komment pedig ezt kérte: "Szuperjófejség! És ha súghatok, dobjatok be egy ugyanilyet a Szentkirályi 35 (Múzeum u. sarok) lakóinak is. Ott a negyediken centi vastag homokban éltünk a forgatás alatt. Senki nem bánta, a siker után pedig végképp nem, de a maguk módján az ott élők is "hozzájárultak".

Mint arról beszámoltunk, a Napszállta világpremierje kirobbanó siker volt a velencei filmfesztivál versenyprogramjában, megkapta a kritikusok díját. Az 1913-ban kezdődő történet megy Hollywoodba is, Magyarország ugyanis Nemes Jeles László új filmjével nevez az Oscar-díjra.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk