hirdetés

KÖZÖSSÉG

Négyezer emberhez juttatott el ételadományt egyetlen nap alatt a Budapest Bike Maffia

Fantasztikus összefogás, hatalmas teljesítmény. Mutatjuk a képeket!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 12.

hirdetés

Többször is írtunk már a Budapest Bike Maffiáról: a szervezet évek óta gyűjt adományokat, szervez jótékonysági akciókat és karol fel nehéz sorsú embereket.

Megírtuk, amikor májusban a Charity Fest megszervezésével a saját munkájukra, valamint a BAGázs Közhasznú Egyesület és a Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesület kiemelt ügyeire gyűjtöttek.

De azt is, amikor tavasszal például a We Love Cycling kerékpáros magazinnal együttműködésben az ország több pontjáról gyűjtöttek használt, de még javítható kerékpárokat, amelyeket felújítottak és gyermekotthonokhoz juttattak el.

Most egy fantasztikus estéről számoltak be a Facebook-oldalukon. Azt írták:

hirdetés

"Megcsináltuk azt, amit eddig soha!

Egyetlen nap, több mint négyezer emberhez juttattunk el vacsorát, vitaminokat, gyümölcsöket, teát és koronaként desszertet/csokoládét.

3 éve volt télen, amikor beütött az országban a -20 fokos hideg, talán emlékeztek... Akkor hirdettük meg a "Krízis - segíts az utcán élőknek" - akciónkat. Akkor esténként - majd egy héten át - napi 1500 adag ételt, több tonna meleget adó takarót, kabátokat sapkákat, sálakat és tartós élelmiszert juttatunk el utcán és hajléktalanszállókon, melegedőkben éjszakázóknak. A sajtó úgy fogalmazott: A legnagyobb összefogás a vörösiszap katasztófa óta.

Nos, idén nem kellett hozzá az extrém hideg, hanem csak annak megértése, hogy az étel - az egészséges étkezés - alapvető emberi jog.

Több százan jöttetek adományozni, segíteni, szendvicseket készíteni, csomagokat összeállítani, majd eljuttatni oda, ahol nagyon nagy szükség van rá: A hajléktalanszállókra, melegedőkbe, az utcán élő hajléktalan emberekhez.

Köszönjük mindenkinek a rengeteg beletett energiát és minden pátosz alól mentesítve magunkat - nem szeretjük na - érdemes belegondolni, hogy vannak akik este tele hassal, talán kicsit elégedettebben aludhattak el, nektek köszönhetően. Sokan jöttetek hozzánk szendvicseket készíteni és sokan saját cégükben / szervezetben vagy épp otthon kentek jobbnál jobb szendókat.

Köszönet a segítőknek, adományozóknak, önkénteseknek, cégeknek, csapatoknak. Köszönjük a Holland és a Svéd Nagykövetségnek, hogy a programot az Európa Tanács 70 évfordulója, illetve az Emberi Jogok Világnapja alkalmából támogatták.

Köszönet a Debrecen, Pécs, Szeged és Budapest Bike Maffia csapatoknak!

A vacsora számokban:

- Szendvics 4329 adag

- Gyümölcsök 7169 adag

- Vitamin pezsgőtabletták: 7378 adag

- Csokoládé/desszert 7169 adag + 30 kg teasütény / nápolyi, egyéb édesség

- Tea: 246 doboz 4920 adag / filter
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk