KÖZÖSSÉG
A Rovatból

Négyes ikreket várt és újra megtámadta a rák, adományozók segítettek rajta

Közel 300 millió forintnak megfelelő összeget gyűjtöttek össze az anyának, aki újra rákos lett, mialatt négyes ikreit várta.
Forrás: Daily Mail - szmo.hu
2017. január 31.


Link másolása

Császárral szülte meg négyes ikreit, miután kiderült, hogy rákos. Története pedig hatalmas összefogást eredményezett.

A 29-éves Kayla Gaytant 2016 januárjában diagnosztizálták először Hodgkin-limfómával, vagyis a nyirokrendszer rosszindulatú daganatos megbetegedésével. Mindez pontosan egy héttel azután történt, hogy feleségül ment férjéhez, Charles-hoz.

Kayla-t júniusban gyógyulttá nyilvánították, ami annak is köszönhető, hogy ez a fajta limfóma jelenleg a legsikeresebben kezelhető tumoros megbetegedés, azonban rossz hírt is kapott. Azt mondták, többé nem lehet gyereke.

Csodával határos módon egy hónappal később spontán teherbe esett, ráadásul

hamarosan kiderült, hogy négyes ikreket hord a szíve alatt.

De a történet itt még nem ér véget.

A terhesség 30. hetében ugyanis kiderült, hogy a rák visszatért. Az anyukát azonnal megcsászározták, így 2 lánya és 2 kisfia egészségesen jött világra, az anyukával azonban rossz híreket közöltek az orvosai: úgy beszülik, hogy maximum öt évet élhet még.4esiker3

A felgyülemlett kórházi számlák miatt a kétségbeesett Kayla a GoFundme nevű adománygyűjtő oldalhoz fordult, hogy biztosíthassa gyermekei jövőjét. Másfél millió forintnak megfelelő összeget szeretett összegyűjteni, ekkor azonban valamit hihetetlen dolog történt.

Az embereket annyira meghatotta Kayla története, hogy mostanra közel háromszázmillió forintnak megfelelő összeg gyűlt össze.

„Visszaadta az emberekbe vetett hitem. Csodálatos az a tudat, hogy olyan emberek, akik nem is ismernek minket, segíteni akartak a családunkon”- nyilatkozta Kayla az angol People magazinnak.

Kaylának két gyereke volt már, amikor megtudta, hogy újra terhes, ráadásul egészséges is volt, így tökéletes hír volt ez az egész család számára. A 30. héten azonban ugyanazt kezdte érezni, mint amikor először diagnosztizálták, nehezen kapott levegőt. Már ekkor sejtette, hogy visszatért a rák, hamarosan pedig a szövettan is megerősítette ebben. Ezúttal ötven százalékos esélyt adtak neki a túlélésre.

"
Négy baba volt úton, el sem tudtam képzelni, hogy térhetett vissza. Azt hittem már legyőztem

– emlékezett vissza Kayla, akinek azonnal császármetszésre volt szüksége, hogy megmentsék a piciket, és náluk is elkezdhessék az életmentő kezeléseket. A kis Lillian, Victoria, Michael és Charles december 30-án jöttek a világra az amerikai Nashville-ben, és ugyan egyikük súlya sem érte el a másfél kilót, ettől eltekintve teljesen egészségesek.4esikera-horz-vert

„A célom az volt, hogy legalább a 34. hétig kibírjam velük, gondoltam ha a rákot legyőztem, akkor ez is menni fog. Végig ezt mondogattam magamnak, hogy meg tudom csinálni” – mesélte Kayla, akire először őssejt kezelés vár, majd kemoterápia. A picik közben még az intenzív osztályon vannak, ahonnan talán február közepén mehetnek majd haza.

A limfóma leggyakoribb tünete valamelyik mirigy fájdalommentes duzzadása, legtöbbször a nyakban, a hónaljban, vagy az ágyéknál. Főleg a 15-35 év közötti korosztályt érinti, valamint az ötven éven felülieket, és jellemzőbb férfiaknál. Szerencsére ez jelenleg a legsikeresebben kezelhető tumoros megbetegedés, a fiataloknál szinte 100%-os a gyógyulás esélye, idősebbeknél is 80. Baj akkor van, ha visszatér a betegség, ilyenkor rosszabbak a beteg esélyei. Néhány betegnek, Kayla-hoz hasonlóan, a csontvelőben alakul ki másodjára a limfóma, ami azt jelenti, hogy a megszokott kezelés nem elég.

Kayla azonban nem adja fel:

"
Nincs más választásom, harcolnom kell. Fantasztikus férjem és családom van, akiknek szükségük van rám.4esiker2

Képek: Kayla Shea Gaytan Facebook

Ha téged is megérintett a történet, kattints a megosztásra!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Eljegyezték a Jókai utcai házomlásban súlyosan megsérült táncművészt
Az eseményhez az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet biztosított meghitt helyszínt.

Link másolása

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az Országos Baleseti Intézetből az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetbe helyezték át azt a táncművészt, aki nyár elején szenvedett súlyos koponya- és gerincsérülést, amikor leomlott és az utcára zuhant az átalakítás alatt álló Jókai utca 1. szám alatti ház párkányfala. Az ügyben 45 tanút hallgatott meg a rendőrség, de gyanúsítás vagy őrizetbe vétel a mai napig nem történt.

A Budapesti Operettszínház a közösségi oldalán tudatta mindenkivel, hogy szeptember 17-én táncművésze, Babácsi Beni a szülők- és a szűk baráti kör társaságában megkérte Tóth Nikolett kezét.

Az eseményhez az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet biztosított meghitt, szakrális helyszínt. Az eljegyzésre a fiatalok meghívták a Budapesti Operettszínház főigazgatóját, Kiss-B. Atillát, aki örömmel tett eleget a meghívásnak.

Az ifjú párnak sok boldogságot kívánunk!


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KÖZÖSSÉG
100 méter magasságból zuhant le a pécsi vadászpilóta, túlélte és most újratanul mindent
Az orvosok mindössze pár százalék esélyt adtak arra, hogy túléli a balesetet a vadászpilóta.

Link másolása

Adrián Tibor Zsigmond álma gyerekkora óta az volt, hogy vadászpilóta legyen, és 29 éves korára ezt sikerült el is érnie. Tanulmányai során bejárta a világot, Budapesten elvégezte a katonai főiskolát, majd Kanadában és Kecskeméten is tanult.

Sugárhajtású vadászrepülőgépből átült a siklóernyőbe, amivel főként a Mecsek fölé repült legszívesebben. Két hónappal ezelőttig.

Idén nyáron borzalmas balesetben 100 méter magasságból egy sziklafalnak csapódott, de csodával határos módon túlélte a zuhanást.

Szerencsére felépült és most azon dolgozik, hogy újra teljes életet élhessen – számolt be róla a PécsAktuál.

A 40 éves Adrián Tibor Zsigmond a Balaton-felvidéken repült és úgy tervezte, hogy több óra hosszat a lesz a levegőben siklóernyőjével. Mint mondta, „megtanult együtt élni a természettel és az időjárási körülményekkel”.

A tragikus napon viszont nem várt levegőáramlat kapta fel, majd egy szempillantás alatt megtörtént a baj.

Összecsuklott az ernyő szárnya, amit már nem tudott korrigálni a gyakorlott pilóta.

„70-80 km/h órás sebességgel csapódtam a Csobánc-hegy oldalának, ami nem kímélte a csontjaimat. Nem tudtam rá felkészülni, se korrigálni”

– mondta a Tizsi becenevű pilóta a PécsAktuálnak. Hozzátette, hogy miután földet ért, sokan siettek a segítségére.

Onnan mentőhelikopterrel Győrbe szállították, ahol 5 órán keresztül műtötték. Az orvosok mindössze pár százalék esélyt adtak arra, hogy túléli a balesetet. Az ütközés során felrobbant a csigolyája, azaz egy olyan speciális törés történt, ami “csupán” az idegrostokat roncsolta. Az orvosok azon dolgoztak, hogy a szilánkokat eltávolítsák.

„Ha eltört volna a csigolyám, esélyt sem kaptam volna arra, hogy mozgatni tudjam a lábaimat. Az orvosok mindent megtettek, hogy stabilizálni tudják a lábamat és esélyt kapjak a felépülésre”

– nyilatkozta a pécsi lapnak a vadászpilóta.

Az eset után felértékelődtek benne az emberi kapcsolatok és úgy érzi, szerencsés. Bár nem él teljes életet egyelőre, de azon dolgozik, hogy a baleset, ami egy belső útra is terelte, örömkönnyekké varázsolja a könnyeket.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Több mint 50 milliót gyűjtöttek a kiszabadított ukrán hadifogolynak, akinek a karjából 4 centiméter csont hiányzik
Mikhajlo Dianov testvére indított gyűjtést, hogy fizetni tudják az orvosi számlákat, rengetegen szeretnének segíteni a katonán.

Link másolása

Az ukrán hadifogoly, Mikhajlo Dianov megdöbbentette az internetet, amikor kiderült, milyen szörnyű kínokat kellett átélnie és milyen kínzásokat végeztek a testén az orosz fogságban. Az Ukrán Védelmi Erők által közzétett bejegyzésben Dianov az első képen erőtől duzzad egyenruhájában, a második képen viszont rá sem lehet ismerni a csontsovány, eltorzult karú katonára, akinek úgy tűnt, hogy a jobb karja is eltört.

A Pravda ukrán hírügynökségnek azt nyilatkozva Aljona Lavrusko, hogy testvére karsérülése annak a következménye, hogy

„rozsdás fogóval” húztak ki egy idegen tárgyat Dianov karjából, mindezt úgy, hogy nem használtak érzéstelenítőt.

Lavrushko úgy nyilatkozott a lapnak a Ladbible beszámolója szerint:

„Mikhajlo lelkileg nagyon erős és rendkívül boldog, hogy visszatért."

Azt is elmondta, hogy Dianovnak meg kell műteni a karját, amelyből állítólag 4 cm csont hiányzik.

Lavrusko kifejtette:

"Problémák vannak a karjával: valószínű tályog lehet. Meg kell műteni, a műtét során pedig egy lemezt kell elhelyezni a csontra, mert 4 cm csont hiányzik a karjából, amit mindenképpen korrigálni kell."

A testvér PayPal-adománygyűjtést indított, hogy Dianov orvosi számláit kifizethesse. Illia Ponomarenko, a Kyiv Independent újságírója szerint

eddig több mint ötmillió ukrán hrivnyát (kb. 54 millió forint) gyűjtöttek össze neki.

Az ukrán védelmi minisztérium először szeptember 24-én osztott meg Dianovról készült képeket (az egyik a fogság előtt, a másik pedig a fogság után).

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök múlt hét csütörtökön megerősítette, hogy több mint 200 ukrán katonát szabadítottak ki orosz fogságból. Túlnyomó többségük az Azovstal és Mariupol védője volt, de akad köztük határőr, rendőr és tengerészgyalogos is. Az Azov-ezred öt kiszabadított parancsnoka pedig Törökországban maradhat a háború végéig.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Él és virul a Közút munkatársai által megmentett kiskutya, akinek nevét szavazással döntötték el
A Magyar Közút munkatársai nemrég egy csepp, alig 4 hetes kölyökkutyát mentettek meg munka közben. Azóta teljes értékű tagja lett a mérnökségnek.
Címlapkép: Magyar Közút Facebook oldala/Pesti József - szmo.hu
2022. szeptember 16.


Link másolása

A Magyar Közút jászberényi mérnökség dolgozói nemrég egy mindössze négyhetes, kevesebb mint egy kilós kiskutyát találtak, amikor a Pusztamonostort Jászárokszállással összekötő útszakaszon dolgoztak. A 930 grammnyi állatot azonnal szárnyai alá vették a brigád tagjai.

Mint kiderült, a kutyust testvérével hagytak az út melletti árokban, aki viszont már nem élt, amikor rátaláltak. Magukkal vitték, és annyira szívükhöz nőtt a kedves kis eb, hogy megtartották mint a mérnökség új házikedvencét.

A nevéről online szavazással döntöttek és nagy többséggel az Emká nevet kapta, ami tulajdonképpen a Magyar Közút, azaz MK rövidítése kiejtve.

A Közút folyamatosan videós beszámolót tett közzé arról, mi történik Emkával.

Emká szépen gyarapszik, a legutóbbi mérésen már 5,5 kilót nyomott, és továbbra is kiváló egészségnek örvend. Az első fürdetésén is túl van a négylábú.

Emkának minden szempontból nagy szerencséje van, ugyanis a statisztikák szerint a fekete keverék kutyák a legkevésbé népszerűek, emiatt ők azok, akik a legkisebb eséllyel kerülnek ki a menhelyekről.

Emká rengeteg szeretetet ad és kap, teljes értékű tagja lett a mérnökségnek.

Íme egy videó arról ahol a Közút munkatársai elmesélik, hogyan találták meg Emkát:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk