/kozosseg/negyes-ikreket-vart-es-ujra-megtamadta-a-rak-adomanyozok-segitettek-rajta/
hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Négyes ikreket várt és újra megtámadta a rák, adományozók segítettek rajta

Közel 300 millió forintnak megfelelő összeget gyűjtöttek össze az anyának, aki újra rákos lett, mialatt négyes ikreit várta.
Forrás: Daily Mail - szmo.hu
2017. január 31.

hirdetés

Császárral szülte meg négyes ikreit, miután kiderült, hogy rákos. Története pedig hatalmas összefogást eredményezett.

A 29-éves Kayla Gaytant 2016 januárjában diagnosztizálták először Hodgkin-limfómával, vagyis a nyirokrendszer rosszindulatú daganatos megbetegedésével. Mindez pontosan egy héttel azután történt, hogy feleségül ment férjéhez, Charles-hoz.

Kayla-t júniusban gyógyulttá nyilvánították, ami annak is köszönhető, hogy ez a fajta limfóma jelenleg a legsikeresebben kezelhető tumoros megbetegedés, azonban rossz hírt is kapott. Azt mondták, többé nem lehet gyereke.

Csodával határos módon egy hónappal később spontán teherbe esett, ráadásul

hamarosan kiderült, hogy négyes ikreket hord a szíve alatt.

hirdetés

De a történet itt még nem ér véget.

A terhesség 30. hetében ugyanis kiderült, hogy a rák visszatért. Az anyukát azonnal megcsászározták, így 2 lánya és 2 kisfia egészségesen jött világra, az anyukával azonban rossz híreket közöltek az orvosai: úgy beszülik, hogy maximum öt évet élhet még.4esiker3

A felgyülemlett kórházi számlák miatt a kétségbeesett Kayla a GoFundme nevű adománygyűjtő oldalhoz fordult, hogy biztosíthassa gyermekei jövőjét. Másfél millió forintnak megfelelő összeget szeretett összegyűjteni, ekkor azonban valamit hihetetlen dolog történt.

Az embereket annyira meghatotta Kayla története, hogy mostanra közel háromszázmillió forintnak megfelelő összeg gyűlt össze.

„Visszaadta az emberekbe vetett hitem. Csodálatos az a tudat, hogy olyan emberek, akik nem is ismernek minket, segíteni akartak a családunkon”- nyilatkozta Kayla az angol People magazinnak.

Kaylának két gyereke volt már, amikor megtudta, hogy újra terhes, ráadásul egészséges is volt, így tökéletes hír volt ez az egész család számára. A 30. héten azonban ugyanazt kezdte érezni, mint amikor először diagnosztizálták, nehezen kapott levegőt. Már ekkor sejtette, hogy visszatért a rák, hamarosan pedig a szövettan is megerősítette ebben. Ezúttal ötven százalékos esélyt adtak neki a túlélésre.

"
Négy baba volt úton, el sem tudtam képzelni, hogy térhetett vissza. Azt hittem már legyőztem

– emlékezett vissza Kayla, akinek azonnal császármetszésre volt szüksége, hogy megmentsék a piciket, és náluk is elkezdhessék az életmentő kezeléseket. A kis Lillian, Victoria, Michael és Charles december 30-án jöttek a világra az amerikai Nashville-ben, és ugyan egyikük súlya sem érte el a másfél kilót, ettől eltekintve teljesen egészségesek.4esikera-horz-vert

„A célom az volt, hogy legalább a 34. hétig kibírjam velük, gondoltam ha a rákot legyőztem, akkor ez is menni fog. Végig ezt mondogattam magamnak, hogy meg tudom csinálni” – mesélte Kayla, akire először őssejt kezelés vár, majd kemoterápia. A picik közben még az intenzív osztályon vannak, ahonnan talán február közepén mehetnek majd haza.

A limfóma leggyakoribb tünete valamelyik mirigy fájdalommentes duzzadása, legtöbbször a nyakban, a hónaljban, vagy az ágyéknál. Főleg a 15-35 év közötti korosztályt érinti, valamint az ötven éven felülieket, és jellemzőbb férfiaknál. Szerencsére ez jelenleg a legsikeresebben kezelhető tumoros megbetegedés, a fiataloknál szinte 100%-os a gyógyulás esélye, idősebbeknél is 80. Baj akkor van, ha visszatér a betegség, ilyenkor rosszabbak a beteg esélyei. Néhány betegnek, Kayla-hoz hasonlóan, a csontvelőben alakul ki másodjára a limfóma, ami azt jelenti, hogy a megszokott kezelés nem elég.

Kayla azonban nem adja fel:

"
Nincs más választásom, harcolnom kell. Fantasztikus férjem és családom van, akiknek szükségük van rám.4esiker2

Képek: Kayla Shea Gaytan Facebook

Ha téged is megérintett a történet, kattints a megosztásra!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk