hirdetés

KÖZÖSSÉG

Meleget kér a lakásukba karácsonyra Alex

Kézzel írt levele szerint az öt éves kisfiú édesanyjával és testvéreivel nagyon nehéz körülmények között él.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. december 08.

hirdetés

Ezerrel terjed a Facebookon egy szívbe markoló, kézzel írt levél, amiben egy Alex nevű kisfiú fogalmazta meg, mit is kér karácsonyra. Ahogy az írásból is kiderül, szegény családban él; nem szeretne mást, mint azt, hogy az ünnepen legyen meleg a lakásukban, és legyen mit enniük. És hogy a "kedves Jézuska" szóljon az egyik iskolatársának, hogy ne csúfolja folyton.

Íme a teljes szöveg, amelyet, Curtishez hasonlóan rengetegen megosztottak a napokban.level

De kicsoda tulajdonképpen Alex? Hol lakik, és hogyan lehetne rajta segíteni? Ezeket a kérdéseket igen sok kommentelő tette már fel. A hozzászólások alapján arra lehet következtetni, hogy a szálak a Tegyél jót alapítványhoz vezetnek.

Több kommentelő azt állítja, hogy ez a szervezet tette közzé először, de az alapítvány Facebook-oldaláról utólag eltávolították. Az egyik bejegyzésben ezt azzal magyarázzák, hogy " nagyon sok olyan hozzászólás érkezett, ami nem segíti a rászoruló emberek ügyét – sőt, kifejezetten káros."

Az alapítvány megerősítette, hogy Alex igenis létezik, családja gyakorlatilag mélyszegénységben él.

hirdetés

Egy magánember, Bruckner Zoltán évek óta segíti őket, az ötéves kisfiú neki írta a levelet.

Azt is írják, hogy napokon belül létre fog hozni egy számlát, amelyre várja a családnak szánt adományokat - ugyanis a napokban több száz dologi felajánlás érkezett, sőt az alapítványhoz már önkéntes-jelentkezések is befutottak. Aki kifejezetten a családnak szeretne segíteni, vele kell, hogy felvegye a kapcsolatot.

Ugyanakkor azt is jelezték, hogy bár többen is kérték tőlük, továbbra sem adnak ki személyes információkat sem Alexről, sem a családjáról.

Ezt is megindokolták:

"... ha a sok ezer segítő szándékú, jó ember rájuk rontana, az megijesztené őket. És az is nagyon rossz lenne, ha sok száz hitetlenkedő érdeklődő személyesen ellenőrizné őket. Gondoljatok bele, ti mit éreznétek, ha százak csöngetnének be hozzátok, hogy a személyes körülményeitekről érdeklődjenek. Ráadásul a hozzászólások egy részének alapján nyilvánvaló, hogy néhányan egyáltalán nem segítő szándékkal szeretnék felkeresni a családot. (...)

Természetesen megértjük, hogy szeretnétek személyes kapcsolatot kialakítani azokkal, akiknek megérint a sorsuk, és szeretnétek személyesen nekik segíteni. Pont úgy, mint ahogy Bruckner Zoltán segít a kisfiúnak. Vagy, ahogy a mi önkéntes családjaink a gyermekotthonokban élő gyerekeknek. Ezt azonban csak szervezett formában lehet megtenni, különben többet ártunk, mint használunk."

A nagy visszhang hatására Bruckner Zoltán is üzent az alapítványon keresztül:

"

Szívesen válaszolok bárki konkrét kérdésére, ha segíteni akartok a Családnak. Én 3 hete voltam a Családnál látogatóban egy barátommal, aki évek óta támogatja őket. Mi 2 éve támogatjuk ezt a Családot. Elvittünk egy nagy autónyi ruhát és élelmiszert, édességet a kicsinek. Legot nem vittünk... A helyzetet szerintem reálisan írta le a kissrác. A Levél szívhez szóló, mert egy olyan helyzetet ír le, aminek nem szabadna igaznak lennie. Én elhiszem nekik, mert láttam. És támogatom őket. Fontos tudnia mindenkinek, hogy a Levél a Tegyél Jót csapatának döntése alapján, a segítés szándékéval került ki a nyilvánosságra egy baráti körömben történő adománygyűjtés közben. Egyáltalán nem volt célunk és most sem célunk adományokat gyűjteni az engem nem ismerőktől! A barátaim segítenek és ez elegendő.

Ahogy az lenni szokott, egy ilyen felhívás hatására az emberek egy része gyakorlatilag rögtön a pénztárcájába nyúlna vagy legalábbis a maga módján megpróbálna segíteni, olyanok is szép számmal akadnak azonban, akik gyanakvóak (akár okkal, akár anélkül) vagy egyenesen rosszindulatúak.

Alexék védelmében ezért Epres-Madarász Éva színésznő, Epres Attila színész felesége is felszólalt, ugyancsak az alapítványon keresztül - mint kiderült,

a házaspár évek óta támogatja a nyomorgó családot.

"Alex valódi kisfiú, valóban ő írta a levelet. Mióta tegnap kikerült a baráti körünkből, és ennyi ember látta, kénytelenek vagyunk a családja érdekében védeni őt. Így is megtalálták őket, tegnap óta megy a mocskolódás... sajnos, nem mindenki akar segíteni. Próbálunk megoldást találni, kis türelmet kérünk, engem mindenki megkereshet privát üzenetben, és személyesen kezeskedem minden adomány sorsa felől! 6 éve támogatom ezt a családot önerőből, a férjemmel, Epres Attilával, aki szintén színész. Mi magunk vagyunk a biztosíték, hogy senki pénze, csomagja nem fog elveszni, nem más kapja!"


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk